۲۶ تیر ۱۳۹۶، ۹:۲۱
کد خبر: 82600797
T T
۰ نفر
استاندارد سبوس نان بازنگری می شود

تهران - ایرنا - مدیر كل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكی گفت: به منظور پیشگیری از بیماری ها، بازنگری در استاندارد سبوس نان در دستور كار وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد قرار گرفته است.

زهرا عبداللهی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: سبوس گیری از آرد نانوایی ها در سال های اخیر افزایش یافته و این مسئله خطر افزایش بیماری های دستگاه گوارشی، سرطان و دیابت را افزایش داده است بنابراین بازنگری در استاندارد سبوس نان در دستور كار وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد قرار گرفته است.
وی درباره غنی سازی آرد نانوایی ها با آهن و اسید فولیك اظهار كرد: غنی سازی آرد نانوایی ها با این دو ریزمغذی مهم از سال 86 در كشور شروع شد و در این سالها میزان پوشش غنی سازی آرد نانوایی ها گاهی كم و گاهی بیشتر می شد.
عبداللهی گفت: اكنون حدود 85 درصد آرد نان های لواش، تافتون و بربری با آهن و اسید فولیك در كشور غنی می شود اما كافی نیست و باید 100 درصد آرد تولیدی این نان ها غنی سازی را داشته باشند.
مدیر كل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: مشكلی كه اكنون در كیفیت تولید آرد نانوایی ها وجود دارد، میزان بالای سبوس گیری آن است كه متاسفانه به بهانه ذائقه مردم و با این استدلال كه مردم نان سفیدتر دوست دارند، كارخانه های تولید آرد به سمت سبوس گیری بیشتر حركت كرده اند و آردهایی را روانه نانوایی ها كرده اند كه به نفع سلامت مردم نیست.
وی گفت: افزایش سبوس گیری نان سیاست غلطی است كه از حدود سه سال پیش در كشور شروع شده، برخی مسئولان تصمیم گرفتند كه آرد سفیدتری را روانه بازار كنند كه این تصمیم بر خلاف نیازهای سلامت مردم است.
عبداللهی اضافه كرد: میزان سبوس گیری آرد نان تافتون كه باید حداكثر حدود 13 تا 13.5 درصد باشد اكنون به 15 تا 18 درصد و در برخی كارخانه ها به حدود 23 درصد رسیده است، این تصمیم اشتباهی است كه به بهانه تولید نان سفید انجام شده است و سلامت مردم را به خطر می اندازد.
وی گفت: در مورد نان سنگك در صورتی كه آرد استاندارد سنگك را داشته باشد و سبوس گیری آن 7 درصد باشد نیازی به غنی سازی با آهن و اسید فولیك نیست اما متاسفانه شاهد این هستیم كه در مورد آرد نان سنگك نیز سبوس گیری بیش از این میزان انجام می شود و بهانه سفیدتر شدن نان سنگك آردهایی به 18 درصد سبوس گیری وارد نانوایی ها سنگك می شود.
مدیر كل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاكید كرد: با توجه به گسترش چاقی و اضافه وزن و نیز افزایش بیماری های گوارشی، سرطان دستگاه گوارش و دیابت، افزایش سبوس گیری نان به زیان سلامت مردم است و باید هر چه سریعتر این سیاست بازنگری شود.
وی گفت: بر اساس دستور شورای عالی سلامت و امنیت غذایی كه ریاست آن با رئیس جمهوری است و 9 وزیر عضو آن هستند، وزارت بهداشت با همكاری سازمان ملی استاندارد، كار بازنگری و اصلاح استاندارد سبوس گیری آرد نانوایی را شروع كرده اند و جلسات كارشناسی این اقدام به طور مستمر بین دو دستگاه برگزار می شود.
عبداللهی افزود: پیشنهاد وزارت بهداشت این است كه استاندارد سبوس آرد نان ها به استاندارد قبلی برگردد و برای نان سنگك هفت درصد، برای نان تافتون 13.5 درصد باشد. در مورد آرد نان بربری استاندارد قبلی 18 درصد سبوس گیری بود كه پیشنهاد وزارت بهداشت این است كه این استاندارد نیز بازنگری شود و میزان سبوس گیری آرد بربری نیز كاهش یابد.
وی اضافه كرد: البته ذائقه مردم و تقاضای بازارهم مهم است بنابراین انتظار نداریم در زمان كوتاه و یك دفعه نان های با سبوس بالاتر وارد بازار شود، زیرا ممكن است بسیاری از مردم نان های تیره تر را دوست نداشته باشند و تقاضای نان سفید داشته باشند، اما باید فرهنگ سازی شود تا مردم بدانند كه نان هر چه تیره تر باشد به نفع سلامت آنهاست و نان های سفید، برای سلامت آنان مفید نیست.
مدیر كل تغذیه وزارت بهداشت تاكید كرد: كار افزایش میزان سبوس نان، یك كار تدریجی است و باید گام به گام میزان سبوس آرد نان ها را افزایش دهیم تا به استانداردی برسیم كه هم سلامت مردم را تامین كند و هم ذائقه و نیاز بازار را داشته باشد.
خبرنگار: افشین شاعری ** انتشار: علی حبیبی
اجتمام 3063 ** 1569
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا
@irnaej
https://t.me/irnaej
۰ نفر