۲۵ فروردین ۱۳۹۵، ۲۰:۵۲
کد خبر: 82034002
T T
۰ نفر
شاخص قیمت تولیدكننده در بخش زراعت، باغداری و دامداری سنتی بالا رفت

تهران-ایرنا- شاخص قیمت تولیدكننده در بخش های زراعت، باغداری و دامداری در سال های 1391، 1392 و 1393 برابر با 147.8، 209.7 و 214.7 و درصد افزایش آنها نسبت به سال پیش از خود برابر با 47.8، 41.9 و 2.4 درصد بود.

به گزارش ایرنا، شاخص قیمت تولید كننده (Producer price index) متوسط قیمت كالاها و خدماتی است كه بنگاه‌ها به ازای تولید كالا و خدمات دریافت می‌كنند.
بر اساس شاخص قیمت تولیدكننده، نرخ تورم تولیدكنندگان به مفهوم تغییر در قیمت سبد معینی از كالاها و خدمات تولید شده در داخل كشور اندازه گیری می‌شود.
مركز آمار ایران گزارش شاخص قیمت تولیدكننده در بخش زراعت، باغداری و دامداری سنتی (بر مبنای 100=1390) را منتشر كرد كه بر پایه آن، درصد تغییرات فصلی شاخص قیمت تولیدكننده بخش های زراعت، باغداری و دامداری سنتی در فصل های بهار، تابستان، پاییز و زمستان سال 1391 به ترتیب برابر با 47.8، 7.5، منهای 3.3 و 1.4 درصد بود.
همچنین درصد تغییرات فصلی سال 1392 در چهار فصل به ترتیب 44.3، سه، منهای 2.8 و منهای 23.3درصد بود.
درصد تغییرات فصلی سال 1393 در فصل های سال به ترتیب 30.2، هفت، منهای 7.2 و منهای 15.5درصد را نشان داد.
شاخص گروه غلات در سال های 1391، 1392 و 1393 به ترتیب برابر با 130.6 ،216 و 241.2 بود كه نسبت به سال پیش از خود 30.6 ،65.4 و 11.7درصد افزایش داشت.
در همین سال ها شاخص گروه سبزیجات به ترتیب 143.4، 288 و 221.5 بود كه نسبت به سال پیش از خود 44.4، 99.5 و منفی 23.1درصد را نشان داد.
شاخص گروه میوه ها و میوه های آجیلی در سال های 1391، 1392 و 1393 به ترتیب 152.5 ، 211.2 و 224.1 شد كه نسبت به سال پیش از خود 52.5 ، 38.5 و 6.1 درصد افزایش یافت.
رقم های 169.9، 205.1 و 212 به عنوان شاخص گروه دانه ها و میوه های روغنی در سال های 1391، 1392 و 1393 ثبت شد كه نسبت به سال پیش از خود 69.9 20.7 و 3.4 درصد افزایش داشت.
شاخص گروه محصولات نوشابه ای و ادویه ای در همین سال ها به ترتیب 158.6، 189.1 و 238.9 بود كه نسبت به سال پیش از خود 58.6 ،19.2 و 26.4 درصد رشد نشان داد.
در همین سال ها شاخص گروه توتون و تنباكو به ترتیب 232.8، 169.3 و 196.3 ثبت شد كه نسبت به سال پیش از خود 132.8، منهای 27.3 و 16 درصد تغییر داشت.
شاخص گروه گیاهان در ساخت شكر در سال های 1391، 1392 و 1393 نیز به ترتیب 107.2، 155.6 و 201 بود كه نسبت به سال پیش از خود 7.2، 45.1 و 29.2 درصد افزایش یافت.
اقتصام(2)9123 **1961
۰ نفر

سرخط اخبار اقتصاد