۲۴ مرداد ۱۳۹۷، ۱۶:۰۱
کد خبر: 83002307
T T
۰ نفر
وزیر جهاد كشاورزی: بخشی از افزایش قیمت گوشت مرغ طبیعی است

تهران- ایرنا- وزیر جهاد كشاورزی، بخشی از افزایش قیمت گوشت مرغ را به دلیل رشد جهانی نرخ نهاده ها و هزینه های تمام شده تولید طبیعی دانست و گفت: باید با عوامل دیگر افزایش نرخ ها برخورد قانونی شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمود حجتی» روز چهارشنبه در حاشیه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره افزایش قیمت گوشت و مرغ در بازار اظهارداشت: تامین گوشت، مرغ و نهاده های مورد نیاز دام و طیور و همچون كنجاله سویا، ذرت و جو در حال انجام و ارز مورد نیاز آن نیز تخصیص یافته است.
وی افزود: تجار و شركت های دولتی پشتیبانی امور دام و بازرگانی دولتی ایران، ذخایر خوبی دارند و هیچ كمبودی در زمینه نهاده ها نداریم.
وزیر جهاد كشاورزی اظهارداشت: با وجود افزایش جهانی قیمت نهاده ها، نرخ ارز تخصیص ذرت در مدت مشابه پارسال 3200 تا 3250 تومان بود كه امروز این نرخ به 4200 تومان افزایش یافته است؛ بنابراین قیمت تمام شده گوشت مرغ باید با اندكی رشد مواجه شود.
وی ادامه داد: بخش دیگری از افزایش قیمت گوشت و محصولات پروتئینی نیز باید توسط سازمان بازرسی كشور با نظارت بر قیمت ها كنترل شود.
«فكر می كنم مشكلی در خصوص كالاهای اساسی نداشته باشیم.»
حجتی درخصوص تاثیر ثبات نرخ گوشت و مرغ در بازار با تعیین نرخ مصوب ادامه داد: سازمان حمایت وظیفه تعیین قیمت نهایی محصول را با توجه به هزینه های تمام شده تولید - عمده مواد اولیه و هزینه های جنبی آب، برق، كارگری - را دارد و سازمان بازرسی با قیمت گذاری سازمان حمایت، می تواند قیمت ها را در بازار كنترل كند.

** دلیل گرانی میوه
وزیر جهاد كشاورزی درباره گران شدن میوه در بازار نیز اظهارداشت: بخش عمده گرانی میوه ها ناشی از سرمای اواخر فروردین ماه و اثر بر سردرختی ها بود كه خسارت سنگینی نزدیك به 11 هزار میلیارد تومان به باغداران وارد كرد.
به گفته وی، این بدان معناست كه با كمبود میوه سردرختی مواجه هستیم.
حجتی گفت: اما آنچه دولت بر آن اسرار دارد «تامین به موقع ارز برای نهاده ها، كالاهای اساسی و موادغذایی مردم و همچنین نظارت قیمت این محصولات توسط سازمان حمایت و بازرسی» است تا قیمت های قابل قبول و منطقی در بازار داشته باشیم.

** پرداخت بخش دیگری از مطالبات گندمكاران در روزهای آینده
حجتی درباره پرداخت پول گندمكاران نیز گفت: خرید گندم كشور از مرز 9 میلیون تن عبور كرد و پیش بینی می كنیم تا پایان شهریورماه خریدمان به مرز 10 میلیون تن برسد.
وی گفت: دولت در ارتباط با تامین منابع مورد نیاز پول گندمكاران، ردیف هایی در نظر گرفته بود كه تاكنون تخصیص یافته و بخشی از این منابع مالی باید از محل تسهیلات بانكی تامین می شد.
«تاكنونی بخشی تامین شده و بقیه باید از اوراق قرضه و اسناد خزانه تامین شود كه در دستور كار است.»
وزیر جهاد كشاورزی اظهار داشت: 50 درصد پول گندمكاران به موقع تامین و به حسابشان واریز شده و در پرداخت نیم دیگر مطالبات گندمكاران كه نزدیك به دو ماه عقب هستیم نیز این روزها با توجه به تخصیص مبالغی، واریز خواهد شد.
اقتصام**9186 ** 2023

سرخط اخبار اقتصاد