برنامه سلامت نوروزي وزارت بهداشت بر رعايت بهداشت فردي در مراكز مواد غذايي تاكيد دارد

اصفهان- ايرنا- مسئول برنامه هاي نوروزي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: تاكيد و اولويت برنامه هاي امسال سلامت نوروزي وزارت بهداشت بر رعايت بهداشت فردي در مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي و اماكن عمومي از جمله رستوران ها، هتل ها و مراكز بين راهي است.

به گزارش ايرنا، سيد رضا غلامي روز دوشنبه در حاشيه مانور تيم هاي سلامت نوروزي در جمع خبرنگاران در اصفهان افزود: در برنامه سلامت نوروزي و بازرسي هاي انجام شده در نوروز 95، بيشترين تخلف مشاهده شده مربوط به رعايت نشدن بهداشت فردي در مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي بود و به همين دليل تاكيد بيشتر ما براي نوروز 96 روي اين موضوع است.
وي با بيان اينكه برنامه سلامت نوروزي وزارت بهداشت در سال گذشته از اول اسفند 94 شروع شد و تا 15 فروردين امسال ادامه داشت، اظهاركرد: در اين برنامه 520 هزار مورد بازديد از مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي و اماكن عمومي صورت گرفت و 9 هزار متخلف به مراجع قضايي معرفي و يكهزار و 200 مركز متخلف تعطيل موقت شدند.
وي خاطرنشان كرد: در برنامه سلامت نوروز 95 حدود 610 تن مواد غذايي فاسد و غير مجاز كشف و معدوم شد.
غلامي با بيان اينكه برنامه سلامت نوروز 96 وزارت بهداشت از اول اسفند امسال در سراسر كشور آغاز شد و تا 15 فروردين ادامه دارد، گفت: اين برنامه با حضور بيش از 6 هزار بازرس بهداشت محيط در قالب 2 هزار و 500 تيم بازرسي در روزهاي عادي و غير تعطيل و 750 تيم بازرسي در روزهاي تعطيل و ساعات غير اداري اجرا مي شود.
وي افزود: در اين برنامه همه مراكز تهيه، توزيع و عرضه مواد غذايي مانند رستوران ها، شيريني فروشي ها و فست فودها، اماكن عمومي حساس مانند هتل ها و مراكز اقامتي و پايانه هاي مسافربري، سامانه هاي آبرساني و مراكز بين راهي كنترل و بازرسي مي شوند.
غلامي با بيان اينكه مراكز عرضه قليان نيز در اين برنامه كنترل مي شوند، تصريح كرد: اولويت ما نظارت بر بهداشت فردي بويژه افراد مستقيم در ارتباط با تهيه مواد غذايي، ايمني و بهداشت مواد غذايي و افزودني هاي مواد غذايي است.
وي از مردم خواست تا هرگونه مورد بهداشتي را به سامانه تلفني 190 گزارش كنند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان نيز در اين نشست گفت: در اصفهان 62 تيم 2 نفره در برنامه سلامت نوروز 96 به بازرسي و كنترل مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي و اماكن عمومي مي پردازند.
رضا خديوي افزود: از اول اسفند امسال كه اين برنامه آغاز شده است 17 هزار و 420 مورد بازديد در استان اصفهان صورت گرفته كه طي آن 45 هزار كيلوگرم مواد غذايي فاسد، كشف و معدوم، 102 واحد صنفي متخلف به مراجع قانوني معرفي و 27 واحد تعطيل موقت شدند.
وي با بيان اينكه در برنامه سلامت نوروز 95 حدود 31 هزار بازديد در استان اصفهان انجام، 448 واحد متخلف معرفي و 142 واحد صنفي تعطيل موقت شدند، تصريح كرد: بيشتر تخلفات مشاهده شده در اين استان عدم رعايت بهداشت فردي و تخلف درباره مواد غذايي بوده است.
مسئول بهداشت محيط مركز بهداشت استان اصفهان نيز در اين نشست خبري با اشاره به شناسايي 30 كانون آنفلوآنزاي حاد پرندگان در اين استان گفت: همه مراقبت ها وكنترل هاي لازم در اين زمينه در استان شده و هيچ نگراني بابت خريد گوش مرغ از واحدهاي صنفي مجوزدار وجود ندارد.
مهدي رفيعي همچنين افزود: مساله قليان در كلانشهر اصفهان حل شده و از همه چايخانه ها جمع آوري شده است.
برنامه سلامت نوروزي با هدف حفظ سلامت شهروندان و مسافران نوروزي، تامين و ارتقاي ايمني مواد غذايي در سطح عرضه و نظارت و رعايت بهداشت آب و پيشگيري از بروز اپيدمي منتقله از آب و غذا هر ساله از اول اسفند آغاز مي شود و تا 15 فروردين ادامه دارد.
62 اكيپ بازرسي شامل 124 نفر در قالب طرح سلامت نوروزي بر وضعيت بهداشت اغذيه فروشي ها و اماكن عمومي اصفهان در ايام نوروز نظارت مي كنند.
استان اصفهان با پنج ميليون نفر جمعيت داراي حدود 166 هزار واحد صنفي پروانه دار است.
گ/3011 / 2093 ** خبرنگار: آسيه معيني ** انتشاردهنده: اصغر دواتگر

سرخط اخبار استان‌ها