گروه بازرگانی: سیاست‌های گسترش روابط اقتصادی با کشورهای مختلف، این بار به مذاکرات اقتصادی ایران با الجزایر انجامید. روز چهارشنبه گذشته معاون اول رئیس‌جمهوری به همراه هیاتی بلند مرتبه متشکل از وزیر نیرو، وزیر دادگستری، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس اتاق بازرگانی ایران و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران برای حضور در همایش مشترک بازرگانان و فعالان اقتصادی دو کشور در الجزایر حضور یافت.


محسن جلال‌پور، رئیس اتاق بازرگانی ایران در کانال تلگرام خود از استقبال خوب فعالان اقتصادی از این همایش یاد کرد. وی در بخشی از نوشته خود عنوان کرد: در همایش اخیر، بیش از 500 نفر از فعالان اقتصادی دو کشورحضور داشتند. در این همایش، معاون اول رئیس‌جمهوری ایران، ضمن اشاره به روابط سیاسی ایران و الجزایر و شرایط سوق الجیشی و ژئوپلیتیک دوکشور، خواستار فعالیت بیشتر اتاق‌‌های بازرگانی برای ارتقای روابط اقتصادی شد.


جلال‌پور درباره سخنرانی خود در این همایش نیز چنین نوشت: «من هم در صحبت‌هایم با اشاره به مشترکات فراوان دو کشور، آمادگی فعالان اقتصادی ایران برای انتقال تجارب ارزنده خود به الجزایر را اعلام کردم و از اتاق و دولت الجزایر خواستم در توسعه کشورشان فعالان اقتصادی با تجربه و توانمند ایران را در کنار خود ببینند. همچنین اشاره کردم که مشارکت اقتصادی دو کشور می‌تواند دلیلی بر نقض بعضی غرض‌ورزی‌ها برای اختلاف‌افکنی بین مسلمانان باشد و در ادامه خواستار عزم جدی الجزایر برای گشودن میدان کاربرای ایرانیان شدم.» براساس گزارش «ایرنا»، عبدالسلام بوشوارب وزیرصنایع و معادن الجزایر نیز در همایش مشترک بازرگانان و فعالان اقتصادی دو کشور از سرمایه‌گذاران ایرانی خواست تا از فرصت‌های موجود در الجزایر در چارچوب همکاری سودآور دو جانبه استفاده کنند. وی افزود: کمیته مشترک صنعتی میان دو کشور تا قبل از ماه ژوئن آینده، برای تدوین برنامه همکاری‌های صنعتی، فعالیت خود را از سر می‌گیرد. هم اکنون تمام تلاش خود را برای آغاز به کار این کمیته تا پیش از پایان نیمه نخست سال میلادی آینده به‌کار خواهیم بست.


بوشوارب گفت: این کمیته که از سال 2003 و به موجب یک یادداشت تفاهم دوجانبه میان ایران و الجزایر تشکیل شده و سال‌ها غیرفعال بود، یک طرح مناسب برای همکاری‌های صنعتی دوجانبه خواهد بود. وزیر صنایع و معادن الجزایر گفت: بخش صنعت یکی از بخش‌های دارای اولویت در همکاری‌های اقتصادی میان ایران و الجزایر است. بوشوارب اضافه کرد: دولت تمام تلاش خود را به منظور تامین شرایط مناسب برای طرف‌های اقتصادی دو کشور و اجرای طرح‌های مشترک و دائمی به کار خواهد بست. وی بر تلاش الجزایر برای برداشتن موانع همکاری‌های صنعتی میان دو کشور تاکید کرد. همچنین روسای اتاق بازرگانی دو کشور ایران و الجزایر طی مذاکراتی درخصوص مسائل مختلف اقتصادی به هم‌اندیشی پرداختند. جلال‌پور در دیدار با بن عمور العید، رئیس اتاق بازرگانی الجزایر، خواستار امضای تفاهم‌نامه حضور شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی ایران در سطح وسیع در الجزایر، با موافقت نخست‌وزیر این کشور شد. وی در این خصوص چنین نوشت: «مقصود من از چنین درخواستی این بود که با وجود این همه کار عمرانی که در الجزایر قرار است انجام شود، می‌توان مقدمه تاسیس شرکت‌های مشترک ایرانی- الجزایری را فراهم کرد که ضمن انجام پروژه‌‌های بزرگ کشور الجزایر، برای حضور در کشورهای آفریقایی نیز مهیا شوند.»


به گفته رئیس اتاق ایران، پیش از این، هیاتی اقتصادی به ریاست عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی و تعدادی ازفعالان اقتصادی به سرپرستی محمدرضا انصاری نایب رئیس اتاق ایران، روز یکشنبه وارد الجزایر شدند. مقدمات و مذاکرات اولیه نیز انجام شد. وی در بخشی از پست تلگرامی خود نوشت: «الجزایر را نباید دست کم گرفت. این کشور منابع نفتی سرشار و بیش از ٢٠٠ میلیارد دلار ذخایر ارزی دارد و با سرعت در حال توسعه و پیشرفت است. مسلما همه بخش‌های اقتصادی ما و به خصوص فعالان حوزه خدمات فنی مهندسی فرصت حضور در این کشور را دارند.»