۵ تیر ۱۳۹۵، ۱۱:۱۰
کد خبر: 82125379
T T
۰ نفر

توصیه های تغذیه ای بر اساس مزاج شناسی افراد

۵ تیر ۱۳۹۵، ۱۱:۱۰
کد خبر: 82125379
توصیه های تغذیه ای بر اساس مزاج شناسی افراد

تهران - ایرنا - رئیس دانشكده طب سنتی دانشگاه علوم پزشكی ایران بر اساس مزاج شناسی افراد برای ماه مبارك رمضان توصیه های تغذیه ای ارائه كرد.

دكتر روشنك قدس روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: افراد دارای مزاج خوب یعنی «گرم و خشك» یا «سرد و خشك» كه در مولفه گرمی مشابه اند در روزه داری طولانی مدت كه مصادف به فصل تابستان است به مراتب به مواد رطوبت بخش بیشتری برای حفظ تعادل آب در در بدن طی 16 ساعت روزه داری، نیاز دارند.
وی خاطرنشان كرد: این دو گروه برای تامین مواد رطوبت بخش می توانند از شربت تخم ریحان، شربت آبلیمو، خاكشیر یا دوغ خرفه استفاده كنند؛ برای تهیه دوغ خرفه ، تخم خرفه را باید شیره كشی كرد و سپس از شب قبل در دوغ خیساند و سپس دوغ را بیاشامند این معجون به ویژه برای افراد با مزاج گرم و خشك توصیه می شود.
قدس ادامه داد: همچنین شیربادام نیز برای افراد با مزاج سرد و خشك توصیه می شود؛ شیر بادام، معجونی متشكل از شیر نیست بلكه چند نوع مغز بادام در یك لیوان آب خیس می خورد و سپس با عسل مخلوط می شود و چون به خاطر عسل، رنگ شیری پیدا می كند به آن شیربادام می گویند.
رئیس دانشكده طب سنتی دانشگاه علوم پزشكی ایران گفت: افراد دارای مزاج گرم نمی توانند از خوراكی ها و نوشیدنی های با مزاج بسیار گرم مانند ادویه هایی از جمله فلفل، دارچین و زنجبیل در طبخ غذا استفاده كنند؛ این افراد می توانند غذاهای ترش مزه مانند خورش تمرهندی یا رب انار مصرف كنند.
قدس تاكید كرد: افراد با مزاج سرد عموما نیاز كمتری به مواد رطوبت رسان دارند. افرادی كه در سردی مزاج با هم مشتركند و عموما به جای احساس عطش، عدم تحمل گرسنگی در ماه رمضان، آنان را با مشكل مواجه می كند، توصیه می شود از ادویه های گرم معتدل مانند آویشن، زیره، زنیان، رازیانه و دارچین در غذای خود استفاده كنند.
وی ادامه داد: استفاده از شربت سكنجبین یا ماء العسل (شربتی از آب و عسل و دارچین) برای این دسته از افراد می تواند موثر باشد.
وی یادآور شد: افراد با مزاج گرم و خشك در فصل تابستان و طی ماه مبارك رمضان نباید فعالیت روزانه بیش از حد داشته باشند و توصیه می شود كه خواب قبل از بعدازظهر داشته باشند اما مزاج سرد، محدودیت فعالیت روزانه ندارند.
به گزارش ایرنا، حفظ سلامتی و درمان بیماری ها در طب سنتی بر اساس شناخت نوع مزاج و طبیعت انسان صورت می گیرد و بر همین اصل خوراكی‌هایی تجویز می‌شود كه بتواند مزاج را متعادل و علائم بیماری را التیام بخشد.
بر این اساس افراد در طب سنتی دارای چهار مزاج مزاج گرم و خشك (صفراوی) ، گرم و تر (دم) ، مزاج سرد و تر (بلغم) و سرد و خشك (سودا) هستند كه در مراجعه به متخصصان طب سنتی این مزاج ها مشخص می شود اما بطورمثال افراد با مزاج گرم و خشك لاغر اندام و سفیدچهره اند.
اجتمام(4)**9185**1776
۰ نفر