خبرگزاری کار ایران

در آستانه روز جهانی غذا اعلام شد

افزایش چشمگیر مصرف غذاهای چرب در جامعه

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گیلان فرهنگ غذایی نادرست را عامل بروز بسیاری از بیماری‌ها در جامعه دانست و گفت: شاهد افزایش چشمگیر مصرف غذاهای چرب در جامعه هستیم.

به گزارش ایلنا، بمناسبت روز جهانی غذا (۱۶اکتبر-۲۴مهرماه)، نشست خبری معاون غذا و دارو و رییس اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد.

در این نشست معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه شانزدهم اکتبر برابر با ۲۴مهرماه بعنوان روزجهانی غذا نامگذاری شده است، اظهار کرد: غذا مهم‌ترین نیاز اولیه جوامع انسانی و دسترسی به غذای سالم حق مسلم و اساسی تمام انسانهاست. تضمین امنیت غذایی از ضروری‌ترین اصول محافظت از سلامت جامعه است.

فیروز سرودی افزود: ایمنی غذایی یعنی اطمینان از اینکه غذایی که مردم جامعه استفاده می‌کنند بطور کامل سالم و فاقد هر گونه آلودگی باشد. این آلودگی می‌تواند شامل آلودگی میکروبی، انگلی ویا شیمیایی باشد.

وی با بیان اینکه، بانک جهانی امنیت غذایی را «دسترس همه مردم در تمام اوقات به غذای کافی برای داشتن یک زندگی سالم» تعریف می‌کند، یاد آور شد: در کنفرانس رم سه عنصر موجود بودن غذا، دسترسی به غذا، و پایداری در دریافت غذا را محورهای اصلی این تعریف می‌دانند.

سرودی افزود: مواد غذایی ناسالم و غیر ایمن، ضررهای اقتصادی و اجتماعی قابل توجهی به دولت‌ها تحمیل می‌کنند و از طریق ایجاد بیماری‌ها کشنده ومهلک می‌تواند تاثیرات نامطلوبی بر سلامت انسان داشته باشد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به سه چالش غذایی عمده جهان اشاره کرد و افزود: چالش اول اینکه گرسنگی در سطح جهان در حال افزایش است. چالش دوم عدم وجود تعادل در رژیم غذایی و بیماریهای مرتبط با رژیم غذایی از جمله چاقی است. چالش دیگر در زمینه تولید غذا، نابودی محیط زیست و طبیعت می‌باشد.

وی سوء تغذیه در کشور ایران را نه به دلیل کمی درآمد بلکه به دلیل نداشتن آگاهی از اصول تغذیه عنوان کرد و افزود: به طور کلی داده‌های موجود سه روند مهم و تعیین کننده در زمینه غذا و بیماری‌های متابولیکی را نشان می‌دهد که عبارتند از افزایش چشم گیر مصرف چربی در جامعه، افزایش سریع و چشم گیر مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلب و عروق و همچنین اضافه وزن و چاقی به خصوص در زنان می‌انسال.

سرودی، هرم ارزش غذایی را شامل ۱- گروه نان وغلات ۲- میوه‌ها و سبزیجات۳- شیر و لبنیات- ۴ گوشت وحبوبات و تخم مرغ ۵- چربی‌ها وروغن‌ها عنوان کرد.

در ادامه رییس اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار داشت: ایمنی مواد غذایی از بخشهای مهم سلامت جامعه بوده و امروزه دولت‌ها به دلیل افزایش مشکلات ناشی از ایمنی مواد غذایی و به منظور ارتقاء سطح اطلاعات مصرف کنندگان، در تلاش برای ارتقاء ایمنی مواد غذایی هستند.

محمد مقدم با بیان اینکه در دانشگاه علوم پزشکی گیلان اداره نظارت بر مواد غذایی وبهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه، وظیفه نظارت بر تولیدات مواد غذایی و بهداشتی استان را برعهده دارد، اظهار کرد: این واحد ضمن صدور پروانه‌های بهداشتی ساخت و بهره برداری با آرم سازمان غذا ودارو برای محصولات غذایی و بهداشتی با انجام بازدیدهای مستمر و نمونه برداری از فراورده‌های غذایی و انجام آزمون‌های کنترلی در آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی استان، بر نحوه فعالیت واحد‌های تولیدی و کیفیت محصولات تولید شده نظارت دارند و البته کار‌شناسان مواد غذایی و بهداشتی این معاونت نیز در طول سال بر اساس طرح ملی به عنوان خریدار، محصولات سطح عرضه را خریداری نموده (PMS) و مورد ارزیابی کمی و کیفی قرار می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه سطح کیفیت تولیدات استان در حد خوبی بوده به طوریکه محصولات بسیاری از شرکت‌های تولیدی استان در سطح ملی و بین المللی (صادرات) مطرح بوده و حتی تعدادی از آن‌ها موفق به دریافت نشان ایمنی و سلامت از سازمان غذا ودارو شده‌اند. از افتخارات ماست که توانسته‌ایم در سطح ملی و بین المللی جایگاه خوبی داشته باشیم که این جز با تلاش مجریان امر و تولید کنندگان عزیز ممکن نخواهد بود.

رییس اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه امسال فعالیت ما براساس سیاست‌های سازمان غذا ودارو، تاکید بر موضوع ایمنی مواد غذایی و معرفی نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای و نشان ایمنی و سلامت می‌باشد، افزود: در این نشانگر‌ها میزان انرژی، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس محصولات با رنگ‌های سبز، زرد و قرمز نشان داده می‌شود. برچسبهای تغذیه‌ای به مصرف کننده کمک می‌کند تا در بین محصولات و تبلیغات نامهای تجاری انتخاب سالم‌تر ومناسب تری داشته باشد. بنابراین بایستی اطلاعات لازم در خصوص ویژگیهای محصول به صورت شفاف و قابل درک در اختیار مصرف کننده قرار گیرد.

کد خبر : ۳۱۳۸۰۲