مهر نوشت: مطالعه ای جدید آشکار ساخته است که سرخ کردن مواد غذایی در روغن زیتون تصفیه نشده موجب بهبود ترکیبات شیمیایی موجود در سبزیجات می شود.

محققان دانشگاه گرانادا اسپانیا اثبات نموده اند که سرخ کردن در روغن زیتون تصفیه نشده موجب افزایش میزان ترکیبات شیمیایی فنولیک در سبزیجات خام مورد استفاده در رژیم غذایی مدیترانه ایی از جمله سیب زمینی، کدو تنبل، گوجه فرنگی و بادمجان می شود.

به گفته محققان این تحقیق، سبزیجات سرخ شده در روغن زیتون تصفیه نشده موجب بهبود قابلیت های آنتی اکسیدانی این مواد خوراکی شده و به عنوان عامل بازدارنده فعالی در بیماری هایی نظیر سرطان و دیابت عمل می کند.

طبق یافته های این مطالعه، استفاده از روغن زیتون خام و تصفیه نشده برای سرخ کردن سبزیجات موجب افزایش میزان چربی آنها شده و رطوبت آنها را کاهش می دهد، در حالیکه این حالت در سایر شیوه های پخت و پز دیده نمی شود.

همچنین به گفته محققان، روغن زیتون تصفیه نشده موجب انتقال فنول ها به سبزیجات می شود و در نتیجه ترکیبات شیمیایی ای که به طور طبیعی در سبزیجات خام وجود ندارند، تقویت می شوند.

محققان در این مطالعه، ۱۲۰ گرم سیب زمینی، کدو تنبل، گوجه فرنگی و بادمجان را بدون پوست و دانه پختند. سبزیجات به سه شیوه سرخ شدن در روغن زیتون تصفیه نشده، جوشانده شدن در آب و جوشانده شدن در ترکیب آب و روغن زیتون آماده شدند.

بعد از آن محققان با استفاده از روش HPLC میزان ترکیبات فنولیک هر ماده را تعیین نموده و متوجه شدند که در سبزیجات سرخ شده در روغن زیتون خام این ترکیبات شیمیایی بیشتر هستند.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 502090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۹:۱۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۲
    0 0
    کنجد
  • بی نام A1 ۱۹:۱۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۲
    0 0
    روغن زیتون تصویه نشده یعنی چی؟؟ همون روغن زیتون بو دار هست یا فرا بکر؟؟
  • احمدرضا US ۰۳:۳۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۳
    0 0
    لطفا بیشتر تحقیق کنید. بهترین روغن برای سرخ کردن روغن آووکادو است که در حرارت زیاد ترکیب آن نمی شکند و بعد از آن روغن ذرت و بعد روغن زیتون است. بطور کلی روغنهایی که چربی اشباع شده بیشتری دارند برخلاف تصور عمومی برای پخت و پز در حرارت بالا مناسبترند. چون به آسانی شکسته نمی شوند و ترکیبات سرطانزا آزاد نمی کنند.
  • بی نام A1 ۰۳:۴۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۳
    0 0
    روغن زیتون در دمای بالا میکنه و تبدیل به مواد سم میشه.مگه میشه ؟
  • بی نام A1 ۰۶:۵۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۳
    0 1
    شما فکر کن رو غن زیتونو که 30 تومان طرف خریده بیاد بریزه واسه سرخ کردن حتما می کنه عزیزم حتما