۲۱ دی ۱۳۹۴، ۱۳:۴۴
کد خبر: 81916188
T T
۰ نفر
رفع آسيب هاي خشكسالي درگرو اصلاح مصرف و استفاده از آبهاي غيرمتعارف

گرگان - ايرنا- مديرعامل شركت آب منطقه اي گلستان اصلاح الگوهاي مصرف آب و كشت در بخش كشاورزي، صرفه جويي و استفاده از آبهاي غيرمتعارف و پساب ها را از راهكارهاي كاهش معضل كم آبي در استان بيان كرد.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا علي نظري با يادآوري خشكسالي چند سال اخير درگلستان اظهار داشت: ايران به عنوان يكي از كشورهاي خشك و نيمه خشك جهان با كمبود آب در بخش هاي مختلف كشاورزي، خانگي و صنعت مواجه است و بايد بتوانيم با تدبير و استفاده از راهكارهاي كاربردي اثرات سوء كمبود آب را دركشور و استان گلستان كاهش دهيم.
استان مرزي گلستان واقع در شمال ايران در سال هاي اخير در پي كاهش نزولات جوي و بي توجهي به مصرف بهينه آب بويژه در بخش كشاورزي و خانگي با معضل خشكسالي و كمبود آب روبرو شده است، اين مشكل در فصل گرم سال حتي تامين آب شرب مردم را دچار چالش مي كند.
به گفته وي در اين راستا اصلاح الگوي مصرف آب در بخش كشاورزي و اجراي الگوي كشت متناسب با وضعيت آب و هوايي و خاك استان مي تواند در كاهش كمبود آب موثر باشد.
مديرعامل آب منطقه اي گلستان همچنين بر اصلاح الگوي مصرف آب دربخش كشاورزي از طريق اجراي عمليات به زراعي تاكيدكرد و گفت: اصلاح الگوي كشت مناسب و سازگار با اقليم در مناطق مختلف واجراي پروژه هاي آبخيزداري، پخش سيلاب و تغذيه مصنوعي براي تغذيه آبخوان ها به منظور پيشگيري از افت بيشتر سطح آب و جبران كسري حجم مخزن آنها مي تواند در كاهش اثرات منفي بحران آب در كشور و استان موثر باشد.
استفاده از آبهاي غير متعارف و پساب ها براي تامين آب مورد نياز فضاي سبز، اصلاح الگوي كشت گياهان در فضاي سبز از پر آب طلب به كم آب طلب، كنترل برداشت ها و كاهش آن تا سقف 75% آب هاي تجديدپذير براي تعادل بخشي منابع آب زيرزميني و بهبود آبخوان ها طي يك دوره بيست ساله از ديگر راهكارهاي وي است.
وي افزود: فرهنگ سازي و آگاهي رساني به مردم در زمينه حفاظت كمي و كيفي از منابع آبي و لزوم مصرف بهينه آن و نيز كاهش مصرف سرانه آب و رساندن آن به حد استاندارد جهاني از جمله راهكارهاي مديريت منابع آب است.
نظري تصريح كرد: حمايت از ايجاد تشكل هاي آب بران و مشاركت بهره برداران و ذي نفعان در حفاظت كمي و كيفي از منابع آبي و واگذاري امور تصدي گري به بهره برداران، تلاش براي جلب همكاري و استفاده از تجربيات جهاني براي رفع مشكل كم آبي نيز در اين راستا راهگشا خواهد بود.
به گفته وي اصلاح تعرفه ها و واقعي نمودن آب بهاء و پيشگيري از گسترش كم آبي از طريق كنترل ميزان بهره برداري از منابع آبي، جلوگيري از حفر چاه هاي غير مجاز، حفظ و حراست از حريم بستر رودخانه ها با وضع مقررات سخت گيرانه از ديگر راهكارهاي مديريت منابع آب در كشور مي باشد.
مديرعامل شركت آب منطقه اي گلستان همچنين با بيان اينكه مساله مديريت آب يك موضوع فرا دستگاهي است، گفت: به دليل اهميت موضوع حفاظت از منابع آبي 16 دستگاه اجرايي در شوراي حفاظت از منابع، مجاري و تاسيسات آبي استان عضويت دارند.
گلستان يك ميليون و 850 هزار نفر جمعيت دارد كه در 29 شهر و 1008 روستا زندگي مي كنند و زندگي بسياري از آنان به كشاورزي وابسته است.
1648

سرخط اخبار استان‌ها