احتمال شیوع انفلوانزای فوق حاد پرندگان در نمایشگاه دام و طیور

تهران - ایرنا - رئیس انجمن تولیدكنندگان جوجه یك روزه و رئیس كمیسیون كشاورزی اتاق ایران گفت: با توجه به فصل سرما و احتمال شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان ،نسبت به حضور تولیدكنندگان طیور در شانزدهمین نمایشگاه بین المللی دام و طیور هشدار داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «غلامعلی فارغی» روز یكشنبه در نشست بیماری فوق حاد بایدها و نبایدها در محل انجمن جوجه یك روزه افزود: با توجه به شرایط اقلیمی كشور، تاثیر آن در بخش كشاورزی و احتمال تلفات بالای طیور در سال گذشته بر اثر آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، باید برای برگزاری نمایشگاه بین المللی دام و طیور در فصل سرما تصمیم گیری شود.
وی یادآور شد: در گذشته حساسیت چندانی نسبت به برگزاری نمایشگاه دام و طیور در فصل سرما نداشتیم اما به دلیل بروز و تلفات زیاد این بیماری در مرغداری های صنعتی، این موضوع اهمیت ویژه ای پیدا كرده است.
فارغی افزود: به دلیل شیوع این بیماری و انتشار آن در استان های پرخطر از راه حضور مرغداران در نمایشگاه بین المللی، اعلام عمومی این موضوع به صلاح كشور نیست اما باید مسائل قرنطینه ای و بهداشت عمومی رعایت و از تجمع های عمومی مانند سمینارها و نمایشگاه ها جلوگیری شود.
به گفته این مقام مسئول، با توجه به اینكه این موضوع به موقع به مجریان نمایشگاه اطلاع داده نشده، آنها ابراز می كنند كه به دلیل هزینه های بالایی كه برگزاری این نمایشگاه داشته است، نمی توانند زمان نمایشگاه را به تعویق بیندازند كه به نظر می رسد مجریان برگزاری نمایشگاه نیز منافع شخصی خود را به منافع ملی ترجیح داده اند.
رئیس كمیسیون كشاورزی اتاق ایران گفت: اگر برگزاری نمایشگاه ها به صورت تخصصی و در اختیار تشكل ها باشد، آنها توان پرداخت خسارت های این چنینی و به تعویق انداختن زمان رویدادهای تخصصی را خواهند داشت.

** عوامل موثر بر قیمت مرغ اعلام شد/ساختار تشكل ها تغییر یابد
فارغی درباره تنظیم بازار قیمت مرغ نیز گفت: آنچه قیمت مرغ را تحت تاثیر قرار می دهد؛ نوسان نرخ ارز، افزایش قیمت نهاده های طیور، تنظیم بازار و قیمت گذاری است.
وی با بیان اینكه امروزه ساختار سنتی تنظیم بازار كارساز نیست و دولت باید تغییر ساختار دهد، افزود: در این زمینه رسانه ها و صنعت نیز باید همكاری داشته باشند زیرا با تنظیم بازار فعلی با كاهش30 درصدی قیمت مرغ و افزایش20 درصدی قیمت نهاده های طیور مواجه هستیم.
به گفته رئیس انجمن ملی طیور، در این ساختار نادرست یكهزار و 800 تشكل و تعاونی وجود دارد كه باید این ساختار تغییر پیدا كند.
وی از پیشنهاد كمیسیون كشاورزی اتاق بازرگانی به دولت برای طرح مطالعه پژوهشی روش های حمایتی از بخش كشاورزی خبر داد و افزود: تغییر ساختار در جهت افزایش بهره وری یك اصل است كه باید مورد توجه قرار گیرد.
این مقام مسئول تاكید كرد: در هیچ جای دنیا حتی كشورهای جهان سوم، تولیدكنندگان خرد وجود ندارد و همه به سمت بزرگ مالكی و زنجیره تولید حركت كرده اند، به همین دلیل در دنیا مصرف كنندگان، تولیدكنندگان و حتی سیاستگذاران از این موضوع منتفی هستند.
فارغی قیمت عرضه گوشت مرغ در دنیا را 2.5 تا 3 دلار معادل 10 تا 12 هزار تومان عنوان كرد و گفت: با اینكه نرخ بهره وری در دنیا، كمتر از پنج درصد، تورم كمتر از 5 درصد، هزینه مالی، عوارض دولتی و كارمزد های بالای بانكی ندارند.
وی صدور مجوزهای بی رویه در صنعت طیور را یكی از مشكلات عمده دانست و گفت: با توجه به صدور مجوزهای بی رویه در حال حاضر360 میلیون قطعه برای مرغ گوشتی در هر دوره پرورش ظرفیت ایجاد شده است كه بیانگر تولید ماهانه 150 تا 160 میلیون قطعه است درحالی كه ما ساختار صادراتی مازاد این محصول را نداریم.
وی با ذكر اینكه در دنیا 10 درصد مرغ مازاد تجارت می شود، افزود: در هر كشور قیمت مرغ صادراتی20 تا 25 درصد زیرقیمت داخلی كشورها است یعنی در تركیه به دلیل داشتن 20 زنجیره تولید بزرگ كه دو مورد از انان را صادر می كنند یعنی90 درصد مرغ تولیدی داخل به قیمت 2.4 تا 3 دلار عرضه می شود و مرغ صادراتی خود را به قیمت های 1.5 ، 1.6 تا 1.9 ارایه می دهد.
به گفته وی، حتی در برزیل كه یكی از بزرگترین تولیدكنندگان مرغ دنیاست، قیمت مرغ داخلی 2.5 دلار و قیمت مرغ صادراتی 1.9 دلار است.
وی ادامه داد: سهم بازار ما از زنجیره تولید 17 درصد است و مرغ صادراتی ما زیر قیمت بازار داخلی عرضه می شود، در حال حاضر نیز بازار صادرات دست زنجیره هاست واسطه ها زمانی صادر می كنند كه قیمت مرغ رایگان باشد، بنابراین ما در عراق با تركیه قابل رقابت نیستیم اما به دلیل اشتراكات مذهبی 20 سنت گرانتر صادر می كنیم در حالی كه با توسعه زنجیره تولید می توانیم در كیفیت و قیمت این محصول تاثیرگذار باشیم.
به گزارش ایرنا، شانزدهمین نمایشگاه بین المللی دام و طیور از فردا (دوشنبه) 13 تا 16 آذرماه در نمایشگاه های بین المللی دائمی تهران برگزار می شود.
اقتصام**9186*1070* 6075
گزارش: هما همت خواه ** انتشار: زهرا هجینی نژاد
۰ نفر

سرخط اخبار اقتصاد