افزایش 6 درصدی قیمت شیر، ماست و پنیر از اول دیماه/پاسخ اتحادیه فراورده های لبنی

تهران- ایرنا- عضو هیات مدیره سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان در ابلاغیه ای اعلام كرد: همه كارخانه های لبنی موظفند از اول دیماه امسال نسبت به افزایش قیمت فرآورده های لبنی پرمصرف شیر، ماست و پنیر به میزان حداكثر 6 درصد نسبت به قیمت مصوب سال گذشته اقدام كنند.

به گزارش ایرنا، در این ابلاغیه مصیب محمد یان شمالی آورده است: مطابق مصوبه ششم مردادماه امسال ستاد هدفمند سازی یارانه ها و مذاكرات نوزدهم آبان ماه امسال در ارتباط با قیمت فرآورده های لبنی، قرار است همه كارخانه های لبنی از اول دیماه نسبت به افزایش یك هزار ریالی ( یكصد تومانی ) قیمت خرید فعلی هركیلو گرم شیر خام از دامداران اقدام كنند.
براساس این ابلاغیه، قیمت سایر محصولات لبنی براساس مفاد بند ' دال ' مصوبه های هجدهمین جلسه ستاد هدفمند سازی یارانه ها تابع شرایط عرضه وتقاضا بوده و با رعایت ضوابط قیمت گذاری هیات تعیین و تثبیت قیمت ها و درصدهای سود مصوب، توسط واحدهای تولیدی، توزیعی و خدماتی صورت می گیرد.
این مقام مسئول افزوده است: چنانچه شكایتی در این ارتباط دریافت شود و افزایش غیرمتعارف صورت گیرد، سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان مسئول رسیدگی است.
وی تصریح كرده است: برابر مفاد این ابلاغیه، قیمت ها حداكثری تعیین شده و عرضه با قیمت پائین تر به مصرف كنندگان امری مورد تقدیر و شایسته است و چنانچه هرگونه افزایش قیمت خارج از این ابلاغیه انجام شود، اقدام قانونی می شود.
سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان این ابلاغیه را به انجمن صنایع لبنی، اتحادیه تعاونی های تولیدكننده فرآورده های لبنی و انجمن های صنفی گاوداران ارسال كرده است.

** دولت تدبیری بیاندیشد
به گزارش ایرنا، مدیرعامل اتحادیه فرآورده های لبنی نیز در این ارتباط گفت: هیچ فردی از مزایای مصرف شیر بی اطلاع نیست و همه می دانیم اگر میزان مصرف شیر را افزایش دهیم، سلامتی جامعه تضمین می شود.
محمدرضا اسماعیلی با تاكید بر اینكه باید در این زمینه به قدرت خرید مردم نیز توجه داشته باشیم، افزود: در حال حاضر همكارانم در صنایع لبنی ضرر و زیان می دهند و این شرایط را تحمل كرده اند.
وی ادامه داد: اگر قیمت شیر خام افزایش پیدا كند، قیمت فرآورده های لبنی نیز افزایش می یابد؛ افزایش قیمت شیر نتیجه ای معكوس در میزان مصرف دارد بنابراین دولت باید در این زمینه تدبیری بیاندیشد.
به گزارش ایرنا، سال گذشته اتحادیه مركزی دامداران اعلام كرده بود، چنانچه همانند سال‌های 1391 و 1392 تامین نهاده‌های دامی بر عهده اتحادیه دامداران قرار گیرد، می توانند با تفاهمی مانند تفاهم نامه‌ای كه در همان سال ها با شركت پشتیبانی امور دام امضا شد، بازار نهاده‌های دامی را به گونه‌ای كنترل كنند كه هزینه‌های تولید دامداران تا حد ممكن كنترل شود.
این اتحادیه یادآور شده بود: كنترل قیمت لبنیات نیاز به نظارت بر هزینه‌ تولیدكنندگان دارد و چنانچه قیمت نهاده ها افزایش پیدا نكند، می توان مانع از افزایش قیمت شیر و لبنیات شد.
پیشتر دبیر انجمن صنایع لبنی گفته بود: برآورد میزان افزایش قیمت لبنیات در سال جاری پنج تا هفت درصد است كه در صورت تأیید سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار اعمال می‌شود.
اقتصام (2) ** 1559 ** 9189 ** 2023

سرخط اخبار اقتصاد