تشدید نظارت بر عملكرد زنجیره بهداشت اصناف الزامی است

تهران - ایرنا - دبیركل كانون انجمن های صنایع غذایی ایران با بیان اینكه صنایع غذایی و تبدیلی شفاف عمل می كنند، گفت: این صنایع تحت نظارت سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو قرار دارند اما برای تكمیل این زنجیره باید نظارت ها بر عملكرد اصناف تشدید شود.

كاوه زرگران روز دوشنبه درگفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره هجمه ها و انتشار اخباری مبنی بر آلودگی محصولات غذایی در فضای مجازی، افزود: به طور طبیعی در هر جامعه و صنعتی تخلف وجود دارد و هیچ صنعتی مستثنی از این امر نیست اما گاها به دلیل تخلف یك كارخانه تمام واحدهای صنعتی زیر سوال می روند كه این مهم با اجرای تحقق اقتصاد مقاومتی در حوزه اقتصاد كشاورزی و صنایع غذایی در تضاد است.
وی اضافه كرد: امروز به دلیل پیشرفت تكنولوژی كوچكترین شایعاتی در چند ثانیه حتی در دور دست ترین مناطق كشور منتشر می شود كه می تواند علاوه بر صنعت از حیث اقتصادی و اجتماعی منافع ملی را با مخاطراتی مواجه سازد.
وی شایعاتی كه از قول روسای بیمارستان ها در فضای مجازی منتشر می شود را تكذیب كرد و گفت: انتشار این اخبار با اسامی و سمت روسای بیمارستان ها صحت ندارد و دروغ است.
وی با بیان اینكه در حوزه غذا در بخش های صنایع غذایی، صنایع تبدیلی، مزارع، شركت های حمل و نقل و مراكز عرضه شایعات مختلفی مطرح است، افزود: معتقدیم كه شفاف ترین بخش صنایع غذایی و تبدیلی است زیرا با وجود شناسنامه محل تولید و عرضه هر محصول قابل پیگیری است.
وی تصریح كرد: تمام واحدهای صنایع غذایی تحت نظارت سازمان های استاندارد و غذا و دارو هستند و نمایندگان این دو سازمان به طور مستمر در كارخانجات حضور دارند اما براین باوریم كه در راستای ارتقای سلامت جامعه نیاز است ارگان های نظارتی نگاه ویژه ای در بخش های مختلف غذایی حتی مزارع داشته باشند.
زرگران اضافه كرد: در اغلب موارد محصولاتی كه در مزارع تولید می شوند مورد آزمایش های تعیین میزان آلایندگی، باقیمانده سموم و فلزات سنگین قرار نمی گیرند و این محصولات در میادین میوه و تره بار و بازار عرضه می شود و به دست مردم می رسد.
وی گفت: چون در این بخش اخبار منفی منتشر نمی شود بدان معنا نیست كه این بخش از سلامت كافی برخوردار است بلكه پایشی در مزارع صورت نمی گیرد تا اخبار منفی دراین زمینه منتشر شود زیرا زمانی كه محصولات ما صادر، مشخص می شود كه دارای مخاطراتی است كه این امر نیازمند توجه بیشتر ارگان های نظارتی است.
وی حضور اصناف در نظارت و عملكرد صنایع غذایی را موثر دانست و ادامه داد: متاسفانه تعداد پرسنل و كارشناسان معاونت بهداشت محیط با تعداد واحدهای صنفی فعال در حوزه غذا قابل مقایسه نیست و كمبود تعداد كارشناسان نشان می دهد كه هیچ گونه نظارتی در این بخش نمی تواند اتفاق بیفتد و عملا ما نمی توانیم مطمئن باشیم محصولی كه از كارخانه خارج می شود از سلامت كافی برخوردار است.
زرگران گفت: برای حفظ سلامت جامعه ما از تمام دستگاه های نظارتی می خواهیم تا نام هر واحد متخلف در حوزه صنایع غذایی را به طور رسمی اعلام كنند تا مردم محصول غیراستاندارد خریداری و مصرف نكنند.
وی معتقد است؛ اما نام یك صنعت همچون فرآورده های گوشتی یا لبنی را به یكباره زیر سوال بردن باعث می شود نشریات زرد به این موضوعات دامن بزنند و با كاهش مصرف برخی محصولات مفید از جمله شیر و لبنیات علاوه بر ضرر و زیان های اقتصادی در حوزه سلامت و بهداشت هم دچار چالش شویم.
وی تاكید كرد: هرگونه تخلف و مخاطره ای كه رسما توسط سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد اعلام شود برای صنایع غذایی فصل الخطاب است اما در برخی حوزه ها می بینیم اخباری توسط مدیرانی كه در زمینه حوزه مربوطه تخصص ندارند و یا شایعات فضای مجازی را دانسته یا نادانسته با هدف تضعیف اقتصاد كشاورزی و صنایع غذایی كشور منتشر می كنند.
دبیركل كانون انجمن های صنایع غذایی توصیه كرد: مردم برای آگاهی از صحت یا كذب اخبار و شایعات منتشره مبنی بر آلودگی مواد غذایی به سایت های سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت مراجعه كنند.

** 2.3 میلیارد دلار صادرات صنایع غذایی طی سال گذشته
دبیركل كانون انجمن های صنایع غذایی گفت: در حال حاضر 11 هزار و 200 واحد صنایع غذایی و تبدیلی در كشور فعال است كه سال گذشته از محل صادرات این واحدها حدود 2 میلیارد و 300 میلیون دلار ارز كسب كردیم.
وی با بیان اینكه بیش از 10 درصد تولید ناخالص داخلی كشور سهم كشاورزی و صنایع غذایی است، اظهار داشت: صنایع غذایی با ایجاد اشتغال برای 430 هزار نفر، سهم 17 درصدی از كل اشتغال كشور را به خود اختصاص داده است.
زرگران، جایگاه كشاورزی و صنایع غذایی كشور را پراهمیت برشمرد و گفت: سهم غذا از سبد هزینه ای خانوار 26 درصد می باشد كه بیانگر اهمیت غذا و تامین رفاه اجتماعی كشور است.
اقتصام(4)9186**1558

سرخط اخبار اقتصاد