مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان داشت : پوسیدگی دندان، بیش فعالی و چاقی در انتظار کودکان با رژیم غذایی پـُر شکر است.
به گزارش ایرنا، دکتر محمدرضا کریمی با اعلام خبر تمدید تاریخ بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی تا سی ام دی، توصیه کرد: برای جلوگیری از پوسیدگی دندان، تا آنجا که ممکن است باید مصرف مواد قندی و شیرینی را کاهش دهیم.
او ادامه داد: میکروب های موجود در دهان، قند و مواد قندی شیرین را به اسید تبدیل می کنند که این اسید باعث حل شدن مینای دندان و پوسیدگی دندان ها می شود.
مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه با اشاره به اثرات تخریبی مصرف مواد شیرین و چسبنده مثل شکلات، پاستیل و تافی در دندان ها، توصیه کرد: با آموزش به کودکان درباره نحوه صحیح شست و شوی دهان، به ویژه بعد از خوردن مواد قندی، می توان باعث پیشگیری از این روند شد.
او استفاده از میوه های تازه به جای شیرینی و شکلات به عنوان میان وعده را در پیشگیری از پوسیدگی دندان موثر دانست.
دکتر کریمی افزود: محصولاتی مانند نوشابه، کیک، آبنبات، انواع دسر، بستنی های یخی، ماست های میوه ای و آب میوه ها، حاوی مقادیر بالای شکر هستند و با توجه به حجم بالای کالری، ارزش غذایی بسیاری کمی از نظر ویتامین، املاح، پروتیین و فیبر، دارند.
او ابتلا به پوسیدگی دندان بیش فعالی و چاقی را از مهم ترین عوارض رژیم غذایی پر شکر در کودکان معرفی کرد.