۲۹ فروردین ۱۳۹۵، ۲:۰۳
کد خبر: 82037978
T T
۰ نفر
دیدار كمیسیونر محیط زیست، امور دریایی و شیلات اتحادیه اروپا با ابتكار

تهران- ایرنا- «ای كار می نوولا» كمیسیونر محیط زیست، امور دریایی و شیلات اتحادیه اروپا كه به تهران سفر كرده است با «معصومه ابتكار» معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دیدار و درخصوص همكاری های چند جانبه در حوزه محیط زیست گفت وگو كرد.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست (پام)، ابتكار در این دیدار با اشاره به سیاست های ابلاغی محیط زیست از سوی مقام معظم رهبری، همچنین سیاست های رئیس جمهوری در موضوع محیط زیست و به ویژه تاكید بر بسط و توسعه اقتصاد سبز همسو با برنامه های بین المللی در این حوزه، گفت: ایران مایل به بهره گیری از تجربیات جهانی در حوزه اقتصاد سبز به منظور ایجاد پیوند میان محیط زیست و توسعه و قرار گرفتن در مسیر توسعه پایدار است.
معاون رئیس جمهوری ضمن تاكید بر فرامرزی بودن محیط زیست، تصریح كرد: هم اكنون ایران و بخش مهمی از آسیا، آفریقا و حتی اروپا متاثر از پدیده طوفان های گرد و غبار است كه تاثیر بسیار زیادی بر سلامت، بهداشت، اقتصاد و محیط زیست كشورها خواهد داشت.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن شرح موانع منطقه ای برای گسترش همكاری ها به منظور مقابله با این طوفان ها، خواستار شكل گیری روندی عملی و منسجم برای مقابله جهانی با این پدیده شد.
ابتكار با اشاره به استقرار مراكز كنوانسیون های بازل، استكهلم و رامسر در تهران و ظرفیت این كنوانسیون ها برای افزایش تعاملات منطقه ای، گفت: اتحادیه اروپا می تواند در قالب این كنوانسیون ها برای رفع معضلات محیط زیستی ملی و منطقه ای با ایران همكاری كند.
وی اشاره ای هم به ایجاد صندوق ملی محیط زیست ایران و نقش این صندوق در ایجاد امكان حمایت از همكاری و مشاركت بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد در پروژه های زیست محیطی داشت و تصریح كرد: حمایت مالی نهادهای بین المللی از این صندوق می تواند كمك بزرگی برای دستیابی به این هدف و نقش پذیری موثرتر آن در حوزه محیط زیست ایران باشد.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست نیز با اشاره به اهمیت حفظ محیط زیست دریایی و تنوع زیستی گونه های جانوری و گیاهی دریایی، مدیریت تالاب ها و آب های ساحلی، خواستار گسترش همكاری ها در این زمینه شد.
«پروین فرشچی» افزود: بخشی از تعاملات و انتقال دانش، تجربیات و فناوری می تواند در زمینه حفظ محیط زیست آب های آزاد، مدیریت پساب های تخلیه شده در این آب ها، جلوگیری از آلودگی آب ها توسط كارخانجات و فعالیت های توسعه ای ساحلی باشد.
«ای كار می نوولا» كمیسیونر محیط زیست، امور دریایی و شیلات اتحادیه اروپا هم در این دیدار با ابراز خرسندی از فرصت ایجاد شده در دوران پسابرجام، گفت: با بهره گیری از این فرصت می توان همكاری های چند جانبه ای در حوزه محیط زیست با محوریت موضوعاتی همچون مدیریت نوین مناطق حفاظت شده، حفظ تنوع زیستی گیاهی و جانوری، مدیریت پسماند، رفع آلودگی هوا، آب و خاك داشت.
وی با ابراز علاقمندی برای پیگیری برنامه های اجرایی كه به دلیل وجود تحریم ها، متوقف شده بود، اظهار كرد: سیاست اتحادیه اروپا، توسعه و اجرای برنامه های عملی برای حفظ محیط زیست در سراسر دنیا بدون در نظر گرفتن مرزهای جغرافیایی و سیاسی است.
كمیسیونر محیط زیست، امور دریایی و شیلات اتحادیه اروپا اشاره ای هم به مسئولیت خود داشت و افزود: با توجه به اینكه من تا سال 2020 مسئولیت پیگیری برنامه های عملی محیط زیستی در اروپا را دارم، موظف هستم طی دوره ای هفت ساله، اهداف و سیاست های برنامه ریزی شده را محقق كنم.
وی ضمن تاكید بر ضرورت تعامل میان محیط زیست و اقتصاد به منظور هم گامی حفظ محیط زیست و توسعه پایدار اقتصادی، تصریح كرد: اتحادیه اروپا در زمینه رشد اقتصادی سبز برنامه ریزی ها و راهكارهای مشخصی دارد كه می تواند به ایران نیز انتقال دهد.
شبد**1953** 3404
۰ نفر

سرخط اخبار جامعه