۱۳ مهر ۱۳۹۵، ۸:۵۴
کد خبر: 82255148
T T
۰ نفر

توليد گردو در خلخال 50 درصد كاهش يافت

۱۳ مهر ۱۳۹۵، ۸:۵۴
کد خبر: 82255148
توليد گردو در خلخال 50 درصد كاهش يافت

اردبيل - ايرنا - مدير جهاد كشاورزي خلخال از كاهش 50 درصدي محصول در اين شهرستان در سال جاري نسبت به ميان مدت سال هاي گذشته خبرداد.

به گزارش ايرنا ، هادي ذبيحي روز سه شنبه در بازديد از عمليات برداشت گردو از باغ هاي گردوي خلخال افزود: پيش بيني مي شود پاييز امسال يك هزار و 800 تن انواع گردو دراين شهرستان برداشت شود كه اين ميزان در مقايسه با سه هزار و 800 تن گردوي برداشت شده در ميان مدت گذشته بيش از 50 درصد كاهش خواهد داشت.
وي دليل اصلي كاهش ميزان عملكرد درختان گردو در سال جاري را سرماي ديررس بهاره اوايل امسال ذكر كرد و گفت: اين امر از سال هاي گذشته موجب وارد شدن خسارات سنگين مالي به باغداران گردو كار اين شهرستان شده است.
وي افزود: شهرستان خلخال از جمله رويشگاه مهم درختان گردو در ايران به شمار مي رود بطوري كه رشد اين درخت به صورت خودرو نيز در لكه هاي ناپيوسته و محدودي در مناطق مختلف اين شهرستان مانند جنگل هاي سمت اسالم و پونل ديده مي شود.
ذبيحي اظهار كرد: درختان گردو 2 هزار و 226 هكتار از باغ هاي ميوه اين شهرستان را به خود اختصاص داده كه از اين مقدار يك هزار و 431هكتار درختان گردوي بارور و 810 هكتار باغ جوان گردو مي باشد.
مدير جهاد كشاورزي خلخال بيان كرد: بيشتر درختان گردوي اين شهرستان زود برگ ده و حساس در مقابل سرماي ديررس بهاره مي باشند و در سال هاي اخير به علت وقوع سرماي ديررس بهاره آسيب ديده و عملكرد آنها به طور قابل ملاحظه اي كاهش يافته است.
او گفت: مهاجرت قشر جوان از روستاها و عدم مديريت صحيح باغ هاي گردو از ساير عوامل كاهش عملكرد محصول گردو در خلخال به شمار مي رود.
مدير جهاد كشاورزي خلخال شناسايي ژنوتيپ هاي برتر سازگار موجود در منطقه ، سرشاخه كاري و تعويض تاج درختان قديمي ، توسعه درختان گردو و اعطاي تسهيلات بانكي براي خريد دستگاههاي شيكر (ماشين برداشت مكانيزه برداشت گردو) را از برنامه هاي در دست اقدام براي افزايش راندمان محصول و كاهش آسيب هاي جوي برشمرد.
ذبيحي اظهار كرد: بر اساس نمونه برداري ها و آزمايش هاي صورت گرفته محصول گردوي اين شهرستان داراي بالاترين ميزان چربي و پروتيين بوده و به خاطر داشتن كيفيت خوب مشتريان و علاقمندان زيادي را در كشور به خود جلب كرده است.
مغز گردو سرشار از ويتامين آ و اي و از همه مهم تر عناصري مثل آهن ، فسفر ، روي و مس مي باشد.
مغز گردو و روغن حاصل ازآن در سرم خون موادي از جمله كلسترول ، تري گليسريدها ، فسفوليپيدها و چربي هاي حاوي كلسترول را به طور قابل ملاحظه اي كاهش مي دهد.
گزارش: بهرام نقي زاده ** انتشار دهنده: سيفعلي موسي زاده
7119/6016

سرخط اخبار استان‌ها