۱۹ دی ۱۳۹۵، ۱۴:۵۶
کد خبر: 82378994
T T
۰ نفر
بسيج ملي كاهش مصرف نمك، قند و چربي در استان بوشهر اجرا شد

بوشهر- ايرنا- كارشناس بهبود تغذيه مركز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: بسيج ملي كاهش مصرف نمك، قند، چربي وافزايش مصرف ميوه وسبزيجات همزمان با سراسر كشور در اين شهرستان اجرا شد.

به گزارش ايرنا، محمد صادق موجي روز يكشنبه درآئين پاياني اين طرح افزود: بسيج ملي كاهش مصرف نمك، قند، چربي وافزايش مصرف ميوه وسبزيجات با هدف فرهنگ سازي و اطلاع رساني در زمينه اصلاح الگوي غذايي و كاهش مصرف قند، نمك و چربي بعنوان مهم ترين عوامل ابتلا به سرطان، ديابت و بيماري هاي قلبي عروقي اجرا مي شود.
وي اضافه كرد: عوامل خطرآفرين از جمله تغذيه نادرست در استفاده بيش ازحد از قند و نمك، روغن ناسالم ومصرف كم ميوه و سبزيجات دركنارعواملي مانند كم تحركي، دخانيات، مصرف الكل و اضطراب سلامت مردم را تهديد مي‌ كند و بيشترين علت مرگ در كشور نيز ناشي از اين عوامل است.
اين كارشناس بهبود تغذيه اظهار كرد: سكته‌هاي قلبي و مغزي، ديابت، آسم، بيماري‌هاي تنفسي و سرطان‌ها از جمله مواردي است كه اين عوامل خطر باعث بروز آنها مي‌ شود.
موجي در رابطه با نقش مصرف رنگارنگ ميوه ها درافزايش سلامتي افزود: گفت: ميوه يكي از گروه هاي مهم غذايي است كه بدليل دارا بودن مواد مغذي گوناگون مثل ويتامين هاي گروه آ. بي. سي و املاح معدني از جمله آهن، منيزيم، پتاسيم ومواد آنتي اكسيداني از جمله فلاونوئيد وكاروتنوئيد مي تواند نقشي مهم در پيشگيري از بيماري هاي غير واگير از جمله فشار خون بالا، اختلالات چربي خون، بيماري هاي قلبي وعروقي، سرطان وديابت نوع 2 داشته باشد.
وي با اشاره به اهميت كنترل چاقي و اضافه وزن در دوران كودكي و نوجواني اضافه كرد: برخلاف باور نادرست بسياري از خانواده‌ها، چاقي كودكان و نوجوانان نه تنها نشانه سلامتي نيست بلكه عوارض كوتاه‌مدت و درازمدت دربر دارد.
موجي اظهار كرد: چاقي در كودكي با چاقي در بزرگسالي همراه است به طوري كه 40 تا 90 درصد كودكان چاق در بزرگسالي نيز از چاقي رنج خواهند برد.
مسئول بهبود تغذيه مركز بهداشت با توصيه به كاهش مصرف قند، نمك وچربي افزود: شكر موجود در يك قوطي نوشابه گازدار 355ميلي ليتر معادل 10حبه قند است كه مي تواند باعث اضافه وزن وچاقي شود و مصرف نمك زياد يكي از دلايل پوكي استخوان بوده كه خطر ابتلا به سرطان معده را افزايش مي دهد.
وي يادآور شد: استفاده از روغن هاي مايع براي پخت غذا وبه مقدار كم، توجه به برچسب تغذيه اي كه در صورت قرمز رنگ بودن بخش مربوط به اسيد چرب ترانس، آن را انتخاب نكنيد زيرا اسيدهاي چرب ترانس موجود در روغن ها وچربي ها باعث افزايش خطر بيماري هاي قلبي، عروقي وسرطان مي شوند.
موجي اظهار كرد: مصرف روزانه سبزي ها از عوامل مهم پيشگيري از سرطان است زيرا فيبر موجود در سبزي ها در پيشگيري از سرطان بويژه سرطانهاي دستگاه گوارش نقش بسزايي دارند و سبزي هاي نارنجي مانند هويج، كدو تنبل، كدو حلوايي وفلفل دلمه اي نارنجي داراي رنگدانه بتا كاروتن كه در بدن به ويتامين آ تبديل مي شود، است.
وي بيان كرد: ويتامين آ از بدن درمقابل سرطان محافظت مي كند وباعث تقويت سيستم ايمني بدن، جلوگيري از ابتلا به بيماري ها وحفظ سلامت پوست وبينايي مي شود.
موجي گفت: سبزي هاي قرمز رنگ مانند گوجه فرنگي، فلفل دلمه قرمز وكلم بنفش داراي انواع مختلفي از فيتو كميكالها هستند كه نقش بسزايي در پيشگيري از سرطان پروستات و بيماري هاي قلبي وعروقي دارد.
6047/6043**خبرنگار: موناعيدان* انتشاردهنده: خدانظرخواجه

سرخط اخبار استان‌ها