۲۱ مهر ۱۳۹۴، ۱۲:۱۳
کد خبر: 81797285
T T
۰ نفر
وضعیت سلامت و تغذیه بانوان 12 استان بررسی می شود

تهران- ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: وضعیت سلامت و تغذیه بانوان در 12 استان كشور مورد بررسی قرار می گیرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، رضا ملك زاده روز سه شنبه در نشست مشترك معاونت امور زنان ریاست جمهوری و وزارت بهداشت افزود: در این برنامه تلاش می كنیم تا عوامل خطر و تهدید كننده سلامت بانوان را مشخص كنیم؛ ضمن اینكه این طرح در10 سال گذشته در استان گلستان انجام شد.
وی، یكی از اهداف اجرای این برنامه را تغییر سبك زندگی و تامین سلامت بانوان عنوان كرد و گفت: در استان گلستان بر اساس تحقیقات قبل از انقلاب، میزان شیوع سرطان مری در میان بانوان بیشتر از مردان بود؛ اما به بركت نظام، شیوع سرطان مری در بانوان بعد از انقلاب در این استان كمتر شده است؛ به طوری كه در زمان حاضر 29 درصد بانوان و 35 درصد مردان از این مشكل رنج می برند.
ملك زاده اظهار كرد: این طرح تحقیقاتی در مناطق روستایی گلستان شامل 326 روستا و دو شهر؛ در افراد بالای 40 سال انجام شد كه شمار آنان به 50 هزار تن از ساكنین استان گلستان می رسید؛ ضمن اینكه 58 درصد افراد بررسی شده را نیز بانوان تشكیل می دادند.
این مقام مسوول در وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی اضافه كرد: از آنجایی كه این طرح 10 سال پیش انجام شده بود افراد دارای مشكل نیز به مدت 10 سال تحت مراقبت قرار گرفتند.
معاون وزیر بهداشت گفت: نتایج این تحقیق پس از 10 سال به این شرح بود كه 50 درصد علت مرگ و میر سكته قبلی و مغزی و 34 درصد بیماری های مزمن مانند سرطان، تصادفات، نارسایی كبد و كلیه و مابقی شامل بیماری های دیگر بود.
ملك زاده گفت: در این طرح تحقیقاتی، نرخ بی سوادی در میان بانوان، 80 درصد، فعالیت بدنی و ورزشی آنان بسیار پایین، چاقی بانوان بیشتر از آقایان، وضعیت اقتصادیشان، كمتر از مردان و وضعیت بهداشت دهان و دندان نیز در این قشر در حد پایین تری از مردان بود.
وی، چاقی را حتی در مناطق روستایی به عنوان مهم ترین عامل خطر برای سلامت معرفی كرد و اینكه 37 درصد بانوان، بدون هر گونه بیماری بودند كه این موضوع در مردان 52 درصد به دست آمد؛ نتیجه اینكه داشتن چند بیماری با هم در بانوان بیشتر از مردان بود.
وی گفت: برگشت اسید به مری و بیماری قبلی و عروقی ، سرطان سینه و گوارش شایع ترین بیماری ها بوده است و این مطالعه نشان می دهد عوامل خطر در بانوان را می توان به خوبی شناسایی كرد و در واقع تغذیه به عنوان یكی از مسایل بسیار مهم برای كاهش خطر و تامین سلامت بانوان به شمار می آید.
نشست مشترك معاونت امور زنان ریاست جمهوری و وزارت بهداشت، امروز - سه شنبه - در محل این وزارتخانه برگزار شد.
اجتمام**7268**1085**1776

سرخط اخبار جامعه