شفاآنلاین>تغذیه>معاون فنی بهداشت محیط مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت با بیان اینکه نانواییهای فانتزی یا ماشینی به شکل صنفی به تولید پیراشکی میپردازند، میگوید: این مراکز باید به صورت بهداشتی مواد غذایی را تولید و عرضه کنند.
به گزارش شفا آنلاین : اصناف غیر مرتبطی هم مانند خواروبار فروشیهای کنار مدارس وجود دارند که
به تولید و فروش پیراشکی و نان فانتزی میپردازند اما فعالیت این مراکز غیر
قانونی است. مهندس محسن فرهادی در پاسخ این پرسش که وضعیت نظارت بر این
مراکز چگونه است، تأکید میکند: بهداشت فردی، مواد غذایی، ابزار، تجهیزات و
سازه ساختمان این مراکز به صورت منظم بررسی میشود و با افراد متخلف به
صورت قانونی برخورد خواهد شد. آنها به هیج عنوان مجاز به قرار دادن
پیراشکیها و نانها در فضای باز نیستند همچنین نانهای خود را باید در
جعبه ویژهای مانند شیشه یا ظرف روکش دار قرار دهند تا از بروز آلودگی
جلوگیری شود. فرهادی، میگوید: نظارت بیشتر برعملکرد نانواییهای فانتزی در
دستور کار ما قرار دارد و در صورت مشاهده تخلف تذکرات لازم را انجام
میدهیم. بهترین توصیه برای پیشگیری از بروز این حوادث خریداری نکردن مواد
غذایی از مراکز غیر بهداشتی نانهای فانتزی است. معاون فنی بهداشت محیط
مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که چرا برخی از
این نانواییها هیچگاه پلمب نمیشوند، میگوید: به تعدادی از نانواییهای
فانتزی تذکر دادهایم حتی برخی از آنها را پلمب کردهایم. متأسفانه این
مراکز پس از گذشت زمان ادعا میکنند که مشکلات بهداشتیشان را برطرف
کردهاند اما پس از بازشدن مغازه تخلفات خود را تکرار میکنند. وی در خصوص
نحوه گزارش تخلفات به وزارت بهداشت، تصریح میکند: مردم در هنگام مشاهده
تخلف این مراکز میتوانند از طریق شمارهتلفن 190 شکایتهای خود را مطرح
کنند تا به صورت جدی با مراکز غیربهداشتی برخورد شود.ایران