رئيس اتاق ايران: نبود نقدينگي مشكل اساسي توليدكنندگان داخلي است

تبريز – ايرنا – رئيس اتاق بازرگاني ايران، نبود نقدينگي را يكي از مشكلات اساسي توليدكنندگان و صنعتگران كشور دانست و گفت: در سال هاي اخير نه تنها مديريت و هدايت نقدينگي به درستي انجام نشده، بلكه منابع موجود هم بدون هدف و تاثيرگذاري به بدنه اقتصاد كشور تزريق شده است.

' محسن جلالي پور' روز يكشنبه در آيين افتتاح اتاق بازرگاني بناب افزود: بررسي هاي مركز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي و مركز مطالعات اتاق بازرگاني ايران نشان مي دهد هم اكنون در سراسر كشور فضاي ساكت و يكنواختي بر اقتصاد ملي حاكم است.
وي سيستم اقتصادي كشور در سال هاي اخير را معيوب دانست و گفت: در ماه هاي اخير كه رويداد پيوستن ايران به بازارهاي جهاني در حال انجام است مي توان به اتصال اقتصاد كشورمان به اقتصاد جهاني اميدوار شد.
جلالي پور به كمبود سرمايه ملي در كشور اشاره كرد و گفت: در حال حاضر طرح هاي عمراني متعددي به ارزش چهار هزار ميليارد ريال به صورت نيمه تمام روي دست دولت مانده است كه با بودجه فعلي تكميل آنها حداقل 20 سال طول مي كشد.
وي همچنين از راه اندازي مركز آمار اقتصادي اتاق بازرگاني ايران تا دوسال آينده خبر داد و گفت: با فعاليت اين مركز اطلاعات دقيق، مستند و شفافي از بخش هاي صنعتي، معدني، تجاري و كشاورزي به اطلاع ملت ايران خواهد رسيد.
رئيس اتاق بازرگاني ايران در بخش ديگري از سخنان خود با تاكيد بر ضرورت افزايش و ساماندهي تشكل هاي اقتصادي و بازرگاني در كشور از اين اقدام مهم به عنوان راهي براي افزايش اختيارات و امكانات بخش خصوصي و دخالت فعالان و سرمايه گذاران اقتصادي بخش خصوصي در اداره چرخه اقتصادي كشور نام برد.
به گفته جلالي پور بر اساس قانون جديد اتاق بازرگاني ايران، از اين پس هر صنف يك تشكل و هر شهرستان يك اتاق خواهد داشت كه در مجموع اتاق بازرگاني استان را تشكيل خواهند داد.
فرماندار شهرستان بناب هم در ادامه اين نشست از وجود 230 واحد توليدي فعال در اين شهرستان خبر داد و گفت: هم اكنون 20 درصد فولاد مورد نياز كشور در بناب توليد مي شود و سال گذشته با صادرات 32 هزار تن انواع محصولات غيرنفتي توانستيم مقام نخست استان را كسب كنيم.
ولي الله فرج اللهي افزود: امسال هم تا پايان آبان ماه با صادرات بيش از 21 هزار تن محصول در رتبه نخست استان قرار داريم و بر اساس سند تدبير و توسعه شهرستان پيش بيني مي شود تا پايان سال 96 اين ميزان را به 38 هزار تن برسانيم.
فرج اللهي همچنين از عضويت 130 بازرگان داراي كارت بازرگاني معتبر در اتاق بازرگاني شهرستان بناب خبر داد و گفت: اطمينان داريم با راه اندازي اتاق بازرگاني اين شهرستان، توليد و صادرات رونق بيشتري خواهد يافت.
رئيس خانه صنعت، معدن و تجارت بناب هم در اين نشست از حاكميت مشكلات تكنولوژي صنعت در جامعه انتقاد كرد و گفت: براي وضعيت پساتحريم، تغيير تكنولوژي و در نهايت بهينه سازي آن بايد راهكار اساسي انديشيده شود.
جواد فشنگچي افزود: براي بهبود اقتصاد كشور فقط برداشتن تحريم ها و وارد كردن اجناس كشورهاي بيگانه كافي نيست بلكه بايد تكنولوزي صنعت و توليد آنها هم به كشورمان وارد شود.
شهرستان بناب با 140 هزار نفر جمعيت در فاصله 110 كيلومتري جنوب تبريز مركز آذربايجان شرقي قرار گرفته است.
اتاق بازرگاني بناب امروز با حضور رئيس اتاق ايران، نماينده مردم شهرستان در مجلس شوراي اسلامي و جمعي از مقام هاي استاني و محلي آغاز به كار كرد.
7230/3072/518

سرخط اخبار استان‌ها