۱۱ مهر ۱۳۹۶، ۱۵:۱۴
کد خبر: 82683880
T T
۰ نفر

فروش دارو و سموم از سوي عطاري ها ممنوع است

۱۱ مهر ۱۳۹۶، ۱۵:۱۴
کد خبر: 82683880
فروش دارو و سموم از سوي عطاري ها ممنوع است

سنندج - ايرنا - معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي كردستان با بيان اينكه عطاري ها، دانش تخصصي در زمينه سموم محصولات كشاورزي ندارند، گفت: فروش و عرضه دارو و سموم كشاورزي در عطاري ها ممنوع است و تخلف محسوب مي شود.

به گزارش ايرنا، دكتر كامبيز حسن زاده روز سه شنبه در چهارمين جلسه كاروه محصولات سلامت محور با بيان اينكه مصرف سموم غير مجاز در باغات كشاورزي مي تواند سلامت جامعه را به صورت جدي تهديد كند، بر نظارت و گشت هاي مشترك بر سيلوهاي استان تاكيد كرد.
وي افزود: مسئولان موظف هستند در راستاي جلوگيري از توزيع سموم غير مجاز از سوي عطاري ها، تصميمات اساسي اتخاذ كرده و واحدهاي متخلف را تعطيل كنند.
دكتر حسن زاده با اشاره به اينكه در انبارهاي شركت هاي واقع در شهرك هاي صنعتي سنندج، كالاهاي بي كيفيت قاچاق و تاريخ گذشته زيادي وجود دارد، اظهار كرد: در اين مورد مسئوليت با شركت شهرك هاي صنعتي است و بايد پاسخگو باشد.
وي با اشاره به بازرسي هاي معاونت غذا و داروي دانشگاه براي مقابله با توزيع مكمل هاي ورزشي در باشگاه هاي ورزشي سطح استان هم يادآور شد: هم اكنون باشگاه هاي ورزشي استان عاري از مكمل هاي ورزشي غير مجاز است اما همچنان مكمل هاي ورزشي و قرص هاي نيروزا در استان وجود دارد كه بايد نظارت بر باشگاه هاي ورزشي افزايش يابد.
وي با بيان اينكه مصرف مكمل ها و داروهاي نيرو زاي ورزشي عوارض سويي بر سلامت جامعه دارد، تاكيد كرد: آگاهي بخشي به مردم در زمينه عوارض مصرف كالاهاي غير بهداشتي و مكمل هاي قاچاق ضروري است و مردم بايد آگاه باشند كه هر مكملي را از هر جايي خريداري نكنند.
دكتر حسن زاده آموزش و اطلاع رساني در زمينه مصرف كالاهاي آرايشي و بهداشتي و مكمل هاي ورزشي را مهم ارزيابي كرد و گفت: آموزش و پرورش با همكاري معاونت غذا و دارو موظف هستند كلاس هاي آموزشي در زمينه مصرف سوء كالاهاي آرايشي، بهداشتي و مكمل هاي ورزشي براي مخاطبان خود برگزار كنند.
دبير كميته قاچاق معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي كردستان نيز در اين جلسه گفت: امسال، 2 هزار و 551 قلم كالاي آرايشي و بهداشتي به ارزش 197 ميليون و 337 هزار ريال در اين استان شناسايي و توقيف شده است.
مظفر اسلامي نيا افزود: همچنين سه هزار و 14 مورد كالا و مواد غذايي به ارزش 120 ميليون و 58 هزار ريال، 20 قلم مكمل به ارزش 159 ميليون و 840 هزار ريال و 16 قلم مكمل به ارزش 77 ميليون و 470 هزار ريال توقيف و امحا شده است.
وي اضافه كرد: 747 مورد بازرسي از داروخانه هاي استان، 498 مورد بازرسي سالن هاي آرايشي بانوان و 137 مورد نمونه برداري از محصولات آرايشي، بهداشتي استان نيز در سال جاري بعمل آمده است.
203 مورد بازرسي از عطاري ها و مراكز فروش مكمل هيا ورزشي و 24 هزار و 826 مورد بازرسي از مراكز عرضه و پخش مواد غذايي را از ديگر اقدامات كميته بازرسي معاونت غذا و داروي استان كردستان است.
به گفته وي، تاكنون 129 پرونده تخلف به تعزيرات حكومتي استان براي رسيدگي و صدور حكم ارسال شده است.
كارگروه بررسي محصولات سلامت محور سه ماه يكبار از سوي معاونت غذا و داروي استان برگزار مي شود.
خبرنگار: شيوا اردلان منش ** انتشار دهنده: مجيد سليماني
7352/9102

سرخط اخبار استان‌ها