۱۵ مرداد ۱۳۹۶، ۱۷:۱۶
کد خبر: 82622801
T T
۰ نفر
سورينام به كود كشاورزي نياز دارد/ آمادگي ايران براي كشت فراسرزميني در آن كشور

تهران- ايرنا- وزير كشاورزي، دامپروري و شيلات سورينام از نياز اين كشور به كود و همچنين سرمايه گذاري در زمينه افزايش توليد برنج و دام خبر داد. وزير جهاد كشاورزي جمهوري اسلامي ايران نيز آمادگي كشور را براي انتقال دانش و توليد مشترك در زمين هاي آن كشور اعلام كرد.

به گزارش ايرنا از وزارت جهاد كشاورزي، «سوئرش الگويه» كه براي شركت در آيين تحليف رييس جمهوري به تهران سفر كرده است، امروز (يكشنبه) در ديدار با همتاي ايراني خود تاكيد كرد در سورينام زمين هاي كشاورزي رها شده وجود دارد كه علت اصلي آن قديمي بودن تجهيزات كشاورزي است.
وي افزود: ما با توجه به منابع آبي زياد به دنبال سرمايه گذاري در بخش برنج و دام هستيم.
مقام سورينامي از برنامه هاي اين كشور براي تقويت زيرساخت هاي كشاورزي خبر داد و تصريح كرد: ايران مي تواند در افزايش توليد برنج به ما كمك كند كه در نهايت به اشتغالزايي و افزايش درآمد كشاورزان منجر مي شود.
وي ظرفيت ساليانه صادرات برنج سورينام را 100 هزار تن و عملكرد توليد در هر هكتار را 6.8 تن عنوان كرد و گفت: ما قصد داريم سال آينده ظرفيت صادرات برنج را به 150 هزار تن برسانيم.
الگويه همچنين تاكيد كرد سورينام به كود كشاورزي نياز دارد و افزود: ايران توليدكننده كود اوره و ساير كودهاي كشاورزي است كه اميدواريم بتوانيم اين قسمت از نياز بخش كشاورزي خود را از ايران تامين كنيم.

** آمادگي ايران براي سرمايه گذاري در زمين هاي كشاورزي رها شده سورينام
وزير جهاد كشاورزي جمهوري اسلامي ايران در اين ديدار با اشاره به سرمايه گذاري هاي كلان كشور ما در بخش تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي، گفت: ايران براي همكاري هاي مشترك در زمينه تحقيقات و آموزش ظرفيت ها و قابليت هاي زيادي دارد.
«محمود حجتي» براي سرمايه گذاري در زمين هاي كشاورزي رها شده سورينام اعلام آمادگي كرد و افزود: با انعقاد قراردادهاي قابل قبول اقتصادي حاضريم در اين زمين ها براي كشت محصولات اساسي سرمايه گذاري كنيم و كشاورزان شما و سرمايه گذاران ما توليد مشترك داشته باشند.
وي يادآوري كرد: ما در مناطق داراي بيش از يك هزار ميليمتر بارندگي ساليانه نزديك به 2ميليون و 200 هزار تن برنج سفيد برداشت مي كنيم. البته با توجه به نياز سه ميليون تني كشور، ساليانه نزديك به 700 تا 800 هزار تن واردات برنج داريم.
وي، افزايش توليدات كشاورزي در ايران را ناشي از افزايش بهره وري عنوان كرد و گفت: در زمينه مكانيزاسيون و آب و خاك، تجهيزات و تجربه هاي زيادي داريم و مي توانيم آن را در اختيار سورينام قرار دهيم.
به گفته وي، ايران همچنين در توليد پسته رتبه برتر جهان را دارد و با توليد ساليانه يك ميليون تن خرما، رتبه نخست جهاني را به خود اختصاص داده است.
به گزارش ايرنا، جمهوري سورينام كوچك‌ترين كشور آمريكاي جنوبي به پايتختي «پاراماريبو» است.
اقتصاد سورينام تحت تاثير صنايع بوكسيت قرار دارد كه بيش از 15 درصد توليد ناخالص داخلي و 70 درصد درآمد صادرات را تامين مي‌كند. ساير اقلام صادراتي اين كشور شامل شكر و قند مي‌شود.
سورينام داراي مخازن نفت و طلاست و حدود يك چهارم مردم آن در بخش كشاورزي كار مي‌كنند.

براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**9186*1961* تنظيم: هما همت خواه* انتشار: مريم مسعود
۰ نفر

سرخط اخبار اقتصاد