۰ نفر
۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۴
گرانی مرغ و شکر در زنجان

روزنامه همشهری زنجان نوشت: این روزها افزایش قیمت مرغ و شکر در بازار مصرف زنجان به یک چالش جدی تبدیل شده است. موضوعی که در ماه‌های گذشته ثبات را در بازار آن شاهد بودیم و آرامش خاصی در آن حاکم بود، اما به دلیل نبود مدیریت و نظارت از سوی دولتی‌ها و تلاش بخش خصوصی برای رسیدن به سود کلان موجب شد تا روند نوسان قیمت و در ادامه افزایش آن را در بازار مرغ و شکر شاهد باشیم.

این موضوع در بازار کشور نیز همسو با زنجان به یک چالش برای دولتی‌ها تبدیل شده است و باید دید برای بازگشت آرامش به بازار مرغ و شکر چه تدابیری اندیشیده خواهد شد.
همشهری برای پیگیری بیشتر این موضوع به سراغ مردم و فروشندگان مرغ و شکر رفته است تا از نزدیک کم و کیف مسائل پیش آمده را پیگیری کند.

نبود نظارت و پیگیری
یکی از فروشندگان مرغ در زنجان با انتقاد از نبود نظارت‌ها و پیگیری‌ها برای کاهش قیمت مرغ و در نتیجه بازگشت ثبات به بازار می‌گوید: افزایش قیمت مرغ با درآمد خانوارهای زنجانی همخوانی ندارد.
به گفته «محمد عسگری» مسئولان استان در حالی از کاهش نرخ بیکاری و بالا رفتن درآمد خانوارها سخن می‌گویند که بازار همچنان با کاهش خرید از سوی مصرف کنندگان مواجه است.
یکی از شهروندان زنجانی بر لزوم کاهش قیمت مرغ و شکر در بازار مصرف شهر تأکید می‌کند و می‌افزاید: این2 محصول در سبد خانوارها نقش مهمی دارند و باید برای تأمین و نیاز بازار، مسئولان بی‌تفاوت نباشند.

پرواز قیمت مرغ
خرداد امسال قیمت گوشت مرغ گرم در استان به 6700 تومان رسید و روند صعودی پیدا کرد. قیمت گوشت مرغ تابع میزان عرضه و تقاضا در بازار بود و افزایش قیمت آن در ماه رمضان در واکنش به افزایش میزان تقاضا برای خرید این محصول بود.
در آن روزها مشکلی درتأمین مرغ مورد نیاز استان وجود نداشت و گوشت مرغ برای عرضه در بازار فراوان بود، اما در چند ماه اخیر به دلیل کاهش جوجه‌ریزی مرغداران با افزایش قیمت مواجه هستیم. البته دولت با همکاری شرکت پشتیبانی امور دام برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها، مرغ منجمد را به‌صورت نامحدود در همه فروشگاه‌های مجاز فروش گوشت مرغ توزیع کرده است.
نایب رئیس اتحادیه مرغ، تخم مرغ و ماهی فروشان زنجان درباره افزایش قیمت مرغ در بازار زنجان می‌گوید: کاهش چشمگیر قیمت مرغ در6 ماه قبل موجب شد تا برخی از مرغداران استان متضرر شوند.
«سید ناصر موسوی» با تأکید بر ثبات بازار مرغ زنجان می‌افزاید: برای تقلیل قیمت مرغ در زنجان باید منتظر زمان جوجه‌ریزی باشیم تا در2 ماه آینده روند کاهش قیمت بهبود یابد.
وی با اعلام این‌که در چند روز گذشته قیمت مرغ در زنجان به مرز8 هزار تومان در هر کیلوگرم رسیده است، ادامه می‌دهد: نوسان قیمت مرغ حتی فروشندگان را نیز سردرگم کرده است. باید منتظر تصمیم استان برای خارج شدن از نوسان قیمت باشیم، گرچه در چند روز گذشته 500 تومان از قیمت آن کاسته شده است.
نایب رئیس اتحادیه مرغ، تخم مرغ و ماهی فروشان با بیان این‌که افزایش قیمت مرغ در روزهای اخیر مختص زنجان نیست، متذکر می‌شود: برخلاف افزایش قیمت مرغ در زنجان در برخی شهرهای همجوار چون تبریز و قزوین قیمت مرغ بالاتر گزارش شده است.
به گفته موسوی، برای رونق بازار مصرف، واردات مرغ منجمد با نظارت دامپزشکی استان با قیمت5400 تومان در هر کیلوگرم به استان فراهم شده تا بازار عرضه با مشکل مواجه نشود.
وی در پاسخ به پرسش همشهری درباره زمان کاهش قیمت مرغ در بازار زنجان اظهار می‌کند: رشد جوجه بعد از زمان جوجه‌ریزی60 روز زمان می‌برد و باید منتظر کاهش قیمت آن به مرور زمان بود.
این عضو اتحادیه مرغ، تخم مرغ و ماهی فروشان در پاسخ به پرسش همشهری درباره اوضاع قیمت تخم مرغ در روزهای اخیر می‌گوید: قیمت تخم مرغ وابسته به قیمت مرغ در بازار نیست و از ثبات نسبی برخوردار است. به طوری که هر کیلوگرم تخم مرغ 4500 تومان و باشانه 4200 تومان گزارش شده است.

علت افزایش قیمت
مدیر تنظیم بازار نهاده‌ها و محصولات کشاورزی استان افزایش قیمت مرغ در بازار مصرف زنجان را ناشی از قطع تولید این فراورده در استان‌های جنوبی و گرم و افزایش قیمت نهاده‌ها از جمله سویا و ذرت عنوان می‌کند. اکنون مرغ گرم مورد نیاز استان‌های گرمسیری از سایر استان‌های کشور تامین می‌شود.
«عبدالله جعفری» می‌گوید: مرغ منجمد به اندازه مورد نیاز در بازار وجود دارد و در واحدهای مرغ فروشی به مصرف کنندگان عرضه می‌شود.
شرایط در بازار زنجان به گونه‌ای است که مدیر تنظیم بازار نهاده‌ها و محصولات کشاورزی به مردم توصیه می‌کند: مردم از خرید مرغ گرم خودداری و با خرید مرغ منجمد به تعدیل قیمت آن در بازار کمک کنند. باید به این نکته توجه کرد که در تعیین قیمت مرغ باید قدرت خرید اقشار آسیب پذیر جامعه لحاظ شود تا این فراورده در سبد خرید خانوارها باقی بماند.

کاهش واردات شکر
همسو با بازار کشور، قیمت شکر نیز در بازار زنجان به بالاترین میزان خود در چند سال اخیر رسیده است. همکاری نکردن و عرضه نامناسب شکر توسط بخش خصوصی و کاهش چشمگیر واردات، جزو مواردی است که در کاهش واردات شکر در بازار بی‌تاثیر نبوده است.
رئیس اتحادیه خواربار فروشان زنجان در پاسخ به پرسش همشهری درباره دلایل کمیاب شدن شکر در بازار مصرف می‌گوید: نبود واردات شکر و خالی شدن انبارهای شکر بر کاهش این محصول در بازار تاثیر داشته است.
«علی امیری» با اعلام این‌که شکر بازار زنجان از شهرهای اهواز، قزوین و همدان وارد می‌شود، می‌افزاید: عمده فروشان در بازار زنجان نیز به دلیل خالی بودن انبارها چشم انتظار واردات هستند تا در بازار کاهش قیمت را شاهد باشیم.
وی ادامه می‌دهد: اکنون قیمت شکر در بازار آزاد4 هزار تومان در هر کیلوگرم است و در صورت خرید از بنکدار به دلیل نوسان قیمت فاکتور نمی‌دهند.
رئیس اتحادیه خواربار فروشان زنجان با اعلام این‌که قیمت در کارخانه شکر هر کیلوگرم3600 تا 3700 تومان است، می‌افزاید: با اوضاع موجود مجبوریم برای تأمین بازار مورد نیاز شکر را با حجم کم به مصرف‌کنندگان برسانیم.
به گفته امیری تعطیلی برخی کارخانه‌های شکر در زنجان و سایر شهرستان‌ها و کاهش واردات آن موجب شده تا بازار شکر با موانعی دست به گریبان باشد.
اکنون قیمت شکر در هر کیلوگرم 3950 تا 4000 تومان است و برای کاهش قیمت آن باید منتظر واردات از سایر کشورها باشیم.
با آغاز برداشت محصول چغندرقند تا شهریور و مهر به طور قطع شاهد کاهش قیمت شکر در کشور و به تبع آن استان زنجان خواهیم بود.
از سوی دیگر مشکل افزایش قیمت در کشور و به تبع آن زنجان مربوط به ذخائر این کالا نیست، بلکه محدودیت در توزیع و عرضه آن از مبادی بخش خصوصی است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 562833

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 1 =