۱۹ مهر ۱۳۹۶، ۱۷:۱۱
کد خبر: 82692876
T T
۰ نفر

60میلیون تن ظرفیت خالی در صنایع غذایی كشور

۱۹ مهر ۱۳۹۶، ۱۷:۱۱
کد خبر: 82692876
60میلیون تن ظرفیت خالی در صنایع غذایی كشور

ساری- ایرنا- مدیركل صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت ظرفیت سالانه تولید انواع محصولات غذایی كشور را 100میلیون تن اعلام كرد و گفت: اكنون تنها 40 میلیون تن در سال تولید می شود و مابقی ظرفیت كارخانجات خالی است.

مهدی صادقی روز چهارشنبه درمراسم گرامیداشت روز جهانی غذا در ساری افزود: در حالی ظرفیت خالی قابل توجهی در صنایع غذایی وجود دارد كه صادرات محصولات غذایی بیشترین ارزش افزوده را به همراه دارد.
وی با تاكید بر این كه در چند سال اخیر دانش فنی و بهره وری در صنایع غذایی كشور گسترش خوبی پیدا كرده است، ادامه داد: ایجاد زنجیره محصولات غذایی از تولید تا صادرات ، راهكار لازم برای افزایش در استفاده از ظرفیت خالی كارخانجات است.
صادقی وضعیت نرم افزاری و تجاری سازی در صنایع غذایی كشور را مطلوب ارزیابی كرد و ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به لحاظ اركان انسانی و پژوهش در صنعت غذا در دنیا رتبه 45 را دارد.
مدیركل صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت فرایند صادرات محصولات غذایی كشور را مناسب و رو به افزایش دانست و بیان داشت: برنامه صادراتی بخش صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی كشور در سال گذشته عملیاتی شده است.
وی توضیح داد: سال گذشته 2میلیارد و 958 میلیون دلار صادرات انواع مواد غذایی انجام شده است كه نشان‌دهنده تحقق 98درصدی برنامه وزارت خانه است.
وی مهمترین بخش صادرات را درحوزه محصولات غذایی به ویژه لبنیات دانست و گفت: در پنج ماهه امسال 430 میلیون دلار فرآورده لبنی صادر شده است.
وی هدف گذاری صادرات محصولات غذایی كشور در افق 1404را 6.5میلیارد دلار اعلام كرد و گفت: اكنون كشور تركیه با حدود 10 هزار واحد صنایع غذایی سالانه 10میلیارد دلار صادرات دارد كه این رقم در كشورمان با همان تعداد واحد صنایع غذایی در سال گذشته به حدود سه میلیارد دلار رسیده است.
به گزارش ایرنا، در این مراسم از مدیران و كارشناسان واحدهای نمونه و برتر صنایع غذایی مازندران تجلیل شد.
شهرت مازندران به محصولات كشاورزی آن است اما بانك اطلاعاتی انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی استان نشان می دهد كه كمتر از 20 درصد مواد اولیه واحدهای صنایع غذایی در داخل استان تامین می شود و 80درصد دیگر وابستگی به خارج از استان دارد.
بر اساس این گزارش ،450 واحد صنایع غذایی در استان شناسایی شده است كه حدود نیمی از این واحد ها برابر با 200واحد فعال هستند كه البته تمامی آنان به طور میانگین كمتر از 50 درصد ظرفیت فعالیت دارند.
450 واحد شناسایی شده صنایع غذایی مازندران در 9 گروه لبنی، آرد، فرآورده های گوشتی ، روغن، بسته بندی، كنسرو غیر گوشتی ، فرآورده های آردی ، نوشیدنی و كشتارگاه طیور فعالیت دارند.
خبرنگار: سید رضا هاشمی كروئی ** انتشار دهنده:محسن حسن نیا
/1899 /6990
۰ نفر