تحرك دستگاه دیپلماسی برای تبدیل شدن به سفیران اقتصادی/ظریف و هیات اقتصادی به كشورهای آفریقایی و آمریكای جنوبی سفر می كنند

تهران-ایرنا-رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران گفت: دستگاه دیپلماسی ما در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در زمینه مسایل سیاسی بسیار خوب عمل كرده اما در مسایل اقتصادی كارنامه قابل قبولی نداشته است،اكنون تحركی برای تبدیل شدن به سفیران اقتصادی در دستگاه دیپلماسی آغاز شده است.

محسن جلال پور روز پنجشنبه در زمان ترك استكهلم سوئد به عنوان سومین ایستگاه هیات سیاسی – اقتصادی ایران، در گفت و گو با خبرنگار اعزامی ایرنا، افزود: امروزه در بسیاری از كشورهای دنیا، بیش از 70 درصد كار سفرا مربوط به مسایل اقتصادی است.
وی ادامه داد:در بعضی از كشورها از جمله استرالیا، وزارتخانه های امور خارجه و تجارت یكی شده اند و یك وزارتخانه دارند و به طور عام سفارتخانه ها، سفیر اقتصادی هستند.
وی ادامه داد: وقتی كه بحث هایی نظیر توسعه، ارتباطات بین المللی و جذب سرمایه گذاری را مطرح می كنیم و وصل شدن بنگاه هایمان به بنگاه های خارجی و ارتقای تكنولوژی را مطالبه می كنیم، سفارتخانه های ما باید در این موارد پیگیر و علاقمند باشند.
رئیس اتاق ایران با اشاره به سفر هیات 60 نفره اقتصادی ایران در معیت محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه به چهار كشور لهستان، فنلاند، سوئد و لتونی، گفت: این سفر، فتح بابی است كه با فعالان اقتصادی و وزارت امور خارجه بنا گذاشته ایم؛ البته باب را توانسته ایم در كل دولت بنا بگذاریم.امروز رئیس جمهوری در هر سفر، تیم اقتصادی را همراه خود می برد.
وی ادامه داد: علاوه بر این، بسیاری از وزرا نیز در سفر و مذاكرات بین المللی، تیم اقتصادی را همراه خود می كند.دو هفته گذشته با وزیر كار، رفاه و امور اجتماعی در سنگاپور بودیم و پایان خردادماه با وزیر صنعت، معدن و تجارت خواهیم بود. وزرای اقتصادی به طور تقریب این مطلب را پذیرفته اند كه حضور هیات های اقتصادی در كنارشان نتیجه بخش است.
جلال پور با اشاره به اینكه وزیر امور خارجه به توسعه فعالیت بخش خصوصی و همچنین بهره برداری اقتصادی از برجام تاكید دارد، گفت: در این سفر، نخستین تكیه وزیر امور خارجه بر محوریت بخش خصوصی بود و اینكه ما آمده ایم بسط فضای اقتصادی را داشته باشیم.ایشان در این چند روز بطور مرتب در مورد چگونگی این ارتباط و چگونگی استفاده از این ظرفیت ها صحبت می كرد.
وی همراهی بخش خصوصی با وزارت امور خارجه را یك پایه خوب و كاری بسیار اساسی در كشور دانست و گفت: این سفر فرصت خوبی بود كه جزئیات مسایل بانكی و آنچه فعالان اقتصادی با آن مواجه هستند را به اطلاع وزیر امور خارجه برسانیم.

** مقصد بعدی، كشورهای آمریكای جنوبی و آفریقایی
رئیس اتاق بازرگانی در مورد سفرهای آتی فعالان اقتصادی در معیت وزیر امور خارجه گفت: در این سفر با وزیر امور خارجه مذاكراتی داشتم و دو مقصد بعدی ما یكی كشور های آفریقایی و یكی هم كشورهای آمریكایی لاتین است. پیشنهاد ظریف این بود كه تا پایان تابستان و بعد از ماه مبارك رمضان یك هیات نهایی شود.
وی با اشاره به اینكه باید بررسی كنیم كه با كدام كشورها ظرفیت های بیشتری برای همكاری داریم گفت: این موضوع با تعدادی از اعضای هیات اقتصادی مطرح شده كه بر اساس نظر آنها، علاقه زیادی برای سفر به ونزوئلا و برزیل در آمریكای جنوبی و غنا در آفریقا وجود دارد.
جلال پور گفت: در این زمینه قرار شد یك كار تحقیقاتی انجام و نتیجه آن تا دو هفته آینده به وزارت امور خارجه اعلام شود و برنامه یك سفر به كشورهای آفریقایی و یك سفر به كشورهای آمریكای لاتین داشته باشیم.
اقتصام(4)9189 ** 1418
۰ نفر