۲۱ مهر ۱۳۹۴، ۱۶:۳۸

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند:

شاخص‌های سوء تغذیه در خراسان جنوبی بالا‌تر از میانگین کشور است

شاخص‌های سوء تغذیه در خراسان جنوبی بالا‌تر از میانگین کشور است

بیرجند- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه لاغری، کوتاه قدی و کم وزنی در کودکان ناشی از سوء تغذیه است، گفت: هر سه این شاخص‌ها در استان بالا‌تر از میانگین کشوری است.

به گزارش خبرنگار مهر، کامبیز مهدی‌زاده بعد از ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز جهانی غذا برگزار شد، اظهار کرد: ماموریت وزارت بهداشت در بخشی از نظام زنجیره تامین غذای سالم، نظارت بر کیفیت غذا و رساندن غذای سالم بر سر سفره مردم است.

وی، نظارت بر فرآوری و توزیع غذا، مواد آشامیدنی و کنترل کیفی در سطح عرضه و بازار را از جمله وظایف معاونت بهداشتی عنوان کرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه نسبت به یکی دو دهه گذشته موارد که سلامتی را تهدید می‌کرد تغییر یافته است، عنوان داشت: در گذشته بیشتر نگران بیماری‌های عفونی و بیماری‌های قابل انتقال بودیم.

مهدی‌زاده ادامه داد: خوشبختانه با اقدامات نظام سلامت، ارتقاء وضعیت معیشت مردم و دسترسی به امکانات مثل راه و آموزش سیمای بیماری‌های مملکت تغییر یافته و به سمت بیماری‌های غیر واگیر حرکت کرده است.

۴۸ درصد مرگ و میر استان ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی بود

وی، شایع‌ترین علت مرگ و میر در استان را مربوط به بیماری‌های قلبی و عروقی دانست و افزود: طی بررسی‌های انجام شده در دانشگاه بیرجند ۴۸ درصد مرگ و میر استان ناشی از این علت بوده است.

به گفته وی بر طبق این بررسی‌ها ۱۵ درصد مرگ‌ها که در حوزه دانشگاه اتفاق افتاد ناشی از سرطان‌ها بوده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تاکید کرد: بخشی زیادی از راه‌های پیشگیری این بیماری‌ها به تغذیه سالم مربوط می‌شود و با یک تغذیه سالم می‌توان از آن جلوگیری کرد.

مهدی‌زاده به بررسی‌های انجام شده در ارتباط با میزان چاقی و اضافه وزن در مردم استان اشاره کرد و گفت: این بررسی‌ها که دو نوبت در زمستان سال ۹۲ و در تابستان سال ۹۳ انجام شده نشان داد که ۲۶.۶ درصد از افراد بزرگ سال چاقی داشتند.

وی با بیان اینکه این آمار در تابستان ۹۳ به حدود ۲۲.۳ درصد کاهش یافت، بیان داشت: اضافه وزن نیز در این افراد از ۴۶.۹  درصد به ۸.۲ درصد رسید.

۹.۲ درصد کودکان استان از اضافه وزن رنج می‌برند

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: طی همین مدت کودکان بین پنج تا ۱۸ سال ۴. ۴ درصد چاق و ۹.۲ درصد نیز اضافه وزن داشتند که این موضوع خود زمینه ساز بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان‌ها است.

مهدی‌زاده با بیان اینکه یکی از مهترین علت‌های بیماری‌های قلبی و عروقی بالا بودن کلسترول است، عنوان داشت: میزان کلسترول روغن‌های محلی بسیار بالا است که با توجه به کم تحرکی زندگی امروزه همخوانی ندارد اما در مقابل میزان کلسترول روغن‌های گیاهی خیلی پایین‌تر است.

وی بیان داشت: آمار‌ها و مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که ۱۸.۳ درصد مردم استان روغن مایع، ۱۲.۶ درصد از روغن‌های مخصوص سرخ کردنی و حدود۲.۹ درصد از روغن زیتون استفاده می‌کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: علی رغم همه اطلاع رسانی انجام شده بازهم بیش از سه درصد مردم استان از روغن حیوانی، پنج درصد روغن دمبه و ۶.۴ درصد کره محلی استفاده می‌کردند که اگر به آمار مرگ و میر مقایسه شود ارتباط روش تغذیه با مرگ و میر‌ها با تغذیه بالا است.

هشت درصد کودکان استان لاغری دارند

مهدی‌زاده، سوء تغذیه به خصوص در کودکان را یکی دیگر از مشکلات تغذیه‌ای استان عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ۸.۵ درصد کودکان استان کوتاه قدی دارد که این مشکل ناشی از سوء تغذیه مزمن است.

وی با تاکید بر اینکه این آمار نسبت به سال ۸۶ کاهش چشمگیری داشته است، بیان کرد: کوتاه قدی در کودکان از ۱۸.۳درصد سال ۸۶ به ۸.۵ درصد سال ۹۳ رسیده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه کم وزنی در کودکان نیز از ۱۸.۴ به ۸.۲  درصد رسیده است، اظهار کرد: با این وجود لاغری در کودکان که سوء تغذیه حاد را نشان می‌دهد، تغییری پیدا نکرده است.

به گفته مهدی‌زاده لاغری کودکان از ۸.۲ درصد در سال ۸۶ به هشت درصد در سال گذشته رسیده است.

وی اضافه کرد: هر سه فاکتور سوء تغذیه در استان نسبت به شاخص‌های کشوری بالا‌تر است که نشان می‌دهد سوء تغذیه یک مشکل جدی در خراسان جنوبی است که باید همه دستگاه‌ها اقداماتی در این زمینه انجام دهند.

کد خبر 2940010

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha