۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۲۰:۳۵
کد خبر: 82080301
T T
۰ نفر

عضو اتاق تهران: ساماندهی بازار مرغ نیازمند صادرات است

۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۲۰:۳۵
کد خبر: 82080301
عضو اتاق تهران: ساماندهی بازار مرغ نیازمند صادرات است

تهران- ایرنا- عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی تهران گفت: مشكل قیمت مرغ ناشی از مازاد تولید است و ساماندهی این بازار به صادرات نیاز دارد.

به گزارش پایگاه خبری اتاق تهران، «مهدی معصومی اصفهانی» افزود: مازاد تولید مرغ را بنابر دلایلی نمی توان صادر كرد. همچنین قدرت خرید مردم پایین آمده است و نمی توانند مرغ بخرند.
نایب رییس كمیسیون كشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران گفت: واردات برخی كالا با ارز مبادله ای ممنوع است و مرغ خرد نشده تازه یا سرد كرده، قطعه‌های تازه یا سرد كرده مرغ، كره بسته‌بندی شده به صورت 500 گرمی و كمتر و كره بسته‌بندی شده به صورت بسته‌های بیش از 500 گرمی بین این اقلام قرار دارد كه واردات آنها از این پس با استفاده از ارز بانكی صورت نمی گیرد و ثبت سفارش آنها فقط از محل ارز متقاضی است.
به گفته وی، در چند روز گذشته قیمت مرغ ارزان تر شده اما این امر مقطعی است و مرغدار نمی تواند مشكلات خود را با نوسان لحظه ای قیمت مرغ برطرف سازد.
معصومی اضافه كرد: مرغ روزانه تولید نمی شود، بلكه مرغداران محصول خود را در دوره های سه ماه یكبار روانه بازار می كنند و از نوسان روزانه قیمت مرغ آسیب می بینند و نمی توانند برنامه ریزی كنند.
وی افزود: مشكلی كه وجود دارد ناشی از ذهنیت بد مصرف كننده درباره این محصول است و مردم تصور می كنند مرغ همیشه گران است و زمانی كه قیمت مرغ كاهش پیدا می كند، از سوی دولت اطلاع رسانی لازم صورت نمی گیرد كه مرغدار چه میزان به جامعه یارانه می دهد.
معصومی یادآور شد: زمانی كه قیمت مرغ مقداری از میزان متعارف افزایش پیدا می كند، از سوی دولت اعلام می شود مرغ گران شده است و این، بر ذهن مردم اثر بدی می گذارد.
به گفته معصومی، تولیدكنندگان مرغ اكنون نزدیك به 15 هزار ریال (1500 تومان) به ازای هر قطعه مرغ به جامعه یارانه می دهند و بنابراین مرغدار زیان می كند اما از بدنه دولت نسبت به این مساله واكنشی نشان داده نمی شود.
وی تاكید كرد اكنون قیمت به طور مقطعی افزایش یافته است اما یك هفته و یك روز تغییر قیمت برای تولیدكننده منشا اثر نیست و مشكل مرغدار زمانی حل می شود كه در یك دوره زمانی طولانی حاشیه سود مناسبی داشته باشد.
وی ضعف صنعت مرغ و تخم مرغ در قالب صنایع تبدیلی را مشكل آفرین دانست و گفت: در شرایط مناسب می توان هنگام مازاد تولید از صنایع تبدیلی بهره گرفت.
به گزارش ایرنا، پیش از این وزیر جهاد كشاورزی گفته بود ظرفیت‌های ایجاد شده در كشور برای تولید گوشت مرغ، بیشتر از میزان تقاضا و میزان مصرف آن است؛ همچنین باید با فاصله‌ كمی پس از تولید، مصرف محصول صورت گیرد و نمی‌توان آن را در جایی ذخیره كرد.
وی افزوده بود: همه تلاش ها برای برقرارسازی مشوق‌های صادرات مرغ است اما برنامه ریزی لازم برای صادرات محصولات كشاورزی در كشور وجود ندارد.
بر اساس آمار گمرك جمهوری اسلامی ایران، پارسال سهم صادرات كشاورزی به میزان سه میلیون و 798 هزار تن به ارزش سه میلیارد و 988 میلیون دلار بود كه به ترتیب از نظر وزن و ارزش نسبت به سال 1393 كاهش هشت و 14 درصدی را ثبت كرد.
اقتصام**9186**1559**1961
۰ نفر