۱۵ مرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۰۸
کد خبر: 82622457
T T
۰ نفر
اجرای سالانه 500 هزارهكتار سیستم آبیاری نوین در كشور

كرج- ایرنا- معاون وزیر جهاد كشاورزی در امور آب و خاك گفت كه طبق برنامه ریزی باید سالانه حدود 500 هزارهكتارسیستم آبیاری نوین در اراضی كشاورزی كشور در طول برنامه ششم توسعه اجرا شود.

به گزارش ایرنا، علی مراد اكبری روز یكشنبه در حاشیه دومین نشست شورای ترویج و برنامه ریزی زكات در سال 1396 كه در معاونت آب و خاك وزارت جهاد كشاورزی در كرج برگزار شد، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یكی از راه های مصرف بهینه آب یا افزایش كارایی مصرف آب و بهره وری آب توسعه روش های مدرن آبیاری با رویكرد سیستم های میكرو و قطره ای در باغات و اراضی زراعی است.
وی اظهار داشت: در سال جاری نزدیك به33هزار میلیارد ریال برای اجرای این طرح پیش بینی شده كه خوشبختانه تاكنون حدود 5هزارمیلیارد ریال آن تخصیص داده شده كه در حال توزیع بین استان ها است.
وی گفت: با تخصیص این بودجه قرار است بالغ بر 300 هزار هكتار روش های نوین آبیاری اجرا شود كه تا كنون حدود 40 هزار هكتار انجام شده و 130 هزار هكتار نیز در حال انجام است و با این روند اگر تخصیص كامل داده شود به طور كامل این میزان پیش بینی شده، اجرا می شود.
اكبری بیان داشت: دربخش شبكه های آبیاری زهكشی چند پروژه بزرگ در كشور در حال اجرا است كه پروژه 550 هزار هكتاری خوزستان و ایلام از جمله آنها است كه تاكنون حدود 270 هزار هكتار شبكه آبیاری ایجاد شده و 150 هزار هكتار آن به بهره برداران تحویل شده است.
وی ادامه داد: شبكه های نوین آبیاری مناطق گرمسیری و غرب كشور داریم كه 220 هزار هكتار است كه 33 هزار هكتار آن اجرا و تحویل بهره بردار شده و بقیه در حال اجرا است.
معاون وزیر جهاد كشاورزی افزود: كل اعتبارات در بخش آب و خاك كشور برای شبكه های آبیاری و زهكشی و برای توسعه روش های نوین آبیاری و توسعه، نوسازی و تجهیز اراضی، خشكزار و شالیزار در مجموع به میزان حدود
94 هزار میلیارد ریال در سال جاری توسط دولت پیش بینی شده كه این رقم در طول تاریخ ایران بی سابقه است.
وی اظهار داشت: سالانه 500 هزار هكتار در طول برنامه ششم توسعه سیستم های روش آبیاری نوین و شبكه های آبیاری زهكشی و تجهیز و نوسازی اراضی كشور انجام خواهد شد كه امسال این عدد محقق خواهد شد.
وی همچنین در خصوص زكات در بخش كشاورزی گفت: ما پیشنهاد داده ایم برای مرمت و نوسازی قنوات كه یك كار عام المنفعه است و در هر قنات تعداد زیادی بهره بردار از آن استفاده می كنند، از منابع زكات استفاده كنند چون منابع اعتباری برای قنوات بسیار ضعیف است.
اكبری افزود: امسال حدود 660 میلیارد ریال از این محل پیش بینی شده كه نسبت به سال گذشته 3 برابر شده است ولی به شدت این عدد بسیار كم است و نمی تواند اهداف و برنامه های ما را تعقیب كند به همین دلیل با آیت الله عالمی مذاكره شده تا از منابع زكات به خصوص در روستاهایی كه قنات دارند مردم برای نوسازی قنوات كمك كنند.
6156/ 6155 خبرنگار: نوشین طهماسبی**انتشاردهنده: محمد عزیزپور

سرخط اخبار استان‌ها