۴ آبان ۱۳۹۵، ۱۶:۴۵
کد خبر: 82280731
T T
۰ نفر
پيش بيني توليد 120هزارتن برنج ازكشت دوم در استان مازندران

ساري-ايرنا- معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي مازندران گفت: امسال پيش بيني مي شود بيش از 200هزار تن شلتوك معادل 120 هزار تن برنج از كشت دوم و رتون در استان برداشت شود.

عزيزالله شهيدي فر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: امسال در 60 هزار هكتار از شاليزارهاي استان پرورش ساقه براي برداشت برنج دونوج ( رتون) انجام شده و 35 هزار هكتار هم پس از برداشت محصول كشت اول ، دوباره نشا كاري شده است.
وي وضعيت كشت دوباره برنج و پرورش ساقه را مطلوب ارزيابي كرد و گفت: تاكنون حدود 30 درصد برداشت برنج كشت دوم استان انجام شده است.
برنج طارم محلي كشت دوم و دونوج در هفته هاي اخير به بازار امده و در حال حاضر به طور متوسط حدود هركيلوگرم 98 هزار تا 100هزار ريال خريد وفروش مي شود.
علت بالا بودن قيمت برنج دونوج در مقايسه با ديگر ارقام ، توليد آن به صورت بيولوژيكي و استفاده نكردن از سموم ، برخورداري از ارزش غذايي زياد ،كيفيت بهتر و داشتن عطر و طعم مناسب تر است.
معاون جهاد كشاورزي مازندران با اظهار اينكه امسال حدود 220هزار هكتار از زمين هاي استان درمرحله اول زير كشت برنج رفته بود، ادامه داد: از اين اراضي بيش از 950 هزارتن برنج توليد شد كه تقريبا 40 درصد توليد كشور است.
شهيدي فر با بيان اينكه اگر شرايط زمين هاي شاليزاري پايين دست به لحاظ غرقابي شدن مناسب شود، سطح زير كشت دوم به روش نشاكاري مجدد و دونوج افزايش چشم گيري مي يابد، اظهار داشت :با عملياتي شدن طرح تسطيح و يكپارچه سازي اراضي و انجام زهكشي ،شرايط براي انجام بيشتر كشت دوم در زمين هاي مازندران فراهم مي شود.
وي با اشاره به اينكه تقاضاي برنج طارم محلي كشت دوم و رتون بالا است و طعم مناسب تري دارد گفت: خوشه هاي برنج طارم محلي كشت دوم بر خلاف كشت اول در درجه هواي مناسب 20تا 24 درجه به مرحله برداشت مي رسد.
وي گفت : هر چند خطر سرمازدگي همواره كشت دوم برنج را به صورت جدي تهديد مي كند، اما اگر زودتر نشاكاري كشت اول صورت بگيرد ، مشكلي بوجود نخواهد آمد.
خبرنگار: سيد رضا هاشمي كرويي **انتشاردهنده:سيد محسن حسن نيا
6990/1899

سرخط اخبار استان‌ها