۲۰ تیر ۱۳۹۵، ۱۳:۰۸
کد خبر: 82142865
T T
۰ نفر
نماينده فائو: پروژه مقابله با خشكيدن درختان زاگرس و خزر آغاز يك راه است

شيراز- ايرنا- نماينده سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد (فائو) در يك پروژه همكاري فني مشترك با ايران گفت: اين پروژه كه با هدف مقابله با خشك شدن درختان جنگل هاي زاگرس و خزري ايران در حال اجرا است، آغاز يك راه است.

به گزارش ايرنا، سهيل صائميان يكشنبه اين سخنان را در آغاز كارگاه آموزشي ارزيابي دست اندركاران و فرايندهاي مشاركتي در ارتباط با پروژه مشترك ايران و فائو با عنوان 'تقويت سازگاري جنگل هاي زاگرس در مقابل بيماري خشكيدگي بلوط و جنگل هاي خزري در مقابل بيماري آتشك شمشاد و ايجاد سيستم ملي پايش جنگل' به ميزباني اداره كل منابع طبيعي استان فارس در شيراز عنوان كرد.
مسئول اجرايي اين پروژه در فائو با اشاره به درنظرگرفتن اعتبار 360 هزار دلاري از سوي اين سازمان بين المللي براي اجراي اين پروژه در ايران گفت: اين رقم در برابر بودجه ملي ايران در اين حوزه بسيار ناچيز است و قابل مقايسه نيست اما آنچه كه در اين پروژه دنبال مي شود، ايجاد يك جرقه براي شتاب بخشي به تلاش ها براي جلوگيري از خشكيدن درختان است.
صائميان اظهار كرد: در اين پروژه، كارشناسان بين المللي و متخصصان فائو توان و ظرفيت هاي خود را در اختيار ايران قرار مي دهند.
وي ادامه داد: از اين پروژه نبايد انتظار كار اجرايي و قابل رويت را داشت بلكه اين پروژه آغاز يك راه در عرصه حفظ جنگل هاي ايران تلقي مي شود.
مدير اجرايي پروژه تقويت سازگاري جنگل هاي زاگرس و خزري دربرابر بيماري ها در سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور نيز اظهار كرد: از آنجا كه جمهوري اسلامي ايران در رده بندي فائو، در سطح درآمدي متوسط به بالا در جهان ارزيابي شده است، اين سازمان هر دو سال يك پروژه همكاري فني با ايران تا سقف 500 هزار دلار مي تواند تعريف و عملياتي كند.
حسين بدري پور گفت: ماهيت اين گونه پروژه ها، ظرفيت سازي در كشورهايي است كه خود از توان مالي برخوردار هستند اما كمك فني به آنها مي تواند پيشبرد برنامه هايشان را شتاب بخشد.
وي اظهار كرد: پروژه ' تقويت سازگاري جنگل هاي زاگرس در مقابل بيماري خشكيدگي بلوط و جنگل هاي خزري در مقابل بيماري آتشك شمشاد و ايجاد سيستم ملي پايش جنگل' از آبان 94 آغاز شده است و به مدت 18 ماه ادامه خواهد داشت.
مدير اجرايي اين پروژه در سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور گفت: استان هاي فارس و ايلام نخستين موارد خشكيدن درختان بلوط را گزارش دادند و با توجه به ابتلاي درختان شمشاد جنگل هاي خزري در سال 91 به بيماري آتشك، فائو با توجه به اهميت مساله، اين موضوع را در قالب يك ماموريت اضطراري در دستور كار قرار داد و پروژه مشتركي با ايران طرح ريزي كرد.
وي افزود: مي توان گفت كه منشا و دليل اين بيماري ها در درختان زاگرس و خزري مشخص نيست و تاكنون براي مراكز تحقيقاتي ايران و دنيا ناشناخته مانده است.
بدري پور گفت: در اين پروژه جنگل هاي استان هاي فارس و ايلام در منطقه زاگرس و استان مازندران (با محوريت نوشهر) به عنوان استان هاي محوري و الگو (پايلوت) در نظر گرفته شده اند.
وي افزود: در اين استان ها، دفتر پايش ايجاد مي شود و اين دفاتر مسئوليت رصد كردن جنگل ها و سنجش ميزان خشكيدگي درختان و بررسي امكان احياي درختان خشكيده را برعهده خواهد داشت.
مدير اجرايي اين پروژه در سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور گفت: در اين كارگروه، مجموعه اي از كارشناسان استان هاي فارس، ايلام و مازندران به مدت پنج روز به ارزيابي عملكردها در اين حوزه مي پردازند و درباره شيوه هاي عمل در اين پروژه آموزش مي بينند.
سازمان خواربار و كشاروزي ملل متحد (فائو) اخيرا در بولتني با عنوان «هشدار اوليه بحران زنجيره غذايي» اعلام كرد كه خشكيدگي بلوط و بيماري آتشك (بلايت) شمشاد به صورت گسترده اي جنگل هاي ايران را تهديد مي كند.
بنا بر گزارش دفتر نمايندگي فائو در جمهوري اسلامي ايران، فائو به منظور كنترل اين تهديد جدي، پروژه اي با عنوان «تقويت سازگاري جنگل هاي زاگرس در مقابل خشكيدگي بلوط و جنگل هاي خزري در مقابل بيماري آتشك شمشاد و همچنين ايجاد سيستم ملي پايش جنگل» را با همكاري سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري كشور در حال اجرا دارد.
2027 /1876

سرخط اخبار استان‌ها