ظرفیت تولید شیرینی و شکلات ؛ 2.4 میلیون تن
توان تولید سالانه صنعت شیرینی و شکلات کشور به صورت صنعتی دو میلیون و 400 هزار تن است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، جمشید مغازه ای دبیر انجمن صنعت شیرینی و شکلات ایران در مصاحبه با رادیو اقتصاد از تولید یک میلیون و 500 هزار تن شیرینی و شکلات طی سال گذشته در کشور خبرداد و افزود: از این میزان تولید 240 هزار تن صادرو بقیه به مصرف داخلی رسیده است.
وی همچنین ظرفیت خالی صنعت شیرینی و شکلات کشور را 800 تا 900 هزار تن در کشور اعلام کرد و اظهار داشت : رکود اقتصادی، تحریم های اقتصادی و سایر موارد از عوامل مهم کاهش میزان تولید در این صنعت است.
دبیر انجمن صنعت شیرینی و شکلات ایران با اشاره به اینکه تاکنون موافقت اصولی و پروانه ساخت برای 800 واحد تولیدی شیرینی و شکلات به وسیله وزارت صنعت، معدن و تجارت در کشور صادر شده است ، گفت : از این تعداد 300 تا 350 واحد فعال و بقیه به دلائل مختلف از قبیل مشکلات اقتصادی و غیره تعطیل یا تغییر کاربری پیدا کرده اند.
وی در ادامه قطب اصلی تولید شیرینی و شکلات کشور را آذربایجان شرقی و غربی دانست و افزود: علاوه بر این استان های تهران، البرز، اصفهان، خراسان، یزد، گیلان و مازندران نیز در صنعت شرینی و شکلات این مملکت نقش آفرین هستند.
مغازه ای سرانه مصرف شیرینی و شکلات در ایران را دو کیلوگرم و در کشورهای پیشرفته 12 کیلوگرم بیان کرد و اظهار داشت : سرانه مصرف شرینی و شکلات در کشور بسیار پائین است.
وی همچنین با اعلام اینکه صنعت شیرینی و شکلات از مزیتهای خاصی برخوردار است، گفت: بحث صادرات یکی از مزیتهای مهم این صنعت است که ارزآوری بسیار بالایی برای کشور به دنبال دارد.
دبیر انجمن صنعت شیرینی و شکلات ایران افزود: صنعت شرینی و شکلات یک صنعت بسیار بزرگی است چون ارزش افزوده، قدرت ارزآوری، اشتغال افزایی، توسعه صادرات غیر نفتی و غیره بسیار بالایی دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود نقدینگی و سرمایه در گردش را از مشکلات عمده صنعت شیرینی و شکلات کشور دانست و بیان داشت: مواد اولیه مورد نیاز صنعت شیرینی و شکلات از قبیل شکر، آرد، روغن، شیرخشک و غیره در انحصار دولت است و تولیدکنندگان حق واردات این اقلام را ندارند و هرساله در تهیه این اقلام اساسی دچار مشکل می شوند.
مغازه ای گفت: مصارف دیگر صنعت شیرینی و شکلات از قبیل مشتقات کاکائو، رنگ های خوراکی، نگهدارنده های مجاز و غیره در ایران یا تولید نمی شود و یا اگر تولید می شود کیفیت مناسبی ندارد بنابراین تولیدکنندگان به جهت عرضه کالاهای به روز و با کیفیت به ناچار باید این اقلام را وارد کنند.
وی افزود: تحریم، عدم گشایش اسناد مالی، ارسال حوالجات بانکی، نوسانات ارزی و غیره از دیگر مشکلات تولیدکنندگان صنعت شیرنی و شکلات در کشور است.
دبیر انجمن صنعت شیرینی و شکلات ایران اظهارداشت: در حال حاضر رکود اقتصادی سایه خود را بر سر صنعت شیرینی و شکلات گستراند و مزید بر علت شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه تولیدات این صنعت کالای اساسی نبوده و در سبد مصرفی خانواده ها قرار ندارد، یادآورشد: با توجه به مشکل نقدینگی جامعه اولین کالایی که از سبد مصرف خارج می شود «شیرینی و شکلات » است.