۶ بهمن ۱۳۹۵، ۶:۳۴
کد خبر: 82400750
T T
۰ نفر
امیدواری مالزی برای صادرات بیشتر به ایران، هند و چین پس از شكست تی.پی.پی

كوالالامپور- ایرنا - وزیر صنایع و كالاهای كشاورزی مالزی روز چهارشنبه با ابراز ناخشنودی از خروج آمریكا از توافقنامه تجارت آزاد دو سوی اقیانوس (تی.پی.پی)، گفت كه مالزی امیدوار است در این شرایط قادر به صادرات بیشتر كالا به اروپا، آفریقا، هند، ایران و چین باشد.

به گزارش ایرنا، 'ماه سیو كئونگ' وزیر صنایع و كالاهای كشاورزی مالزی در گفت وگو با خبرنگاران با تاكید بر یافتن بازارها و كشورهای جدید برای صادرات، تصریح كرد: ما امیدواریم قادر به صادرات بیشتر به اروپا، آفریقا، هند، ایران و چین باشیم. ما بسیار سخت برای حفظ انعطاف پذیری روغن نخل مالزی (پالم) كار كرده ایم.
وی گفت كه دولت مالزی راه های دیگری برای افزایش صادرات كالا از جمله از راه توافقات تجارت آزاد دوجانبه برای ورود به بازارهای جدید پس از خروج آمریكا از پیمان تجارت آزاد دو سوی اقیانوس دارد .
این وزیر مالزیایی هدف دولت این كشور را افزایش صادرات روغن پالم از 13 میلیارد رینگیت به 20 میلیارد رینگیت (حدود سه میلیارد دلار به حدود چهار و نیم میلیارد دلار) تا سال 2021 میلادی به 11 كشوری اعلام كرد كه قرار بود در پیمان تجارت دو سوی اقیانوی آرام عضو باشند.
وی با توجه به شرایط پیش آمده و خروج آمریكا از تی.پی.پی، گفت: در این میان، وزارت صنایع و كالاهای كشاورزی مالزی افزایش صادرات كالا به بازارهای موجود و ورود به بازارهای جدید را مدنظر قرار داده است.
'ماه سیو كئونگ' بازار هند را مثال زد و گفت: ما هفته آینده به هند رفته تا برای افزایش صادرات كالاهای دیگری مانند كائوچو و چوب اقدام كنیم و با خریداران روغن پالم نیز ارتباط برقرار می شود.
به نوشته تارنمای 'سان دیلی'، وی با وجود چالش های پیش رو برای صادرات كالا در سال 2017، با اطمینان از افزایش 5 تا 8 درصدی صادرات روغن پالم مالزی در سال جاری پس از ملاقات اخیر با سفرای كشورهای اتحادیه اروپا و 'توافق قریب الوقوع تجارت آزاد با ایران' خبر داد.
در همین حال وی گفت كه دولت مالزی امیدوار است نشستی در مورد گواهینامه اجباری استاندارد روغن پالم ماه آینده میلادی برگزار شود و در این مورد تا پایان فوریه یا اوایل مارس تصمیم گیری شود.
وزیر صنایع و كالاهای كشاورزی مالزی دی ماه گذشته نیز اعلام كرد كه كشورش پیگیر نهایی سازی مذاكرات توافق تجارت آزاد با ایران تا پایان ماه ژانویه سال 2017 است.
وی معتقد است با توجه به جمعیت 82 میلیونی ایران، توافق تجارت آزاد اقدام مناسبی است كه با فراهم آوردن یك فرصت مناسب برای محصولات مالزیایی از قبیل روغن پالم و محصولات كائوچو، می توان رقابت بیشتری برای ورود به بازار این كشور ایجاد كرد.
وی گفت مالزی در سال 2015 حدود یك میلیارد و 500 میلیون رینگیت (حدود 340 میلیون دلار) صادرات به ایران داشته است و پیش بینی شد این رقم در سال 2016 به یك میلیارد و 600 میلیون رینگیت (حدود 364 میلیون دلار) افزایش یابد.
آساق**241**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی

سرخط اخبار جهان