نان بدون سبوس و برنج سفيد ارمغاني جز چاقي و عوارض آن به همراه ندارد

شيراز - ايرنا - متخصص تغذيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز بيان داشت: شلتوك هنگام سفيد شدن و گندم وقت آسياب شدن بخش عمده مواد غذايي خود را از دست مي دهد از اين رو مصرف برنج سفيد و نان بدون سبوس ارمغاني جز چاقي و عوارض آن به همراه ندارد.

دكتر موسي صالحي دوشنبه در گفت و گو با ايرنا با بيان اينكه ذائقه ها بايد به سمت مصرف نان و برنج سبوس دار برود افزود : متاسفانه در يك فرايند غلط گندم را به آسياب مي برند و به آسيابان مي گويند هرچه ارزش غذايي در گندم هست را از آن بگير و فقط نشاسته و گلوتن را در آن بگذار كه هردو براي بدن مضرهستند.
وي ادامه داد:در فرايند توليد نان آرد سفيد را به تنور 350 درجه به بالا مي سپارند تا چيزي شبيه نان از تنور در آيد ولي هيچ ماده مغذي و مفيد نداشته باشد و آنگاه اين شبه نان را مي خوريم تا قند و فقط قند وارد خون ما شود.
اين استاد دانشگاه با اشاره به اينكه در اين فرايند قند تبديل به انرژي نمي شود گفت: آنچه در پوست گندم است، لازم است باقي بماند تا سلول بتواند قند نان را به انرژي تبديل كند، پس قند نان در اين نوع آردها تبديل به چاقي، چربي خون، فشار خون، ديابت و كبد چرب مي شود.
وي همچنين با اشاره به مشكل كم آبي اقليم كشورمان و مشكلات توليد برخي محصولات از جمله برنج گفت : ايران در ناحيه نيمه خشك دنيا واقع شده است ، كشاورزان در اين شرايط براي توليد يك كيلوگرم برنج حدود پنج هزار ليتر آب مصرف مي كنند برنج را به آسياب مي برند، شلتوك را جدا مي كنند ولي بعد به آسيابان مي گويند دو بار ديگر برنج را سفيد كند، تا هرچه ماده مغذي و مفيد در برنج هست را جدا كند و به گاوداري ها بفرستند.
اين استاد و متخصص تغذيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت : برنج سفيد را به خانه مي برند آبكش مي كنند برنج دانه بلند و نرم و راحت الحلقوم را كه جز نشاسته چيزي ندارد بر سفره مي گذارند. نشاسته برنج در روده به قند تبديل مي شود. قند وارد خون مي شود ولي چون ويتامين هاي برنج در آسياب و در آبكش كردن همه از دست رفته اند. قند تنها در سلول تبديل به انرژي نمي شود. بنا بر اين چاقي، چربي، خون فشارخون، ديابت و كبد چرب مي آورد.
صالحي اضافه كرد : چرا بايد مردم با خود و خانواده شان اينگونه عمل كنند كه برنج بسيار مفيد را با سفيد كردن و آب كش كردن به غذاي بسيار مضر تبديل كنند و بخورند كه ارمغان آن چاقي ، ديابت و انواع بيماري ها است؟
مصاحبه كننده : نيكنام خشنودي ** انتشار دهنده: غلامرضا مالك زاده
6113 / 1876

سرخط اخبار استان‌ها