مصرف فست فودها و رژيم غذايي نامناسب بزرگترين تهديد براي سلامت كودكان است

شيراز - ايرنا- عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز و رئيس كنگره علمي بين المللي بيماري هاي كودكان گفت : مصرف فست فودها و رژيم نا مناسب غذايي بزرگترين تهديد براي سلامت كودكان است و غذاهاي آماده (Fast Food) يا غذاهاي حاضري اغلب عاري از مواد مفيد براي رشد كودكان است.

به گزارش ايرنا ، دكتر محمود حقيقت سه شنبه در كنگره علمي بين المللي كودكان - استاد حكيمي افزود :غذاهايي نظير پيتزا، همبرگر، چيز برگر، انواع ساندويچ‌، مرغ سوخاري، ناگت مرغ، سيب‌زميني سوخاري فقط معده كودكان را پر مي كند و به رشد و سلامت كودكان لطمه مي زند.
وي اضافه كرد : اين غذاها كه از رستوران‌هاي عرضه‌كننده اين نوع غذاها تهيه و جزلاينفك برنامه غذايي روزانه اغلب ما شده اند بايد با حساسيت عمومي مواجه شود و روي مصرف آن دقت بيشتر شود .
دكتر حقيقت اضافه كرد : غذاهايي كه ديگر احتياج نيست چند ساعت در آشپزخانه وقت گذاشت و آنها را تهيه كرد نبايد به غذاي اصلي و سفره اصلي خانواده تبديل شود .
اين استاد دانشگاه گفت : اگر وجه مثبت سريع آماده شدن اين غذاها را كنار بگذاريم فست فود هاي به ظاهر شيك، ‌متنوع و خوشمزه، باطن بيماري دارند كه اگر بخواهيم در هفته چندين وعده غذايي را به خوردن فست فودها اختصاص دهيم واقعا بايد منتظر عواقب نامناسب باشيم.
وي با بيان اينكه از همان موقع كه به خوردن اين غذاها وابسته شديم به سلامتي خود شك كنيم گفت چاقي كودكان بزرگترين مشكل ناشي از مصرف غذاهاي حاضري است و اكثر اين غذاها براي سلامت انسان مضر است، كودك را چاق مي‌‌كند، و شانس ابتلا به ديابت و حمله قلبي را به شدت افزايش مي‌‌دهد.
دكتر حقيقت همچنين درحاشيه اين كنگره علمي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت : مصرف زياد فست‌فود سبب ايجاد چاقي به خصوص چاقي‌هاي موضعي در نواحي شكم و پهلوها مي‌شود كه خود چاقي يكي از عوامل (ريز فاكتورهاي) مهم جهت ابتلا به ديابت مي باشد.
اين استاد دانشگاه اضافه كرد افزايش چربي‌هاي مضر بيشتر در غذاهاي حاضري سرخ ‌شده هستند و معمولا هم براي سرخ ‌كردن اين غذاها از روغن‌هاي نباتي جامد استفاده مي‌‌كنند كه بشدت براي سلامتي زبان بار است.
وي درصد اسيدهاي چرب اشباع و ايزومرهاي ترانس در اين روغن‌ها را بالا و خطرناك ارزيابي كرد و گفت : اين چربي همان چربي مضري است كه مي‌تواند در ديواره رگها رسوب كرده و آنها را مسدود ‌‌كند و بيماري هاي قلبي به دنبال داشته باشد.
دكتر حقيقت رييس كنگره گفت: خوردن نوشابه يكي ديگر از مشكلات غذاهاي حاضري است و نوشابه‌هاي گازدار در كنار تمام اين غذاها عرضه و خورده مي‌شود كه اسيد موجود در نوشابه‌هاي گازدار موجب فرسايش ميناي دندان شده و همچنين قند بالاي اين محصولات، پوسيدگي دندان ‌ها را براي كودكان به دنبال دارد.
وي ادامه داد : به علاوه نوشابه‌ها فاقد ارزش غذايي بوده و به خاطر ميزان قند بالايشان داراي كالري زيادي هستند كه موجب چاقي مي‌شوند.
اين متخصص كودكان مصرف نوشابه‌هاي رژيمي را هم چندان بي خطر ندانست و گفت : اين نوشابه ها به دليل داشتن قند مصنوعي اشتهاآور هستند و مصرف آب، دوغ كم نمك و بدون گاز و نوشيدني‌هاي كم شيرين و كم كالري، سالم‌ترين نوشيدني‌ها هستند كه در سفره غذايي كودكان توصيه نمي شود .
اين كنگره سه روزه با حضور استاداني از دانشگاه هاي كاندا و آمريكا به بررسي تازه هاي علمي بيماري هاي كودكان مي پردازد و به افتخار نيم قرن تلاشهاي استاد امير حكيمي بنام او نامگذاري شده است.
6113/ 5054

سرخط اخبار استان‌ها