۱۳ تیر ۱۳۹۷، ۱۵:۰۷
کد خبر: 82961767
T T
۰ نفر
ورود مواد غذايي و بهداشتي قاچاق سلامت جامعه را تهديد مي كند

سنندج - ايرنا - مديركل امور اجتماعي استانداري كردستان گفت: ورود كالاها و مواد غذايي و بهداشتي قاچاق و غيرمجاز تهديد جدي براي سلامت جامعه است و مصرف آنها خطراتي را متوجه مصرف كنندگان مي كند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، فرانك قدسي روز چهارشنبه در جلسه كارگروه سلامت و امنيت غذايي كردستان اظهار داشت: يكي از مشكلات امروز جامعه ورود مواد غذايي و بهداشتي غيرمجاز و قاچاق است.
وي افزود: اگر با جديت و قاطعانه با اين پديده و معضل اجتماعي برخورد و مقابله نشود، تهديدي جدي براي سلامت و امنيت جسمي و رواني جامعه خواهد بود.
قدسي اضافه كرد: مبازره با قاچاق مي تواند در راستاي ايجاد اشتغال و حمايت از توليد داخلي موثر باشد بنابراين وظيفه داريم ضمن مقابله با ورود اين نوع كالاها، مردم را به عدم خريد و استفاده از آنها تشويق و ترغيب كنيم.
وي با انتقاد از عملكرد برخي ارگان ها در انتقال مشكلات به مركز (تهران) براي يافتن راه حل يادآور شد: اين نهادها بايد به جاي بازتاب مشكلات، راه حل هاي اصولي و منطقي براي آن پيدا كنند.
وي در خصوص آلوده شدن بستر رودخانه ها در محور مريوان - سنندج بر اثر واژگوني تانكرهاي حامل سوخت گفت: در اين خصوص بايد مقررات به صورت كامل اجرا شود و از تردد تانكرهايي كه مشكل فني دارند، جلوگيري شود.
مديركل مديريت بحران استانداري كردستان نيز در اين جلسه اظهار داشت: منابع آب زيرزميني كردستان با توجه به داشتن معادن مختلف در برخي مناطق داراي ناخالصي از جمله ارسنيك است.
آرتيكاس اقبال افزود: منابع آبي 50 روستاي استان با توجه به اين موضوع، مشكل دارند كه با آبرساني سيار و تصفيه مجدد آب اين مشكل رفع شده است.
وي يادآور شد: با توجه به مصوبات استاني از سال 1381 تردد خودروهاي حامل مواد خطرناك از حاشيه سد قشلاق ممنوع شده و تردد اين خودروها در مسير جايگزين انجام مي شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي كردستان هم گفت: براي نخستين بار نمونه برداري از محصولات كشاورزي در مزرعه انجام مي شود كه سال 95 در 150 نقطه اين نمونه برداري ها صورت گرفت.
كامبيز حسن زاده اظهار داشت: سال گذشته نيز 207 مورد نمونه برداري از محصولات كشاورزي از جمله گندم، توت فرنگي، پياز و سيب زميني توسط اين معاونت انجام شده است.
وي اضافه كرد: طبق اين نمونه گيري ها گندم 25 درصد، در خيار 22.7 درصد، در سيب زميني 11 درصد و در سبزيجات 7.7 درصد با استانداردها منطبق بوده است.
حسن زاده افزود: امسال با هماهنگي جهاد كشاورزي برنامه ريزي براي نمونه برداري از 300 نقطه استان صورت گرفته است و متخلفان نيز به دستگاه هاي قضايي معرفي مي شود.
در ادامه اين كارگروه مسايل مختلفي از جمله خود مراقبتي در ادارات و ارگان ها، تامين آب سالم و بهداشتي شهري و روستايي و دفع اصولي فاضلاب شهري و روستايي مورد بررسي قرار گرفت.
استان كردستان به سبب داشتن بيش از 284 كيلومتر مرز با كشور عراق يكي از مبادي ورود و خروج كالا و ارز به شمار مي رود و سالانه به ارزش ده ها ميليارد ريال كالاي قاچاق در استان كشف و ضبط مي شود.
3020/9102

سرخط اخبار استان‌ها