arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۶۹۲۱۵
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۵ - ۱۸ فروردين ۱۳۹۸

چگونه دانه ها و غلات می توانند به سلامتی کبد کمک کنند

خوردن غلات و دانه ها خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش می دهند. داشتن رژیم غذایی غنی از غلات کامل و فیبر ضامن سلامتی افراد است و باعث کاهش خطرات مقاومت بدن به انسولین، سطح انسولین بالا در خون و التهاب در بدن- که همه آنها عوامل خطر سرطان سلول های سرطانی کبد هستند- می شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

خوردن غلات و دانه ها خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش می دهند. داشتن رژیم غذایی غنی از غلات کامل و فیبر ضامن سلامتی افراد است و باعث کاهش خطرات مقاومت بدن به انسولین، سطح انسولین بالا در خون و التهاب در بدن- که همه آنها عوامل خطر سرطان سلول های سرطانی کبد هستند- می شود.

 دانه ها وغلات از سه قسمت اصلی تشکیل شده اند: سبوس، که لایه بیرونی است. اندوسپرم، که لایه میانی است؛ و جوانه، که هسته دانه است. مصرف کل دانه (هر سه لایه درونی،میانی و بیرونی) در مقایسه با مصرف تنها یکی از قسمت های دانه با خطر کمتر ابتلا به سرطان همراه است.


گاهی نیز بخش های خاصی از یک دانه کامل ممکن است با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط باشد. دانه های تصفیه شده، مانند آرد سفید، نان سفید و برنج سفید، غلات کامل هستند که برای برداشت سبوس و جوانه ها مورد استفاده قرار گرفته اند.


آنچه که به نظر می رسد – اندوسپرم یا لایه میانی – دارای پروتئین و ویتامین است، با این حال، اکثرا از کربوهیدرات های نشاسته ای تشکیل شده است. از سوی دیگر، سبوس و جوانه حاوی مواد مغذی مهمی مانند ویتامین ها، مواد معدنی، فیتو شیمیایی و چربی های سالم هستند.


محققان دریافتند که در مقایسه با مصرف مقادیر کمتر سبوس، مصرف مقادیر بالایی از سبوس به طور خاص با خطر پایینتری از سرطان سلول های بنیادی همراه خواهد بود.


مصرف فیبر بیشتر در غلات در مقایسه با مقادیر کمتر فیبرهای غلات، هم با خطر کمتر سرطان مرتبط است.


از آنجایی که عفونت های هپاتیت نیز یک عامل خطر برای سرطان کبد هستند، محققان می بایست در مطالعات خود افراد مبتلا به هپاتیت را نیز مورد مطالعه و بررسی قرار دهند.

 

 شفقنا

نظرات بینندگان