یوسف نقیایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هر حبه قند به طور متوسط چهار گرم و تقریبا 16 كیلوگرم انرژی دارد و طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی بهتر است كه مصرف حبه های قند روزانه به كمتر از هفت حبه محدود شود ،البته نباید دیگر از غذاهای حاوی قند و شكر استفاده نمود.
وی با بیان اینكه مصرف بی رویه قندهای ساده با بیماری دیابت ارتباط مستقیم دارد اظهار كرد:
منابع اصلی دریافت قندهای ساده عبارت از قند، شكر، نبات، انواع شكلات ، شیرینی ها ، آب میوه های صنعتی و نوشابه است.
مدیر گروه واحد تغذیه مركز بهداشت استان یزد با بیان اینكه هر لیوان نوشابه حاوی 25 گرم شكر است گفت: بنابراین برای پیشگیری از بسیاری بیماریها چون دیابت باید مصرف قند و منابع حاوی آن را كاهش دهیم.
نقیایی در ادامه به مصرف نامناسب روغن ها اشاره و تصریح كرد: هر گرم روغن 9 كیلوكالری انرژی دارد و بعنوان مثال هر یك قاشق غذاخوری روغن بیشتر از 2 عدد سیب(120 كالری) متوسط انرژی دارد.
نقیایی خاطر نشان كرد: اصلی ترین منابع دریافت روغن ها عبارت از انواع روغن ها، گوشت های پرچرب، كره، سرشیر، خامه و انواع سس های مایونز است .
وی با بیان اینكه بیماری های قلبی عروقی با مصرف روغن در ارتباط است افزود: روغن های حیوانی و جامد حاوی اسیدهای چرب اشباع هستند كه موجب افزایش كلسترول خون می شود.
2088/6197 خبرنگار: كبری دانشی ** انتشار: محمد حسین فلاح تفتی
یزد - ایرنا - یك متخصص تغذیه در یزد با اشاره به آمار مصرف قند و نبات مردم این استان گفت: 63 درصد یزدی ها روزانه بیش از یكبار یا بیشتر، 'نبات' و 32 درصد آنها روزانه بیش از پنج حبه قند مصرف می كنند.
سرخط اخبار استانها
-
اسطرلاب سلجوقی در قزوین رونمایی شد
قزوین - ایرنا - اسطرلاب سلجوقی که در قلعه حسن صباح الموت و طی کاوشهای…
-
سهم ۴۰ درصدی خودروهای فاقد معاینه فنی در حوادث رانندگی نوروزی
تهران بزرگ - ایرنا - سرپرست ستاد معاینه فنی خودروهای تهران گفت: ۴۰…
-
خلجی: دولت برای تکمیل سد گلورد مازندران ۱۰ هزار میلیارد ریال هزینه کرد
ساری - ایرنا - رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با بیان این که، دولت سیزدهم…
-
آمادگی منطقه آزاد چابهار برای بیمه کردن ۳۴ روستا
چابهار - ایرنا - مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: این سازمان…