۱ آبان ۱۳۹۶، ۱۰:۴۰
کد خبر: 82705256
T T
۰ نفر
سبز شدن مزرعه گندم دیم در كردستان با بهره مندی از كشاورزی حفاظتی

سنندج - ایرنا - مدیر زراعت سازمان جهاد كشاورزی كردستان گفت: برای نخستین بار 'فرهاد زندی' كشاورز كردستانی موفق شد بدون آبیاری و بارش پاییزه با بهره گیری از روش كشاورزی حفاظتی مزرعه گندم دیم خود را سرسبز كند.

محمدصالح احمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: این كشاورز با همكاری كارشناسان جهاد كشاورزی از چند سال قبل با روش حفاظتی در مزرعه خود، عملیات كاشت، داشت و برداشت محصول را انجام می دهد.
وی افزود: این كشاورز با روش حفاظتی توانست در این فصل سرسبزی را به مزرعه گندم دیم خود بیاورد و در بازدیدهای كارشناسان سازمان جهاد كشاورزی این موفقیت تایید شد.
به گفته وی، در این روش كشاورزی، زمین به شیوه معمول شخم زده نمی شود و 30 درصد بقایای گیاه در داخل خاك قرار می گیرد و در صورتی كه بقایای محصولات گذشته در سطح خاك باقی بمانند، فعالیت فیزیكی، شیمیایی و بیولوژیكی خاك افزایش می یابد و به اصطلاح خاك زنده می شود.
احمدی تاكید كرد: در روش حفاظتی ضمن بهره مندی زمین از گیاه خاك، رطوبت موجود در خاك نیز حفظ می شود و این رطوبت می تواند برای جوانه زدن و رشد بوته گیاه تا شروع فصل بارش ها كافی باشد.
وی هدف از اجرای این طرح را توجه به حفظ بقایای گیاهی، تناوب زراعی مناسب و استفاده از دستگاه های خاك ورزی حفاظتی برشمرد و یادآور شد: این روش برای مناطقی كه میانگین بارش سالانه پایینی برخوردار هستند می تواند در افزایش تولید محصول و كاهش هزینه ها تاثیر داشته باشد.
به گفته وی، اجرای كشاورزی حفاظتی می تواند در یك پروسه چند ساله، زمین زراعی را به حالت مطلوب برساند و در این مدت باید كشاورزان از راهنمایی ها و نظرات كارشناسان بهره مند شوند.
این كشاورز موفق نیز به خبرنگار ایرنا گفت: از چند سال قبل روش كشاورزی حفاظتی را در مزرعه 15 هكتاری خود شروع كرده و امسال توانستم بدون آبیاری مزرعه گندم دیم را سرسبز كنم.
فرهاد زندی كه از اهالی روستای تلوار دهگلان است، افزود: در این چند سال میزان محصول برداشت شده از زمین های ما در مقایسه با زمین های همسایه بهتر بود و سال گذشته كه مشكل كاهش باران در منطقه زیاد بود، مزرعه ام محصول بهتری داشت.
وی در خصوص چگونگی روی آوردن به روش كشاورزی حفاظتی گفت: با كاهش بارندگی ها و خشك شدن رودخانه زمین های آبی ما نیز به دیم تبدیل شدند و برای جبرای این مشكل با راهنمایی كارشناسان جهاد مكشاورزی به روش حفاظتی روی آوردیم.
زندی به كشاورزان توصیه كرد برای بهره وری بهتر، كاهش هزینه های كشت، داشت و برداشت از روش كشاورزی حفاظتی استافده كنند.
**
كشاورزی حفاظتی به عنوان شیوه ی جدیدی از كشت چند دهه است در میان برخی از كشورهای جهان رواج پیدا كرد و در ایران نیز از اوایل دهه 1380 خورشیدی به عنوان یك روش نوین كشاورزی مورد توجه قرار گرفت اما با وجود گذشت بیش از یك دهه از اجرای این طرح، هنوز قشر زیادی از جامعه دهقانی ما با آن هیچ گونه آشنایی ندارند یا آشنایی آنها با این روش كشت در سطح خیلی پایینی قرار دارد.
استان كردستان با داشتن بیش از یك میلیون و 110 هزار هكتار زمین قابل كشت مرغوب و مستعد یكی از قطب های تولید محصولات كشاورزی به ویژه گندم در غرب كشور به شمار می رود و جایگاه سوم كشوری در تولید این محصول را به خود اختصاص داده است.
خبرنگار: عبدالله رحمانی ** انتشار: مجید سلیمانی
3020/9102

سرخط اخبار استان‌ها