۴ تیر ۱۳۹۷، ۱۵:۲۴
کد خبر: 82952506
T T
۰ نفر
كارگاه غيرمجاز توليد ليوان يك بار مصرف در اصفهان پُلمب شد

اصفهان- ايرنا- مسئول بهداشت مواد غذايي مركز بهداشت استان اصفهان از پُلمب يك باب كارگاه غيرمجاز توليد ليوان يك بار مصرف كاغذي در اصفهان بدليل نداشتن مجوز فرايند ساخت خبر داد.

سيدمهدي ميرجهانيان روز دوشنبه در گفتگو با ايرنا بيان كرد: در اين كارگاه، مواد اوليه و كاغذ داراي پروانه ساخت براي توليد ليوان يك بار مصرف وجود داشت اما بدليل اينكه هنوز مجوز فرايند ساخت را دريافت نكرده بود از ادامه فعاليتش جلوگيري شد.
وي افزود: در اين كارگاه دو و نيم تُن انواع كاغذ و بيش از 71 هزار ليوان توليد شده كشف و تحويل مراجع قضايي شد.
اين كارشناس با تاكيد براينكه در توليد ظروف يك بار مصرف، شرايط ساخت و مواد اوليه داراي اهميت است، تصريح كرد: كارگاه ها و شركت هاي توليدكننده ظروف يك بار مصرف بايد داراي 2 مجوز براي مواد اوليه و فرايند ساخت از سوي سازمان غذا و دارو باشند.
وي خاطرنشان كرد: هر يك از اين مجوزها داراي جايگاه خاصي است و در صورتي كه يكي از اين مجوزها وجود نداشته باشد از فعاليت كارگاه توليدي جلوگيري مي شود.
ميرجهانيان افزود: اين موضوع براي همه ظروف يك بار مصرف پلي اتيلني، پلي استايرن، گياهي، آلومينيوم، پلي پروپيلن(pp) و حتي جعبه هاي شيريني و پيتزا نيز صادق است.
وي ادامه داد: كارگاه هاي داراي مجوز ملزم به ثبت پروانه ساخت در همه ظروف توليدي حتي قاشق و چنگال هستند و مردم هنگام خريد ظروف يك بار مصرف بايد به اين نكته دقت كنند.
وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا امكان استفاده از ضايعات غيرقابل استفاده يا پسماند بازيافتي براي توليد ظروف يك بار مصرف بصورت غيرمجاز وجود دارد، تاكيد كرد كه فرايند ساخت اين ظروف پيچيده و خاص است و امكان چنين كاري با توجه به برخي ويژگي ها مانند محافظت در برابر نور خورشيد، وجود ندارد.
سازمان غذا و داروي كشور همواره اعلام كرده است كه همه محصولات سلامت محور از جمله ظروف يكبار مصرف پليمري و كاغذي در صورت داشتن پروانه بهداشتي ساخت يا ورود معتبر و تحت نظارت مسئولان فني، قابل عرضه و مصرف است.
به مصرف كنندگان ظروف يكبار مصرف نيز توصيه شده است هنگام خريد اين قبيل ظروف اعم از پليمري و كاغذي ضمن كسب اطمينان از داشتن شماره پروانه بهداشتي، مواد غذايي داغ را در ظروف يكبار مصرف استفاده نكنند و در صورت لزوم منتظر باشند تا دماي ماده غذايي، كاهش يابد و سپس اقدام به سرو غذا يا نوشيدني كنند.
ت/6027/3011

سرخط اخبار استان‌ها