۱۹ آبان ۱۳۹۷، ۱۴:۳۷
کد خبر: 83094237
T T
۰ نفر
كمبود دان سبب رشد قیمت گوشت مرغ شد

تهران- ایرنا- رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی ایران علت افزایش مجدد قیمت گوشت مرغ را كمبود دان و كاهش عرضه این محصول به بازار عنوان كرد و گفت: كمبود دان نگرانی هایی را برای تولیدكنندگان ایجاد كرده است.

به گزارش ایرنا و با وجود تاكید مسئولان وزارت جهادكشاورزی در تامین نهاده های مورد نیاز صنعت دام و طیور كشور و تخصیص ارز دولتی به آن، اما دست اندركاران صنعت طیور از ناكافی بودن توزیع دان گلایه دارند و آن را علت اصلی كاهش تولید و افزایش قیمت مرغ در بازار می دانند.
تازه ترین آمار گمرك جمهوری اسلامی نیز نشان می دهد در هفت ماهه نخست امسال چهار میلیون و 755 هزار و 536 تن ذرت دامی به ارزش یك میلیارد و 106 میلیون دلار وارد كشور شد كه نسبت به مدت مشابه پارسال از نظر وزنی 21 درصد رشد داشت؛ برهمین اساس نهاده های دامی صدرنشین محصولات وارداتی به كشور شده است.
البته به تازگی صادرات گوشت مرغ با شرط تامین بازار داخلی رفع ممنوعیت شد كه برخی كارشناسان بر این باورند كه آزادسازی صادرات تاثیری در قیمت گذاری گوشت مرغ بازار داخلی نخواهد داشت.
براساس آمارها، سالیانه 100 میلیون تن گوشت مرغ در سطح جهان تولید می شود كه نزدیك به 10 میلیون تن آن در مبادلات تجاری قرار می گیرد؛ از این رقم حدود سه میلیون تن آن به مصرف همسایگان ایران می رسد؛ عراق هر سال بیش از 640 هزار تن و عربستان 800 هزار تن مرغ وارد می كنند، در حالی كه ایران ظرفیت تولید نزدیك 3 میلیون تن گوشت مرغ را دارد.
طبق آمارها سالیانه 2 میلیون و 300 هزار تن گوشت مرغ در ایران تولید و عرضه می شود كه تامین كننده نیاز داخلی است؛ در سالهای اخیر سالی 100 هزار تن مرغ مازاد بر نیاز داخلی آن به كشورهای هدف صادر می شد.
پس از بروز نوسان های ارزی در ابتدای امسال، دولت حمایت از تولید داخل و كالاهای اساسی را در دستور كار قرار داد و اقدام به تخصیص ارز یارانه ای 4200تومانی برای نهاده های تولید از جمله كنجاله سویا، ذرت كرد اما با این وجود، دست اندركاران صنعت طیور می گویند افزایش هزینه های تمام شده تولید، قیمت گوشت مرغ را تحت تاثیر قرار داده است.
به همین دلیل با اینكه در مردادماه امسال ستاد تنظیم بازار قیمت مصوب هر كیلوگرم گوشت مرغ را برای مصرف كنندگان هشت هزار و 175 تومان تعیین كرد، اما این محصول در ماه های اخیر نه فقط با نرخ مصوب عرضه نشد بلكه بهای آن در خرده فروشی ها به هر كیلوگرم بین 10 تا 11 هزار تومان رسیده بود.
در این پیوند «محمد یوسفی» روز شنبه در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: اكنون دان مورد نیاز صنعت طیور در كشور موجود است اما به دلیل مشكلاتی در سیستم حمل و نقل و 2 برابر شدن كرایه حمل بار با معضل توزیع آن در استان ها مواجه هستیم.
وی اظهار داشت: از 20 روز پیش قرار بود محموله نهاده های طیور از بنادر بارگیری و بین استان ها توزیع شود اما هنوز این مهم رخ نداده است.
این مقام صنفی گفت: به دلیل كمبود دان، مرغ رشد لازم را ندارد و با سرعت كمتری به بازار عرضه می شود كه همین كاهش عرضه در افزایش قیمت این محصول موثر است.
وی تصریح كرد: اكنون قیمت هر كیلوگرم كنجاله سویا در بندر 2500 تومان و ذرت 1200 تومان است كه با احتساب كرایه حمل 200 تومانی بابت هر كیلوگرم از این اقلام، بهای هر كیلو كنجاله سویا 2700 تومان و ذرت 1400 تومان تمام می شود؛ این درحالیست كه پیش از این قیمت حمل هر كیلوگرم ذرت و كنجاله سویا 100 تومان بود.
وی رفع مشكل تامین دان در كشور را تخصیص و انتقال به موقع ارز و سیستم حمل و نقل دانست و ادامه داد: اكنون برخی كشتی های حمل نهاده های دام و طیور در بنادر كشور پهلو گرفته اند اما به دلیل تخصیص نیافتن به موقع ارز و سیستم حمل و نقل در بنادر باقی مانده اند.
رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی ایران تصریح كرد: نگرانی تولیدكنندگان برای كمبود دان ممكن است منجر به كاهش جوجه ریزی در واحد شود كه ادامه این روند بر قیمت مرغ در بازار اثرگذار است.
وی اظهار داشت: البته دولت برای توزیع نهاده های دام و طیور در كنار حمل و نقل جاده ای، شرایط را برای استفاده از حمل و نقل ریلی نیز فراهم كرده است.
اقتصام**9186*2025
۰ نفر