۱۴ فروردین ۱۳۹۶، ۱۵:۵۰
کد خبر: 82480770
T T
۰ نفر
چهار كشور جهان در معرض خطر قحطی و گرسنگی

تهران - ایرنا - سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام كرد: با توجه به وخیم شدن ناامنی غذایی، چهار كشور سودان جنوبی، سومالی، یمن و نیجریه (منطقه شمال‌شرقی) در خطر قحطی قرار دارند كه تقاضا برای كمك‌های بشردوستانه و مقاوم‌سازی افزایش می یابد.

به گزارش ایرنا از نمایندگی سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد (فائو) در تهران، براساس تازه‌ترین گزارش جهانی بحران‌ غذایی كه در بروكسل (پایتخت بلژیك) با مشاركت فائو با عنوان «گزارش جهانی بحران‌های غذایی 2017» تأكید دارد كه بدون اقدام جدی و مداوم ممكن است افراد درگیر با ناامنی غذایی حاد دچار وضعیتی بدتر شده و به تدریج وارد گرسنگی شدید شوند.
آخرین گزارش فائو نشان می دهد كه به رغم تلاش های بین المللی طی سال 2016، حدود 108 میلیون نفر در جهان با ناامنی غذایی شدید دست و پنجه نرم كرده اند كه این رقم در مقایسه با آمار 80 میلیون نفری سال 2015 افزایش چشمگیری داشته است.
همچنین پیش‌بینی می‌شود در سال 2017،نمایندگی فائو در ایران می گوید؛ 108میلیون نفری كه بر اساس این گزارش در سال 2016 از ناامنی غذایی شدید رنج برده‌اند، افرادی را كه دچار سوءتغذیه حاد، فراتر از وضعیت عادی و نیز كمبود گسترده حداقلِ غذا، حتی با وجود كمك‌های خارجی شده‌اند، را در بر می‌گیرد.
این افزایش شدید ناامنی غذایی به طور عمده از مشكلات مردم جهان در تولید و دسترسی به غذا به دلیل مناقشات، افزایش بی‌سابقه قیمت مواد غذایی در بازارهای محلی كشورهای آسیب‌دیده و شرایط آب‌وهوایی غیرمنتظره مانند خشكسالی و بارش‌های نامنظم در پی پدیده ال‌نینو، ناشی شده است.
این وضعیت شامل خانوارهایی كه تنها با مصرف بذر‌ها، دام‌ها و دارایی‌های كشاورزی ضروری برای تولید غذا در آینده، غذای خود را تأمین می‌كنند، می شود.
بنا بر«گزارش جهانی بحران‌های غذایی 2017» در میان بدترین 10 بحران انسانی، درگیری‌های داخلی عامل اصلی 9 بحران به شمار می‌آیند كه این امر نشان دهنده پیوند قوی میان صلح و امنیت غذایی است.

به گزارش ایرنا، سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد یا فائو از سازمان‌های بین‌المللی است كه در زمینهٔ توسعهٔ كشاورزی فعالیت دارد.
سازمان فائو در سال ۱۹۴۵ توسط ۴۴ كشور عضو سازمان ملل متحد تأسیس شد. این سازمان از مركز فائو و از طریق شبكه جهانی بالغ بر حدود 90 اداره برای گسترش و مدرنیزه كردن كشاورزی، جنگلداری، شیلات و تأمین غذای مناسب برای همگان، به كشورهای در حال توسعه كمك می‌كند.
هدف این سازمان، بالا بردن سطح زندگی و بهبود تغذیه مردم جهان، توزیع مناسب مواد غذایی در مناطق مختلف جهان و ایجاد امنیت غذایی است.
مبارزه با سوءتغذیه با ارائه اطلاعات لازم به كشورهای مختلف؛ از دیگر اهداف فائو است كه بازدهی كشاورزی و سطح تغذیه در جهان را افزایش داده است. مقر این سازمان واقع در شهر رم در كشور ایتالیا است.
فائو به اعضایش شامل اتحادیه ارو‍پا و ۱۸۳ كشور خدماتی ارئه می‌دهد و در این راه با هزاران همراه در سراسر جهان، از سازمان‌های جامعه مدنی مانند گروه‌های كشاورزان و سازمان‌های بشر دوستانه تا دیگر موسسات ملل متحد، بانك‌های توسعه و بخش خصوصی، همكاری می‌كند.
مساعدت به كشورهای در حال توسعه با در اختیار گذاشتن امكانات فنی، كمك به دولت‌ها در جهت تعیین خط مشی و مشاوره در برنامه‌ریزی و جمع‌آوری، بررسی و انتشار اطلاعات از اهداف این سازمان بین المللی است.
اقتصام**9186*1579* خبرنگار: هما همت خواه * انتشار : مرضیه فاتحی
۰ نفر