۲۰ تیر ۱۳۹۵، ۱۵:۱۳
کد خبر: 82143137
T T
۰ نفر
برنامه توليد يك ميليون تن گوشت قرمز در چارچوب اقتصاد مقاومتي

تهران- ايرنا- معاون امور توليدات دامي وزارت جهادكشاورزي پيش بيني كرد در چارچوب برنامه هاي اقتصاد مقاومتي تا افق 1404 توليد گوشت قرمز به يك ميليون و 50 هزار تن و شير به 15 ميليون تن برسد.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا از وزارت جهادكشاورزي، حسن ركني ايجاد زنجيره هاي توليد گوشت قرمز را از ديگر برنامه ها براي ساماندهي از مرحله توليد تا عرضه نام برد و افزود: با ايجاد اين زنجيره ها، واحدهاي دامي توانمند ، توليد علوفه، كشتار و عرضه گوشت قرمز را بر عهده مي گيرند.
وي اظهار داشت: در زير بخش معاونت امور توليدات دامي در راستاي سياست هاي اقتصاد مقاومتي، پروژه افزايش ضريب خود اتكايي گوشت قرمز و شير در بازه زماني 10 ساله تدوين شده است.
وي افزود: بر اساس اين پروژه، يكي از راهكارهاي افزايش توليد گوشت قرمز، استفاده از دام هاي پر توليد از طريق اصلاح نژاد دام هاي سنگين است.
ركني با بيان اين كه گاوهاي دو منظوره سمينتال جزو نژادهاي ممتاز دنيا به لحاظ كميت و كيفيت در توليد گوشت و كيفيت در توليد شير هستند، گفت: در دو ماه نخست امسال يك هزار راس گاو دو منظوره سمينتال براي اصلاح نژاد دام هاي سنگين به كشور منتقل شده كه اميدواريم زمينه تحولات ژنتيكي را در واحدهاي صنعتي ايجاد كند.
وي درباره دام هاي سبك گفت: در زمينه اصلاح نژاد دام هاي سبك به دنبال بهبود راندمان توليد از طريق دام هايي با ظرفيت بالاي توليد شير و سرعت رشد هستيم و براي اين منظور در دو ماهه نخست سال جاري 500 راس دام سبك مولد اصلاح نژادي به كشور انتقال يافته است.
معاون امور توليدات دامي وزارت جهاد كشاورزي تامين 100 هزار دز مايع ژنتيكي در دو ماهه نخست امسال را اقدامي براي اصلاح نژاد دام هاي سبك عنوان كرد.
وي ايجاد تعادل بين جمعيت دامي و منابع علوفه اي را از برنامه هاي اين معاونت در چارچوب اقتصاد مقاومتي دانست و گفت: ظرف 10 سال قرار است 30 ميليون راس دام سبك كاهش يابد و با افزايش بهره وري توليدات دامي مورد نياز تامين شود.
ركني ايجاد زنجيره هاي توليد گوشت قرمز را از ديگر برنامه ها براي ساماندهي از مرحله توليد تا عرضه نام برد و اظهار داشت: با ايجاد اين زنجيره ها، واحدهاي دامي توانمند ، توليد علوفه، كشتار و عرضه گوشت قرمز را بر عهده مي گيرند.
وي افزود: تا كنون تعداد محدودي از واحدهاي صنعتي دام اقدام به ايجاد اين زنجيره كرده اند كه بايد گسترش يابد.
اين مقام مسوول ترويج علوفه هايي كه نياز آبي كمتري دارند را از ديگر راهكارها در پروژه افزايش ضريب خود اتكايي گوشت قرمز عنوان و تصريح كرد: با كمك دستاورد هاي تحقيقاتي، اين گونه از علوفه ها يا فرآورده هاي فرعي همچون سرشاخه هاي نيشكر و پوست پسته وارد خوراك دام مي شود.
وي بهسازي و نوسازي جايگاه دامي، ارتقاي مكانيزاسيون در واحدهاي توليد و تفاهم با بانك كشاورزي و استمرار خط اعتباري براي توسعه مكانيزاسيون را از ديگر برنامه ها براي افزايش ضريب خود اتكايي گوشت قرمز بر شمرد.
معاون وزير جهادكشاورزي در مورد افزايش ضريب خوداتكايي شير در چارچوب سياست هاي اقتصاد مقاومتي نيز پيش بيني كرد، سرانه توليد شير تا افق 1404 به 169 كيلوگرم برسد.
وي ميانگين سرانه توليد جهاني شير را 107 كيلوگرم و سرانه فعلي توليد شير در كشور را 116 كيلوگرم عنوان كرد.
ركني برآورد كرد امسال 9 ميليون و 600 هزار تن شير و سرانه 120 كيلوگرم توليد شود.
وي اظهار داشت: با توجه به هدفگذاري افزايش توليد شير، برنامه هايي با هماهنگي و مشاركت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و شهرداري ها براي افزايش سرانه مصرف شير در كشور داريم.
به گزارش ايرنا، اكنون ساليانه بيش از 800 هزارتن گوشت قرمز در كشور توليد مي شود كه براساس نياز داخلي 10درصد گوشت مورد نياز از خارج تامين مي شود.
براساس آمارها سرانه توليد گوشت قرمز كشور براي هر نفر 10.5 كيلوگرم و سرانه مصرف آن 11.5 كيلوگرم است. سرانه مصرف جهاني گوشت قرمز بدون احتساب گوشت خوك 13 كيلوگرم است.
اقتصام**9186 **1561
۰ نفر

سرخط اخبار اقتصاد