۳۰ بهمن ۱۳۹۴، ۱۳:۰۷
کد خبر: 81970260
T T
۰ نفر
افزایش قیمت گوشت قرمز متاثر از سودجویی دلالان است

تهران - ایرنا - مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران كشور با بیان اینكه در حال حاضر گوشت مورد نیاز كشور تامین است، دلیل افزایش قیمت این محصول در روزهای اخیر را متاثر از افزایش تقاضا و سودجویی دلالان و واسطه گران عنوان كرد.

علیرضا عزیز الهی روز جمعه در گفت وگو با ایرنا درباره دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز در روزهای اخیر افزود: افزایش و كاهش قیمت این محصول ارتباط چندانی به تولید و عرضه آن ندارد زیرا این محصول به اندازه كافی در كشور تولید و بخش دیگر آن از طریق واردات تامین می شود.
به گفته وی، در حال حاضر حدود 900 هزار تن گوشت مورد نیاز كشور از تولیدات داخلی است و بین 100 تا 120 هزار تن آن از طریق واردات تامین می شود؛ این امر بیانگر آن است كه مطابق با سرانه مصرف كمبودی در این زمینه نداریم.
وی با بیان اینكه برای ما فروش دام زنده ملاك عمل قرار دارد، افزود:‌ از زمانی كه دام زنده از دامدار خریداری می شود، عوامل مختلفی از جمله هزینه های حمل و نقل، كشتارگاه و وجود دلالان و واسطه گران است كه بر قیمت این محصول تاثیر بسزایی دارند.
مدیرعامل اتحادیه دامداران كشور گفت: در حال حاضر هر كیلوگرم دام زنده گوسفندی و بزی با قیمت حدود 10 هزار و 800 تومان و دام سنگین (گوساله) با قیمتی بین 11 هزار و 500 تا 12 هزار تومان به فروش می رسد؛ این در حالی است كه قیمت دام زنده نسبت به یك ماه گذشته تغییر چندانی نداشته است.
وی اظهارداشت: میزان گوشت تولیدی و وارداتی كشور در حدی است كه مصرف مورد نیاز داخل را تامین كند؛ فقط در مواقعی همچون ماه رمضان و ایام نوروز به دلیل افزایش تقاضا، اندكی قیمت دام زنده افزایش می یابد اما متاسفانه به دلیل حضور واسطه گران و دلالان این محصول،‌ گران به بازار عرضه می شود.
وی درباره تاثیر صادرات دام زنده و صدور مجوز برای صادرات گوشت قرمز نیز گفت: دام زنده از سالیان گذشته به صورت قاچاق صادر می شد كه در سال های اخیر به صورت قانونی و رسمی صادر می شوند؛ بنابراین این موضوع تاثیری بر افزایش قیمت این محصول ندارد.
عزیز الهی ادامه داد: با وجود صدور مجوز برای صادرات گوشت قرمز، تاكنون حتی یك كیلوگرم گوشت قرمز نیز صادر نشده است.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر 50 میلیون راس دام گوسفندی، 20 میلیون راس دام بزی و 9 میلیون راس دام سنگین در واحدهای دامداری و دامپروری كشور تولید می شود.
اقتصام**9186**9132 ** 2023
۰ نفر

سرخط اخبار اقتصاد