مایعات دارای هزاران خاصیت بوده و سبب دفع آلایندهها از بدن میشود، بهتر است مصرف مایعاتی را مورد توجه قرار دهیم که حاوی آنتیاکسیدان باشد و مانع از فعالیت رادیکالهای آزاد و تخریب سلولها شود.
در علم تغذیه 27 سیتوکمیکال (ترکیب شیمیایی، گیاهی) وجود دارد که ما آنها را با رنگهای مختلف در میوهها و سبزیجات همچون قرمز، ارغوانی، زرد، سبز و ... میشناسیم، میوه و سبزیجات علاوه بر اینکه در دسته مایعات قرار دارد آنتیاکسیدان بالایی داشته و فیبر موجود در آن نیز سبب خروج آلایندهها از بدن میشود.
بعد از میوه و سبزیجات غلات کامل و حبوبات این خاصیت را داشته و سبب دفع آلایندهها از بدن میشود. ماهی نیز بدن را پاکسازی کرده و به دلیل اینکه حاوی امگا3، سلنیوم، ید، روی، آهن و منیزیم است، جهت کاهش تأثیر آلایندهها بر بدن مصرف آن بسیار توصیه میشود.
مصرف ماهی در پاییز به دلیل اینکه یخزده نبوده و بو و کهنگی ندارد، بسیار توصیه میشود، ماهی دارای همه ریزمغذیهای لازم برای دفع آلایندهها است.
مصرف لبنیات به ویژه ترکیب ماست با ادویجاتی همچون فلفل، زردچوبه، زنجبیل و دارچین به دلیل اینکه حاوی مواد آنتیاکسیدانی فراوان است در زمان بروز آلودگی هوا و کاهش تأثیر آن در بدن توصیه میشود، از طرفی ادویجات چند ده برابر میوه و سبزیجات آنتیاکسیدان داشته و تنها در افرادی که آلرژی دارند مصرف آن توصیه نمیشود.
بهتر است مصرف سبزیجات به صورت فرآوری شده و کمپوت نباشد، همچنین بعد از ماهی، حبوبات و غلات کامل، میوه و سبزیجات و لبنیات مصرف آجیل نیز برای رفع آلودگی در بدن حائز اهمیت بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.
در زمان آلودگی هوا در کلانشهرها فلزات
سنگینی همچون سرب، جیوه، آرسنیک، کادمیوم و آلومینیوم ایجاد میشود و در
زمانیکه بدن ما دارای ریزمغذیهایی همچون آهن، ید، روی، منیزیم و سلنیوم
باشد اجازه فعالیت به این فلزات سنگین توسط بدن داده نمیشود.
کسانی که فقر آهن، ید و سلنیوم در بدن داشته باشند بیشتر تحت تأثیر آلایندههای محیطی و آلودگی هوا قرار میگیرند.