تقويت ديدگاه سلامت محور در بين سياست گذاران/ بكارگيري مديران آگاه از توليد تا توزيع

تهران - ايرنا - مدير كل نظارت بر فرآورده هاي غذايي، آرايشي و بهداشتي سازمان غذا و دارو ، سند چشم انداز افق 1404 در حوزه غذا و مهم ترين چالش هاي برنامه هاي تغذيه كشور را تشريح كرد.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا از سازمان غذا و دارو، بهروز جنت گفت: از آنجا كه ايمني و سالم بودن فرآورده هاي خوراكي و آشاميدني در رابطه با تندرستي و سلامت انسان بسيار حائز اهميت است بايد تهيه و توزيع مواد اوليه و محصولات اعم از داخلي و خارجي نيز از نقطه كيفي و بهداشتي تحت نظارت و كنترل دقيق قرار گيرند.
وي با اشاره به سند چشم انداز جمهوري اسلامي ايران در افق 1404 هجري شمسي افزود: اين سند بر ارتقاي فرهنگ مصرف صحيح غذا در سطح جامعه، بهبود ارتباط و هماهنگي مراكز تحقيقاتي، اجرايي و توليدي در حوزه امنيت غذا و تغذيه و پايش و ارزشيابي وضعيت تغذيه جامعه تاكيد دارد.
وي اضافه كرد: در سند مهم 1404موارد قابل توجه بسياري مانند تامين سرمايه مورد نياز براي دستيابي به فناوري هاي جديد، تامين نيروي متخصص مورد نياز بخش امنيت غذا و تغذيه و تامين نظام هماهنگ در حوزه هاي وابسته به تامين غذا و تغذيه نيز وجود دارد كه به صورت زيرساخت تعريف شده اند بنابراين براي نيل به آنها بايد ابتدا چالش هاي موجود در اين بخش را كاوشگرانه جستجو و سپس برطرف كرد.
اين مقام مسئول در سازمان غذا و دارو ، مهم ترين چالش هاي موجود در اجراي برنامه هاي تغذيه كشور را در حوزه ساختار تغذيه سطح كشور و ناهماهنگي و ضعف همكاري هاي بين بخشي دانست كه در مورد وزارتخانه ها و سازمان هاي ديگر در اجراي برنامه ها وجود دارد.
جنت همچنين از كمبود نيروي كارآمد براي اجراي مناسب سياست هاي تعريف شده به عنوان يكي ديگر از چالش هاي برنامه تغذيه كشور نام برد و گفت:پيش بيني روندها براي افق 1404 كاملا مقدور نبوده است.
وي خاطرنشان كرد: اين موضوع به منزله ناديده گرفتن تلاش هاي صورت گرفته در سال هاي قبل نيست و سي سال خدمات صادقانه آموزش سلامت كه دستاوردهاي مختلفي در اين زمينه نيز داشته است مورد مباهات است اما با اين حال مي توان استمرار و تداوم برنامه هاي جاري و توجه خاص به مفاهيم آموزش و ارتقاي سلامت، توجه ويژه به ارتقاي كيفيت برنامه ها، استمرار و تقويت برنامه هاي پايش و ارزشيابي برنامه هاي آموزش دانشگاه ها را از جمله چالش هايي برشمرد كه نياز به برنامه ريزي و سياستگذاري كلان در آن احساس مي شود.
مدير كل نظارت بر فرآورده هاي غذايي، آرايشي و بهداشتي سازمان غذا و دارو تاكيد كرد: براي نيل به سند چشم انداز چشم انداز جمهوري اسلامي ايران در افق 1404 بايد با تقويت ديدگاه سلامت محور در بين سياست گذاران، نگرش مثبت و سازنده را بين اهالي آنان اعم از هيات دولت، نمايندگان مجلس و افراد ذي نفوذ و تاثيرگذار در زمينه آموزش و ارتقاي سلامت ايجاد كرد.
جنت افزود: در صورت بكار گيري مديران آگاه از توليد تا توزيع كه در سند نامبرده شده هم به آن اشاره شده ، بار بسياري از مشكلات نظام سلامت در حوزه غذا سبك خواهد شد و اين دغدغه مهم در ريل صحيح خود جا خواهد گرفت، در آنصورت كار اصلي ما در سطحي كلان و صرفا افزودن بر شتاب و سرعت اين موتور محرك اقتصادي، سياسي استراتژيك خواهد بود.
اجتمام**9185**1569**تنظيم كننده: سادات حسيني خواه **انتشار: علي حبيبي
*ُآگاهي از آخرين اخبار اجتماعي و حوادث ايران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعي ايرنا
@irnaej
https://t.me/irnaej
۰ نفر

سرخط اخبار جامعه