۱۹ بهمن ۱۳۹۵، ۱۷:۲۲
کد خبر: 82420511
T T
۰ نفر
تولید و تبلیغ روغن جامد باید متوقف شود

تهران - ایرنا - مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، نسبت به تبلیغ روعن جامد با عنوان روغن سالم یا حاوی امگا 3 هشدار داد و گفت: تولید و تبلیغ این نوع روعن مضر كه تهدید كننده سلامت است، باید متوقف شود.

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار سلامت، ایرنا؛ زهرا عبدالهی با اشاره به تبلیغات گسترده و تولید روغن خوراكی با نام روغن جامد سالم حاوی امگا 3 افزود: در دهه 70 تولید روغن به صورت مایع و جامد بوده است اما طی چندین سال با تلاش سازمانهای مسئول و با تدوین سیاست‌های سهمیه روغن یارانه‌ای و جایگزینی روغن جامد با مایع و بازنگری در استانداردها از دهه 80 تولید روغن نیمه جامد در دستور كار تولید كنندگان روغن قرار گرفت و فرهنگ سازی مصرف روغن مایع آغاز شد.
وی ادامه داد: بر اساس تصمیم اتخاذ شده در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تولید روغن خوراكی نیمه جامد تا پایان سال 95 باید متوقف شود.بنابراین تولید و تبلیغ روغن نیمه جامد برای مصرف خانوار بر خلاف این تصمیم اتخاذ شده است.
عبدالهی افزود: وزارت بهداشت سالها برای تغییر فرهنگ الگوی مصرف روغن نباتی جامد به سمت روغن مایع تلاش های زیادی كرده است و تا امروز موفقیت بسیار خوبی را در این زمینه برای تغییر فرهنگ مصرف به دست آورده است.
وی تاكید كرد: در سال 74 تولید و مصرف روغن جامد 97درصد و روغن مایع 3 درصد بود ولی در حال حاضر تولید روغن نیمه جامد 53 درصد و مایع 48 درصد است كه متاسفانه در قبال این تلاشها ، با تولید روغن جامد و تبلیغات آن شاهد تشویق مردم به سمت مصرف روغن‌های نیمه جامد نباتی هستیم.
عبدالهی عنوان كرد: مشكل دیگر این روغن درج كلمه امگا 3 بر روی بسته بندی آن است كه موجب سردرگمی و گمراهی مصرف كنندگان می‌شود چرا كه روغن‌های حاوی امگا 3 در برابرحرارت مقاوم نیستند و نیازمند برخی فرآیندها و افزودن موادی برای افزایش مقاومت هستند و چه بسا ممكن است بسیار مضرتر از اسید چرب اشباع و ترانس باشد .
وی گفت: بهترین روغن برای مصرف پخت و پز روغن‌های مایع گیاهی همچون كلزا، آفتابگردان و ذرت و ... و بهترین روغن برای سرخ كردن روغن های مخصوص سرخ كردنی است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطر نشان كرد: در همین راستا مكاتباتی با سازمان غذا و دارو،سازمان استاندارد و انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور انجام شده است تا ابهامات موجود در تولید و اخذ مجوز برای تولید این روغن مورد بررسی قرار گیرد.
دریافت خبر: افشین شاعری **انتشار: علی حبیبی
اجتمام**3063 ** 1569
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
۰ نفر

سرخط اخبار جامعه