حجتی : برای تنظیم بازار كالاهای اساسی در ماه محرم مشكلی نداریم/ 20 هزار تن ماهی در كشور تولید می شود

تهران- ایرنا- وزیر جهاد كشاورزی با بیان این كه برای تنظیم بازار كالاهای اساسی در ماه محرم مشكلی نداریم،گفت: برای هیات های مذهبی در این ایام اقلام اساسی همچون برنج، گوشت مرغ، گوشت قرمز و روغن مورد نیاز فراهم است و به زودی با نرخ مصوب دولتی عرضه خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمود حجتی امشب در حاشیه دیدار با پرسندبرگ وزیر شیلات كشور پادشاهی نروژ در جمع خبرنگاران افزود: این وزارتخانه پیش بینی های لازم برای تنظیم بازار ماه محرم را در اولویت برنامه ها قرار داده تا بتواند در این ایام از افزایش قیمت كالاهای اساسی جلوگیری كند.
وی اظهار داشت: هیات های مذهبی در این ایام می توانند بدون هیچ محدودیتی كالاهای مورد نیاز خود را از قبیل برنج، گوشت مرغ ، گوشت قرمز و روغن و به نرخ مصوب دولتی خریداری كنند.
وزیر جهاد كشاورزی درباره افزایش قیمت برخی كالاهای اساسی در بازار مصرف افزود: كشور ما قابلیت افزایش تولید را دارد به طوری كه می تواند مازاد این محصول را به كشورهای متقاضی صادر كند.
وی ادامه داد: چندی پیش برخی محصولات همچون شكر و گوشت مرغ با افزایش قیمت مواجه بودند ولی با تلاش های صورت گرفته قیمت آنها متعادل شده و مشكلی در این خصوص وجود ندارد.

** تولید ماهی
وزیر جهاد كشاورزی گفت: امسال 20 هزار تن و سال آینده 50 هزار تن ماهی در كشور تولید می شود و ظرفیت های همكاری بسیاری در این زمینه با نروژ وجود دارد.
وی افزود: تولید ماهیان سردآبی، پرورش ماهی در قفس و تجارت میگو از ظرفیت هایی است كه ایران و نروژ می توانند با مشاركت بخش های خصوصی دو كشور،همكاری ها، سرمایه گذاری مشترك،تولید و صادرات خود را گسترش دهند.
وی یادآور شد: ظرفیت یك میلیون تن پرورش ماهی در قفس در سواحل شمالی و جنوبی و آب های داخلی ایران شناسایی شده كه با انتقال فناوری و تجهیزات و استفاده از تجارب كشورهای پیشرو همچون نروژ امكان توسعه آن وجود دارد.

** اجازه واردات گندم و جو را به سودجویان نمی دهیم
حجتی درباره واردات گندم در زمان ممنوعیت این محصول گفت: افرادی كه در حال فرایند واردات بودند با ممنوعیت مواجه شدند كه مشكل آنها برطرف خواهد شد و اما اجازه سوءاستفاده به برخی واردكنندگان را نمی دهیم و پرونده آنها بررسی خواهد شد.
وی تصریح كرد: پیش بینی ما برای تولید گندم در سال جاری درست بوده كه هم اكنون به آنچه كه باید رسیده ایم.
به گفته وی، كسانی در حال واردات گندم به كشور بودند كه با ممنوعیت واردات توسط ما مواجه شدند و تلاش داریم از طریق ثبت سفارش جلوی واردات گندم را بگیریم در مواردی ممكن است با سوءاستفاده هایی روبرو شویم كه این موارد به صورت یك به یك بررسی خواهد شد.
حجتی افزود: ارقام واردات در سطح كلان و حجم بالا نیست منظور ما از ممنوعیت واردات گندم در سال جاری جلوگیری از واردات میلیون تنی این محصولات است.
وی درخصوص افزایش قیمت شكر نیز اظهار داشت: در مردادماه جاری با افزایش قیمت شكر در بازار مواجه شدیم كه این امر ناشی از تاخیر در واردات این محصول بود اما اكنون مشكل بازار شكر برطرف شده و در عمده فروشی ها با نرخ مصوب عرضه می شود.
وی اظهار امیدواری كرد: كه این محصول در خرده فروشی های سطح شهر نیز با نظارت مسئولین و قیمت مناسب عرضه شود.
وی درباره واردات برنج نیز گفت: در چهارماهه ابتدای امسال واردكنندگان به هر میزان كه می خواستند برنج وارد كردند اما از مردادماه باتوجه به آغاز فصل برداشت محصول با ممنوعیت واردات تلاش كردیم جلوی واردات این محصول را بگیریم و پس از فصل برداشت به بعد هیچ ممنوعیتی برای واردات نداریم.
وی تصریح كرد: در چهارماهه ابتدای امسال 500 هزار تن برنج خارجی به كشور وارد شده در حالی كه كسری برنج مورد نیاز كشور حدود 800 هزار تن است.
وی با بیان اینكه تولید برنج داخلی از وضعیت مناسبی برخوردار است پیش بینی كرد: با 40 هزار هكتار كشت دوم و تولید «برنج راتون» هشت درصد افزایش تولید داشته باشیم.
حجتی افزود: براساس برآوردها تولید برنج امسال به دو میلیون و 300 هزار تن خواهد رسید.
شبك* اقتصام**9186**3061**1983**1917* خبرنگار: هما همت خواه ** انتشار دهنده: سید محمد باقر نوربخش
۰ نفر