۲۶ مهر ۱۳۹۵، ۱۱:۵۵
کد خبر: 82269633
T T
۰ نفر
نمایشگاه فرآورده‌های غذا و دارو در سمنان افتتاح شد

سمنان- ایرنا- نمایشگاه فرآورده های غذا و دارو به همت معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان، روز دوشنبه در 14 غرفه با مشاركت تولید كنندگان مواد غذایی استان و با محوریت اصلاح الگوی تغذیه ای افتتاح شد.

به گزارش ایرنا، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان در آیین افتتاح این نمایشگاه گفت: نمایشگاه فرآورده‌های غذا و دارو با هدف معرفی نشان‌گرهای سلامت در مواد غذایی، آرایشی بهداشتی، نمك و یك غرفه برای آشنایی مردم با كالای قاچاق برپا شده است.
محمد كاظم زینعلی با اشاره به مشكل عادت‌های تغذیه ای مردم، تاكید كرد: نشانگر چراغ راهنمای تغذیه كه بر روی بسته بندی مواد غذایی وجود دارد، با سه رنگ قرمز، سبز و نارنجی، مشخص كننده میزان سلامت مواد غذایی از نظر شاخص های غذایی است.
وی ادامه داد: رنگ قرمز به معنای مقادیر زیاد قند، چربی، نمك و اسید چرب ترانس، رنگ نارنجی نشان دهنده میزان متوسط همین مواد و در بیشتر مواقع انتخاب مناسب است و رنگ سبز كه نشانگر مطمئن بودن موادغذایی در این شاخص هاست.
وی خاطرنشان كرد: 65 درصد از تولید كنندگان مواد غذایی استان سمنان در اجرای طرح چراغ راهنمایی مواد غذایی همكاری كرده اند.
زینعلی، دقت در تولیدات مواد غذایی، نظارت به وسیله بازرسان دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان و انتخاب صحیح مصرف كنندگان را سه محور اصلی سلامت غذا اعلام كرد.
وی با اشاره به این كه در چند سال اخیر الگوی شیوع بیماری های واگیر به بیماری های غیرواگیر تغییر پیدا كرده است، بیان كرد: یكی از معضلات امروز حوزه سلامت، شیوع بیماری های غیرواگیر مانند دیابت و سرطان است كه بخش از این بیماری ها مربوط به تغذیه نامناسب است.
معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان گفت: 124 واحد فعال تولیدی مواد غذایی و آرایشی بهداشتی در استان زیر نظر این دانشگاه فعالیت می كنند.
زینعلی با اشاره به تولید نمك به صورت غیرقانونی در برخی واحدها به صورت زیرزمینی و غیرمجاز، گفت: نظارت و بازرسی بر واحدهای تولیدی نمك در چند سال گذشته در استان سمنان، منجر به شناسایی و بسته شدن واحدهای غیرمجاز شد.
وی افزود: یك غرفه با هدف حفظ و ارتقای سلامت مردم و كمك به شهروندان برای شناسایی كالای غیرمجاز و تقلبی و حمایت از كار و سرمایه تولید كنندگان ایرانی در این نمایشگاه در نظر گرفته شده است.
وی خاطر نشان كرد: تولیدكنندگان در حوزه سلامت از جمله مواد و فرآورده های بهداشتی، اقلام دارویی ومكمل ها، مواد خوراكی و آشامیدنی، ملزم به استفاده از برچسب اصالت‌محور هستند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان گفت: این برچسب ها مواردی مانند امكان ردیابی، رهگیری و كنترل اصالت فرآورده های اصالت محور را شامل می شود.
در آیین افتتاح نمایشگاه فرآورده های غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان، سید عباس دانایی فرماندار، مسوولان این دانشگاه و تعدادی از مسوولان شهرستان و استان سمنان حضور داشتند.
7470/6103
خبرنگار: علیرضا عربی ** انتشاردهنده: مصطفی دهقان

سرخط اخبار استان‌ها