میوه‌ها و ماهی‌های بزرگ سموم شیمیایی بیشتری دارند‌/علامت پیاز آلوده

تهران - ایرنا - مدیر كل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكی گفت: میوه ها و ماهی هایی كه اندازه آنها از حد طبیعی بزرگتر است، به احتمال زیاد میزان بیشتری مواد شیمیایی و سموم دارند.

زهرا عبداللهی در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا درباره میزان باقیمانده سموم و آفت كش ها در مواد غذایی افزود: در بسیاری از مزارع كشت میوه و سبزی از آفت كش‌ها و سموم شیمیایی استفاده می‌شود و نظارت بر رعایت حد مجاز استفاده از این سموم به عهده وزارت جهاد كشاورزی است.
وی گفت: بهترین راه حل كنترل میزان سموم و آفت كش‌ها در محصولات كشاورزی، شناسنامه دار شدن این محصولات است، كاری كه مدتهاست در برخی مناطق كارهای اولیه آن شروع شده ولی هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.
مدیر كل دفتر بهبود جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در پاسخ به این پرسش كه چگونه می‌توان تشخیص داد، كدام میوه‌ها حد بیشتری از باقیمانده سموم را دارا هستند، گفت: یكی از راههای آن این است كه اگر اندازه میوه بزرگتر از حد عادی باشد، به احتمال زیاد میزان بیشتری كود و مواد شیمیایی در آن استفاده شده است و توصیه ما به مردم این است كه از میوه‌ها و صیفی‌جاتی كه اندازه كوچكتری دارند، استفاده كنند.
عبداللهی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینكه آیا صحت دارد كه میزان نیترات موجود در پیازها بیش از حد مجاز است، گفت: این موضوع به طور كلی درست نیست و بستگی به این دارد كه كدام پیاز و محصول كدام منطقه باشد.
وی افزود: یكی از روشهای تشخیص بالا بودن میزان نیترات در پیازها این است كه نباید سر پیاز سبز شده باشد و اگر سر و بالای پیاز باز و سبز شده باشد، باید از مصرف آن پرهیز كرد. این موضوع در مورد سیب زمینی نیز صدق می‌كند، در مورد گوجه و مركبات نیز، بهتر است از محصولاتی استفاده شود كه اندازه آنها خیلی بزرگتر از حد طبیعی نباشد.
بر اساس گزارش روز شنبه ایرنا، مدیر كل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره میزان جیوه و فلزات سنگین در ماهی‌ها گفت: در مورد ماهی‌ها نیز همین فرمول صدق می‌كند، ماهی ها به طور طبیعی اندازه مشخصی دارند و اگر اندازه ماهی بیش از حد طبیعی باشد،احتمال اینكه آلودگی به جیوه و فلزات سنگین در آن بیشتر باشد، بیشتر است.
اجتمام(4)**3063**1569
خبرنگار: افشین شاعری *انتشار: علی حبیبی
۰ نفر