۱۰ خرداد ۱۳۹۵، ۱۱:۵۲
کد خبر: 82093875
T T
۰ نفر

مبارزه بيولوژيك در 800 هكتار از باغ هاي جنوب كرمان

۱۰ خرداد ۱۳۹۵، ۱۱:۵۲
کد خبر: 82093875
مبارزه بيولوژيك در 800 هكتار از باغ هاي جنوب كرمان

جيرفت - ايرنا - رئيس سازمان جهاد كشاورزي جنوب كرمان گفت: به منظور كاهش استفاده از سموم شيميايي با رهاسازي كفشدوزك كريپتولموس، عمليات مبارزه بيولوژيك در 800 هكتار از باغ هاي اين منطقه در دست انجام است.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي جنوب كرمان سيد يعقوب موسوي افزود: به ازاي هر هكتار، يكهزار كفشدوزك در سه مرحله مختلف بسته به جمعيت آفت در باغ هاي مركبات جنوب كرمان رهاسازي مي شود كه بخشي از آن در دست انجام است.
وي خاطرنشان كرد: سال‌هاي گذشته كاشت محصولات كشاورزي بيشتر از ارقام بومي صورت مي‌گرفت كه اين موضوع كانون‌هاي طبيعي و مكان بسيار مناسبي براي توليد و پرورش حشرات مفيد و جمعيت آفات تحت كنترل دشمنان طبيعي بوده است.
وي گفت: با ورود كارشناسان بخش كشاورزي و ارائه توصيه‌ در راستاي استفاده از سموم شيميايي براي كنترل آفات موجب نابودي دشمنان طبيعي آفات، مقاومت آنها به سموم شيميايي و در نتيجه طغيان آفات مي شود.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي جنوب كرمان با اشاره به اينكه وزارت جهاد كشاورزي طرح كاهش مصرف سموم شيميايي را در سراسر كشور اجرا كرده است افزود: در اين طرح يارانه سموم حذف و اعتبار آن در سه بخش كلينيك‌هاي گياهپزشكي، عوامل مفيد و تجهيزات غيرشيميايي تقسيم و در اختيار بهره‌برداران بخش كشاورزي قرار داده مي‌شود.
وي با بيان اينكه از جمله آفت مهم اساسي درختان مركبات، شپشك آردآود است افزود: اين آفت از شيره نباتي درخت تغذيه مي‌كند و در صورت عدم كنترل موجب ضعف و نابودي درختان مركبات مي‌ شود.
موسوي خاطرنشان كرد: مبارزه بيولوژِيك عليه اين آفت همزمان با ظهور پوره‌هاي آفت از نيمه دوم ارديبهشت و اوايل خرداد با توجه به شرايط محيطي با رهاسازي كفشدوزك كريپتولموس به عنوان شكارگر پوره‌هاي آفت اجرا مي‌شود.
سالانه بيش از چهار و نيم ميليون تن انواع محصولات كشاورزي در هفت شهرستان جنوب استان توليد مي شود.
7450/3028

سرخط اخبار استان‌ها