یک کشاورز اصفهانی شیوه مرسوم کاشت گندم را تغییر داده است و بر اساس این نوآوری توانسته هم در افزایش تولید گندم بر واحد سطح و هم در کاهش هزینه های کاشت موفق باشد. بر این اساس اتاق بازرگانی اصفهان نیز آمادگی خود را برای حمایت از افزایش بهره وری تولید محصولات کشاورزی استراتژیک اعلام کرده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حسین شاه نظری نام کشاورزی است که در سال های اخیر شیوه  مرسوم کاشت گندم را تغییر داده است و بر اساس این نوآوری توانسته، هم در افزایش تولید گندم بر واحد سطح و هم در کاهش هزینه های کاشت موفق باشد. در این نوع کشت از آبیاری تیپ ( آبیاری نواری و قطره ای ) و فاصله ی 75 سانتیمتری خطوط کشت استفاده می شود و به گفته ی این کشاورز بر خلاف کشاورزی سنتی در این روش هر بذر گندم در بین 10 تا 15 خوشه دارد .

در حال حاضر شیوه کشت این کشاورز مورد توجه دانشگاه ها از جمله دانشکده ی کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان قرار گرفته است و پژوهشگران این دانشکده هم اکنون در حال بررسی این نوع کشت و سازگاری آن با محیط زیست هستند.

حمیدرضا عشقی زاده استاد یار دانشگاه صنعتی اصفهان در سیزدهمین نشست کمیسیون کشاورزی آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان پیرامون این موضوع گفت : بر اساس مطالعات انجام شده این روش می تواند کاهش مصرف آب، افزایش بهره وری کودهای شیمیایی، افزایش عملکرد دانه و کاه، کاهش بذر مصرفی و کاهش عملیات خاک ورزی را به دنبال داشته باشد.

عشقی زاده ابداع این روش را نتیجه ی تجربیات شخصی و نوع آوری های حسین شاه نظری کشاورز برتر کشور دانست و ادامه داد: گندم قوت قالب در ایران است و به دلیل شرایط جدید آب و هوایی و رسیدن به مولفه های امنیت غذایی باید شیوه ی جدیدی را برای کاشت آن اتخاذ کنیم.

وی با بیان اینکه اکنون مطالعات تکمیلی و آزمایشات مختلف زیست محیطی بر روی این نوع کشت در چندین مزرعه در حال انجام است گفت: ما اکنون در آغاز بررسی این نوع کشت هستیم و کمک اعضای کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان می تواند ما را برای رسیدن به نتیجه ی مطلوب یاری دهد.

حمیدرضا قلمکاری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این جلسه از آمادگی این کمیسیون برای کمک به تحقیقات در زمینه این نوع کشت خبر داد و گفت: دانشگاه صنعتی اصفهان می تواند با کمیته ی دانش و تکنولوژی که ذیل کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان تشکیل شده است همکاری خوبی داشته باشد.

در ادامه این جلسه نیز اعضای کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان نقطه نظرات خود پیرامون این نوع کشت را مطرح نمودند و مقرر شد تا در جلسات دیگر این موضوع به صورت تخصصی تر مورد بحث و گفتگو قرار گیرد.

افزایش کیفیت و تولید محصولات کشاورزی استراتژیک مانند گندم از گذشته های دور به دلیل کمبود منابع آبی ،افزایش جمعیت و رسیدن به استقلال اقتصادی مورد توجه ی کشاورزان بوده است و کشاورزان و دانشمندان پیوسته در این مسیر دست به نوآوری زده اند.

بی شک آنچه امروز در ایران توسط دانشگاه صنعتی اصفهان و کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان مورد بررسی قرار می گیرد در صورت موفقیت می تواند در آینده به عنوان یک تکنولوژی به کشورهای دیگر صادر شود .

 

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 644045

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =